Dvoglavi orao na Banskom dvoru – da ili ne?

9

Gradska uprava u Banjaluci još uvijek je u dilemi da li će u sklopu rekonstrukcije Banskog dvora na pročelje ove...

 • Бели Орао 

  Само бијели орао раширених крила без икаквих знамења...

  Odgovori
 • Treba 

  Sa sve polumjesecom i šahovnicom jer sve su to Srbi,neki pokatoličeni neki poturčeni ali su Srbi...

  Odgovori
 • Слобода 

  Какви полумјесеци и шаховнице,то је онај регент ставио да би се додворио усташама! Само наш српски грб!

  Odgovori
 • Jahi 

  Naravno da treba da se vrati. Kad vec radimo rekonstrukciju treba da se uradi kako je bilo. Dvoglavi orao je bio tu dok ga nisu ustase u 2. svjetskom ratu skinule. Nije to nikakvo sporno obiljezje i ovaj "BL" nemoj da prodajes multi-kulti pricu na nacin da se ne smije staviti nista iz nase istorije. Mrznju raspiruju upravo takvi kao ti.

  Odgovori
 • BL 

  Da ti odgovorim... Kakvo raspirivanje mržnje, o čemu pričaš? Naprotiv, ja sam ponosan i na Farhadiju kao i na Katoličku crkvu u centru. To su vjerski i istorijski objekti koji krase naš grad. Ali javni objekti i ustanove treba da imaju obilježja RS. Svi narodi na svijetu se ponose svojom zastavom, himnom i grbom, samo kad su u pitanju Srbi onda je to nacionalizam. I raspirivanje mržnje. Ma haj'te.

 • milanbl 

  Apsolutno da. Prvog dana kada su radovi poceli pitao sam se da li ce grb biti vracen. Rekonstrukcija ne bi bila potpuna ukoliko se to izostavi.

  Odgovori
 • BL 

  Ma dajte, kakve šahovnice i polumjeseci u centru Banjaluke. Patetičke uspomene na davna vremena, pustite to. Ako se povezujete sa vremenom izgradnje onda bi proporcionalno tome trebali biti grbovi Austrougarske na pola zgrada u centru grada. Banjaluka je sada glavni grad Republike Srpske i u skladu sa tim, postavljajte obilježja koji to simbolizuju.

  Odgovori
 • Dalibor 

  Formano jos uvjek nije glavni grad. Ja mislim da treba vratiti orla sa svim obiljezjima koja je imao prije nego sto su ga skinuli. Srbi nikada nisu bjezali od svoje istorije i tradicije, pa ne bi trebalo ni sada. I kakve veze ima sto bi to bilo u centru grada, pa u centru je i Ferhadija i nista ne smeta? Dok god nam smetaju obiljezja, da se tako izrazim, drugih nacija mi se poistovjecujemo sa onima koji su pripadnici drugih nacija i imaju namjeru da omalovaze nas i sve sto je nase. Od istorije i cinjenica su uvjek samo kukavice i licemjeri bjezali.

 • Lima 

  Slazemse sa doticnim gospodinom,widite dana zwezdi ipolu mesecu nema prawoslawnog krsta atakodje nina sahownici!

Dodaj komentar Svi komentari 9

Ostale vijesti