OHR: Osnovna poruka nije poređenje RS i NDH

5

Nakon burnih reakcija iz Republike Srpske zbog izjave visokog predstavnika Valentina Incka u kojoj je "uporedio" RS...

 • Odgovor na @ zena-zmaj

  Bolje da se ne vadite! Evo ja sam sa svojom porodicom bas lijepo proslavila Dan Republike Srpske, a uopste nisam Srpkinja. I na kucu sam istakla zastave. Uopste mi ne smeta to sto je odrzana liturgija, slavu smatram divnim naslijedjem, a u izgradnju Republike i u taj dan nisu utkani samo zivoti Srba, vec svih njenih naroda i svi su njeni gradjani slavili. Patriotizam nema veze s nacionalnoscu, svi gradjani jedne zemlje treba jednako da je vole i postuju. Znam mnogo muslimana, Hrvata, Makedonaca, koji su se borili da stvore, odbrane i sacuvaju nasu Srpsku, na zalost, znala sam mnoge koji su i poginuli za nju. Svima njima je Srpska bila dom i svima su porodice tu zivjele i zive i dalje. Misli li iko da oni ne vole Srpsku i da ne slave njen rodjendan? Misli li iko da su na referendum izlazili samo Srbi? Tacno znam da je vole i postuju i da su i na referendumu rekli 'DA!' Hoce li to Incko i OHR da mi kazu da ne treba da volim svoju rodnu grudu i svoj komad neba? Odakle im pravo da misle da mogu da pljuju i omalovazavaju moju otadzbinu?

 • *
  *

  Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo

  Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke, vređanje, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na MONDO portalu.

  Redakcija MONDO portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Redakcija MONDO portala nema obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje.

  Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete.

  Komentari pisani isključivo velikim slovima, kao i oni koji sadrže linkove ka drugim sajtovima, neće biti objavljeni.

  Komentari kojima nam skrećete pažnju na slovne greške, tehničke i druge propuste u objavljenim vestima neće biti objavljeni. Njih možete uputiti uredništvu vesti putem kontakt linka na portalu. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku i sugestije ne objavljujemo (a možete ih poslati na adresu uredništva).

  Komentari koji sadrže optužbe drugih osoba za počinjeno krivično delo ne objavljujemo. Ovu vrstu komentara možete slati na adrese urednika sajta jer moderatori nisu u mogućnosti da istražuju tačnost navedenih optužbi.

  U skladu sa Zakonom o javnom informisanju, posebno članom 43, ne može se objaviti lični pisani zapis, zapis lika i zapis glasa „bez pristanka lica čije reči, glas odnosno lik sadrži, ako se pri objavljivanju može zaključiti koje je to lice“, takođe „ni bez pristanka onoga kome su namenjeni, odnosno onoga na koga se odnose, ako bi objavljivanjem bilo povređeno pravo na privatnost ili koje drugo pravo tog lica“.

  Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije MONDO portala. Međutim, po postojećem Zakonu o javnom informisanju MONDO portal odgovara za sve sadržaje koji se nalaze na njegovim veb adresama pa će se u skladu sa tim i odnositi prema komentarima čitalaca.

  Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti, a upisivanje e-mail adrese nije obavezno.


Ostale vijesti