Studenti za MONDO: Ostajemo ovdje! (VIDEO)

video 12

BiH svake godine napusti više desetina hiljada ljudi. Pitali smo studente banjalučkog univerziteta da li će nakon...

 • Hm. 

  Da, priča se priča, svi odu kupe auto na kredir i tamo rade ono što oni neće da rade. Tamo rade najteže poslove,čiste ulice,rade u sječi,njeguju stare i nemoćne,rade u građevini i plaćaju stan i do hiljadu eura.moj komšija otišao pa radi svaki dan a u slobodno vrijeme sakuplja otpad stare šporete,frižidere,stara bicikla itd. A ovdje glumi gospodu i vozi nekog džipa i troši pare a tamo samo radi,kupi smeće i spava,svi kriju šta rade kad odu,i lažu da imaju dobar posao i platu.

  Odgovori
 • Sportler 

  Ovako sam i ja razmisljao uglavnom kad sam bio student. Zavrsio fakultet i imao sve nista mi nije falilo. Nije sve u parama gospodo. Otisao sam igrom sudbine ali iz nekih drugih razloga zelio da odem, ne samo finansijskih. Imam sad solidan posao sa solidnim primanjima ali sad imam i dostojanstvo i zivim u civilizacijskom drustvu gdje se cijeni i postuje svaki rad sto nama dole nedostaje na svakom koraku.

  Odgovori
 • RancidCo 

  Bež'te otale. Nije problem u parama, već u glavama!

  Odgovori
 • DusanRS 

  I sam sam tako razmišljao dok sam bio student dok nisam dobio porodici i susreo sa sistemom. Pozdrav iz Orlanda.

  Odgovori
 • Realan 

  Ne znam šta bih vam rekao. Nadam se da ćete tako razmišljati i poslije završetka studija kad nepravdi, birokratiji i generalnoj zatucanosti i kratkovidnosti našeg društva budete kucali na vrata, jer bar u tom pogledu promijeniti se sigurno neće ništa. Ako budete i vi medju onima koji traže štelu (zadnjicu za ljubljenje) za posao, ja vas bar u svoje ime molim da idete i vi odavde jer takvih imamo i previše.

  Odgovori
 • Бели Орао 

  Ко год нешто научи да ради, и буде баш спреман за усвршвање у својој области, тај је и способан за живот, а и способан да нађе и посао и способан да заради новац и овдје и на западу. Нажалост студенти ово што говоре, говоре док студирају, а кад заврше факс и крену у потрагу за послом углавном дођу до разочарења и онда се одлучују да потраже "срећу" негдје на западу.

  Odgovori
 • Mito 

  Studenti ostajemo i zajedno gradimo novu Republiku Srpsku

  Odgovori
 • Xy 

  Ostaju dok ne zavrse fakultete. A poslije, ako nema posla, put pod noge. Sta da cekaju? Ne zamjerim.

 • Bara 

  Znam covjeka koji ima solidan posao i zena mu nesto radi, imaju dvoje male djece, stan, osrednje auto i kaze napustam posao odoh godinu barem u inostranstvo. Godinu dana odsustva od svoje zene i djece zarad prokletih jos i jos para. Odvratni su mi takvi, pa sto si se zenio uopste.

  Odgovori
 • Naravno 

  Naravno i ja sam istomisljenik. A ko voli nek izvoli, sloboda izbora, mi smo demokratsko drustvo. Tamo njeguju stare, ciste klozete, nosaju prtljag a vamo dolaze i glume bjelisvjetsku gospodu, misleci da je sve u parama. A njegujete li svoje stare gospodo draga

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 12

Ostale vijesti