Kako da produžite rok trajanja jagodama

Autor:

Retki su oni koji ne vole sladak ukus jagoda, ali problem je što one brzo gube na svežini. Evo kako da sačuvate omiljenu poslasticu od propadanja.

0
A- A A+

Sa toplijom sezonom stižu nam ukusni plodovi koje svi vole: jagode, trešnje, grožđe, pa lubenica, dinja...

Međutim, problem je što ovi plodovi kratko traju, brzo gube na svežini i uskraćuju nam uživanje u njihovom zanosnom ukusu.

Ipak, postoji način kako da jagode sačuvate od propadanja. Za početak, napravite mešavinu jabukovog sirćeta i vode u odnosu 1:10.

Jagode potopite u ovaj rastvor i ostavite ih nekoliko minuta, zatim ih isperite, ocedite i prebacite na čistu kuhinjsku krpu kako bi se što bolje osušile.

Nakon toga jagode stavite u frižider, a trebalo bi da posle ovakvog tretmana ostanu sveže i do dve nedelje.

Tagovi:

Ostale vijesti