• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Krompir" Zrinjskog i Maribora

Autor mondo.ba

Zrinjski i Maribor u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona nisu pokazali apsolutno ništa! Publika na stadionu pod Bijelim brijegom ne samo da je ostala uskraćena za golove, nego i za ozbiljnije prilike. Na kraju, 0:0.

Šta napisati o utakmici na kojoj nije viđen niti jedan ozbiljniji šut prema golu!?

Maribor je u Mostar doputovao kao apsolutni favorit u duelu sa bh. šampionom, ali to na terenu nije pokazao.

LIGA ŠAMPIONA

Zrinjskom je meč sa Mariborom bio peti u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Zanimljivo je da Mostarci nikada do sada nisu primili gol na domaćem terenu. Prethodno su u mečevima sa Didelanžom iz Luksemburga i slovačkim Slovanom iz Bratislave slavili minimalne trijumfe 1:0, ali su u revanšu doživjeli debakle, 0:4, s tim da je duel sa Lukemburžanima riješen tek nakon produžetaka.

2005/06 Zrinjski - Didelanž 1:0 0:4
2009/10 Zrinjski - Slovan 1:0 0:4
2014/15 Zrinjski - Maribor 0:0

Zrinjski se hrabrom igrom dobro suprotstavio najboljoj slovenačkoj ekipi, ali tim Branka Karačića nije uradio apsolutno ništa pred golom besposlenog Jasmina Handanovića, koji je, baš kao i njegov kolega Ratko Dujković na suprotnoj strani, odmarao veći dio meča.

Prvi duel šampiona BiH i Slovenije, dakle, nije donio nikakva uzbuđenja. Ostaje da se nadamo da Zrinjski u revanšu 23. jula na stadionu Ljudski vrt u Mariboru može odigrati bolje i izboriti plasman u treće kolo kvalifikacija, jer prema danas prikazanom, Slovenci nisu ništa kvalitetniji tim.

Zrinjski će u revanšu biti lišen usluga iskusnog Milana Muminovića, koji je u prvom minutu sudijske nadoknade vremena pokušao simulacijom da izbori prekršaj, ali ga je španski sudija Karlos del Sero "pročitao" i "nagradio" drugim žutim kartonom i prijevremenim tuširanjem.

Zanimljivo je da na međunarodnoj sceni ove sezone bh. predstavnici još nisu primili gol! U Ligi Evrope Široki Brijeg slavio je dva trijumfa protiv azerbejdžanske Gabale (2:0, 3:0), dok je Željezničar u dvomeču bio uspješniji od Lovćena sa Cetinja ukupnim rezultatom 1:0 (0:0, 1:0).

ZRINJSKI - MARIBOR 0:0

ZRINJSKI: Dujković, Graovac, Stojkić, Zlatić, Katanec, Muminović, Šćepanović, Stojanović (od 66' Durak), Đurić (od 65' Simeunović), Pehar, Nikolić (od 82' Kordić). Trener: Branko Karačić.

MARIBOR: Handanović, Šuler, Rajčević, Viler, Filipović, Ibraimi (od 81' Bohar), Dervišević, Vršić, Stojanović, Mendi (od 67' Tavareš), Fajić. Trener: Ante Šimundža.



TOK UTAKMICE:

Kraj utakmice, 0:0.

90' Zrinjski ostaje sa igračem manje. Muminović je po mišljenju španskog sudije simulirao prekršaj u duelu sa Markom Šulerom i zaradio drugu javnu opomenu, pa će ranije u svlačionicu, a neće imati priliku ni da igra u revanšu za osam dana.

85' Pet minuta je do kraja utakmice. Sve je izvjesnije da u prvom duelu Zrinjskog i Maribora neće biti golova.

82' Po jedna izmjena na obje strane. Nikolića je u redovima Zrinjskog zamijenio iskusni Krešimir Kordić, dok je kod Maribora umjesto Ibraimija ušao Damjan Bohar.

67' Odmah reaguje i klupa Maribora. Umjesto Mendija, na terenu je sada Brazilac Tavareš, koji je bio najavljen za početnih 11, ali je ipak meč počeo sa klupe.

66' Trener Zrinjskog Branko Karačić očigledno je nezadovoljan stanjem na terenu, iako su Mostarci više nego ravnopravan rival. Izvršio je dvostruku izmjenu. Umjesto Đurića i Stojanovića, u igri su sada Deni Simeunović i Dženan Durak.

64' Dobra šansa za Zrinjski, međutim Pehar šutira preko gola.

58' Pokušao je Stojkić da proigra Nikolića, ali nekada najbolji strijelac Premijer lige BiH nije dobro prihvatio loptu i prilika je otišla u nepovrat. Ostaje 0:0.

52' Prvi udarac ka golu u drugom poluvremenu. Francuz Žan Filip Mendi šutirao je pravo u Dujkovića.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Nema izmjena ni u jednoj ekipi.

PRVO POLUVRIJEME

45' Kraj nezanimljivog prvog poluvremena. Osim par poluprilika na obje strane, bez većih uzbuđenja. Nema golova na stadionu pod Bijelim brijegom, 0:0.

36' Slično kao Šćepanović, pokušao je i Stevo Nikolić. Međutim, epilog je isti, lopta odlazi daleko od gola tima iz Maribora.

28' Nova prilika za Mostarce. Đurić je pokušao iskosa iz slobodnog udarca, ali nije bio dovoljno precizan.

25' Mogao je Zrinjski doći do prednosti. Mile Pehar ubacio je loptu sa desne strane, Danijel Stojanović primio je loptu na petercu, ali je veoma loše šutirao, pa golman Maribora Jasmin Handanović nije imao problema da odbrani šut.

24' Novi žuti karton za fudbalere Zrinjskog. Zaradio ga je Milan Muminović.

23' Opasan napad Maribora. Dare Vršić proigrao je Agima Ibraimija, ali lopta nakon udarca makedonskog internacionalca odlazi za malo pored lijeve stative gola Ratka Dujkovića. Najbolja prilika u dosadašnjem dijelu meča.

22' Sredina prvog poluvremena. Domaći fudbaleri postavili su se ofanzivno protiv favorizovanih Slovenaca, imaju više loptu u nogama, ali ozbiljnijih prilika i dalje nema.

18' Prvi žuti karton na utakmici. Iskusni Šćepanović grubo je startovao na protivničkog igrača, pa mu je sudija Del Sero pokazao javnu opomenu.

14' I na drugoj strani prilika nakon ubacivanja iz ugla. Velibor Đurić izveo je korner, iz teške pozicije pokušao je glavom Vučina Šćepanović, ali je lopta završila daleko od gola gostiju.

6' Prvo uzbuđenje na utakmici. Nakon kornera za Maribor, stvorila se gužva u šesnaestercu "plemića", ali je odbrana Zrinjskog dobro intervenisala i otklonila opasnost.

1' Počela je utakmica. Pravdu na meču dijeli španski arbitar Karlos del Sero.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC