• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od crvenih obraza do osmeha! Partizan u 3. kolu!

Autor mondo.rs

Crno-beli se plasirali u 3. rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle 3:0 u Beogradu, pobedili su Toršavn i u gostima, 3:1! Sledeća utakmica Partizana zakazana je za 30, jul, u Bugarskoj protiv Ludogoreca.

 Od crvenih obraza do osmeha! Partizan u 3. kolu! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Sa igrom koju je Partizan prikazao u dva meča protiv prvaka Farskih Ostrva, naročito u dva prva poluvremena beogradskog i toršavnskog duela, nema šta da traži u Evropi.

Istina da je vicešampion Srbije zabeležio obe pobede, ali je za 180 minuta protiv nejakog HB-a, malo toga demonstrirao što navijačima crno-belih može da ulije nadu da u predstojećem meču sa daleko skupljim i kvalitetnijim bugarskim Ludogorecom može do povoljnog rezultata i plasmana u plej-of Lige šampiona.

HB Toršavn - Partizan 1:3 (1:0)!

Imali su Beograđani periode kada su dominirali terenom, uostalom tada su i padali golovi, ali kada se sve sabere i oduzme više vremena je bio neubedljiv, spor, bezidejan...

Za sedam dana u Razgradu moraće mnogo, mnogo bolje!

Partizan u Humskoj nije kažnjen zbog lošeg pristupa utakmici. Igrači su u poluvremenu dobili kritike od trenera Marka Nikolića i "valjak" je u nastavku pružio daleko bolju partiju. Šef stručnog štaba crno-belih u Toršavnu opet je bio prinuđen da gleda vrlo loše izdanje svog tima u prvom delu.

Ovaj put je kažnjen!

Posle 45 minuta igre u revanšu, Partizan je gubio. Bartal Vardum je desetak minuta pred odlazak na odmor iskoristio nepažnju odbrane gostujućeg tima i doveo Farane do prednosti. Opomena je ozbiljno shvaćena od strane igrača, ali tek posle novog, pretpostavljamo oštrijeg razgovora sa trenerom Nikolićem u svlačionici.

Slično kao u Beogradu, daleko angažovanije su crno-beli dočekali nastavak meča. Nikola Ninković je izjednačio u 49, Danko Lazović doneo potpun preokret u 75, a Petar Grbić stavio tačku na ovo neprijatno gostovanje na severu Evrope u sudijskoj nadoknadi.

Pre kraj meča, kada je domaćinu potpuno ponestalo snage, Partizan je propustio nekoliko odličnih prilika da još ubedljivije slavi.

Nikolić je u odnosu na prethodnu utakmicu prilično izmenio sastav. Na put nije poveo štopera Branislava Trajkovića zbog povrede. Andrija Živković i Danilo Pantić su sa omladinskom reprezentacijom. Vladimir Volkov dobio je prednost u odnosu na Nemanju Petrovića. U tim je bio debitant iz Slovenije, Branko Ilić.

PARTIZAN: Lukač - Volkov, Ostojić, B. Ilić, Stanković - Drinčić, Brašanac, Ninković, Luka (od 66' Grbić) - Lazović (od 78' Fofana), Škuletić (od 73' S. Ilić).

PRATITE MEČ TORŠAVN - PARTIZAN:

Toršavn - Partizan
Izvor: YouTube


UTAKMICA JE ZAVRŠENA!

91' GOOOOOOOL! Petar Grbić ipak pogađa! Utrčao je u kazneni prostor protivnika po desnoj strani i praktično neometan poslao loptu pored golmana, u sebi bliži ugao.


87' Ponovo prilika i ponovo promašaj. Grbić je proigrao Fofanu na 16 metara od gola protivnika. Tamnoputi centarfor primio je loptu i imao mesta i vremena da se namesti, što je i uradio, ali je udarcem levom promašio ceo gol.

84' Još jedna šansa za Partizan. Ninković je šutirao iz okreta sa oko desetak metara, ali je golman izbacio loptu u korner. Posle prekida je pokušao Stanković, glavom, ali je prebacio gol.

80' Lepa prilika za Petra Grbića, ali nije povećao prednost crno-belih. Utrčao je u kazneno prostor sa desne strane, šutirao odmah po prijemu lopte, ali je pogodio golmana domaćih. Tačnije, čuvar mreže je odbranio.

74' GOOOOOOOL! Strelac Danko Lazović. Kontra Partizana, odlična lopta Saše Ilića u prostor za svog napadača.

69' Nikolić šansu daje i Saši Iliću, van terena je Škuletić.

68' Velika prilika za Ninkovića. Grbić je prošao po desnoj strani terena, odigrao povratnu na vrh kaznenog prostora za Ninkovića, ovaj iz prve šutirao, ali je pogodio stativu.

61' Prva izmena u Partizanu, Petar Grbić menja Predraga Luku.

59' Benjaminsen je opasno tukao sa ivice kaznenog prostora.

51' Ninković je sam ispred golmana, ali je ovaj put čuvar mreže Toršavna uspešniji.

49' GOOOOOOL! Mnogo bolji Partizan u nastavku meča. Posle dva promašaja Lazovića i Škuletića, Nikola Ninković postiže gol za crno-bele. Lazović je poslao odličnu loptu po zemlji na drugu stativu, a mladi fudbaler postavio nogu i sproveo je u mrežu.


Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme!

41' Partizan je... OČAJAN. Ne zaboravite da je trener Toršavna posle utakmice u Beogradu rekao da je zadovoljan rezultatom! Sada njegova ekipa vodi, a i loptu ima više u posedu.

32' GOOOOOOL! Partizan gubi. Lošu reakciju odbrane crno-belih iskoristilui su Joensen prodorom po levoj strani i Vardum, koji je pobegao Volkovu i glavom smestio loptu u mrežu.

28' Predrag Luka je imao priliku, šutirao je pored gola.

20' Faranima ponovo preti Ninković i ponovo glavom. Prišao je sa leve strane, iza leđa protivnika, ali šutirao u golmana. Domaći su izvršili prinudnu izmenu zbog povrede.

19' Prva, prinudna izmena u ekipi Toršavna. Izašao je Vatnsdal, a ušao Vardum.

11' Problem za Partizan! Milan Lukač pokušao je da ispuca loptu, prišao mu je napadač domaćih i izblokirao ga. Lopta je ulazila u gol, ali je čuvar mreže "Parnog valjka" stigao, izbio sa linije i pritoom udario nogom u stativu.

Klupski lekar Ilija Rosić odmah je intervenisao i osposobio ga da nastavi utakmice.

7' Prvu konkretniju šansu crno-beli su stvorili centaršutom sa desne strane i udarcem glavom Nikole Ninkovića. Vezista crno-belih prebacio je gol.

MEČ JE POČEO.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC