Podsticaji za privredu: Šta ko dobija?

5

Narodna skupština RS usvojila je danas prijedlog zakona o podsticajima privredi. Predviđeno je da zakon prije svega...

 • Sw 

  Kako drzava da se odrekne,svog dijela?Kako i ko ce da udeblja, foteljase i podobnjase.Ko ce da plati,tolike ljude u NSRS a i druge,neljebarose.

  Odgovori
 • Ll 

  Stvarno ce zadrzati radnu snagu.Na ovaj nacin,sigurno nece.Drzava hoce svoj dio,poslodavac svoj dio a radniku ili sta dati il nedati.Kolka bude plata,tolika nek bude i efikasna,radna snaga.

  Odgovori
 • Maradona 

  Strasne ideje! Sto se drzava ne odrekne svog dela kolaca? Poslodavac neka poveca radniku platu 100 KM, a drzava neka ne uzima sebi nista. A ovako opet na teret poslodavca. I verujem da bi tako minimalac se povecao za 100 KM u barem 70% slucajeva. Ovo sto drzava predlaze je cista glupost. Poznato je koliko je drzava brza kad treba nekom nesto da isplati

  Odgovori
 • Darko 

  Ako hocete da povecate plate dignite minimalacna 750 km. Pa ako hoces da imas firmu izvoli plati radnika,a radnika koi prijavi poslodaca koi dio plate isplacije na ruke ili trazi dio plate nazad od radika kao BG komerc I simil iz k.dubice te radnike zakonom zastititi da nemogu dobiti otkaz ne kolektivnim ugovorom nego zakonom da drzava stoi iza njega "eto sad imate dvije firme pa da vidim oce li biti inspekcije"

  Odgovori
 • Darko 

  Dobicemo kao I na ovoj slici par maraka ako I to dobijemo jer ce vecina ako ne I svi poslidavci smisliti kako da to zadrze za sebe .

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 5

Ostale vijesti