• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva nesreća Željezničara! (VIDEO)

Autor mondo.ba

Sarajevski tim vodio protiv Metalurga sa 2:0 pogocima Dodevskog u 16. i Bajića u 55, ali je Krstev iz slobodnjaka u nadoknadi vremena odveo Makedonce u treće pretkolo Lige Evrope. Prethodno smanjio Radeski, a gosti promašili i penal.

 Kakva nesreća Željezničara! (VIDEO) Izvor: mondo.ba

Izvor: mondo.ba

Poslije remija u prvom susretu na stadionu "Aleksandar Veliki Makedonski" u Skoplju, Željo je u rukama imao prolaz u treće pretkolo Lige Evrope!

Ali, Željezničaru se istorija ponovila!

Kao protiv Videotona kad je ekipu 80-tih godina prošlog vijeka vodio Ivica Osim, Željo je imao prolaz u svojim rukama. Vodio je 2:0 poslije autogola Dodevskog nakon centaršuta Rijada Bajića, koji je i "uduplao" prednost u nastavku i trebao da posljednjih pola sata mirno privede utakmicu kraju i ode na megdan vjerovatno kiparskoj Omoniji.

Ipak, gosti su odmah poslije primljenog drugog gola zaradili jedanaesterac nakon što je u kaznenom prostoru rukom igrao Marijan Kvesić, ali su i to prokockali!

Ko je tada mogao i da pomisli da će Makedonci proći dalje!

Ubrzo su smanjili preko Rudevskog nakon odlične solo akcije i fantastičnog udarca, koji je i dao krila gostujućoj ekipi. Napadali su do samog kraja, stvarali šanse i polušanse, pokušavali dalekometnom paljbom da iznenade Marijana Antolovića, koji je u utorak uveče bio jedan od boljih igrača plavih s Grbavice na terenu.

U tim pokušajima sa 30-ak metara prednjačio je Krstev sve do sudijske nadoknade kada je dobio priliku da iz slobodnog udarca sa 20 i kusur metara ponovo proba svoj udarac…

Izvor: MONDO

I pogodio je!

Pogodio je za glavobolju oko 8.000 navijača Želje i stručnog štaba na čelu sa Admirom Adžemom, koji ipak nije uspio da odvede tim u treće pretkolo Lige Evrope.

Stadion: Asim Ferhatović Hase. Gledalaca: Oko 8.000. Sudija: Mervin Smit (Sjeverna Irska).

Strijelci: 1:0 Dodevski(a.g) 16., 2:0 Bajić 53., 2:1 Radeski 62., Krstev 92.

Žuti kartoni: Tomić, Kosorić, Jamak (Željezničar); Ristovski, Simonovski, Dodevski, Stojanovski (Metalurg).

Željezničar: Antolović, Nuspahić (od 64. Bučan), Kvesić, Kosorić, Bajić (od 82. Turković), Stanić, Čolić, Sadiković(od 77. Hasanović), Bogdanović, Jamak, Tomić.

Metalurg: Efremov, Ristovski (od 53. Naumoski), Gjorgievski, Leskarovski, Dalčeski, Mitrev, Radeski, Dodevski (od 70. Angelov), Krstev, Stojanovski, Tanturovski (od 32. Simonovski).

Izvor: mondo.ba

 TOK UTAKMICE

1. Počeo je susret na Koševu

10. Početno ispitivanje snage, jedino vrijedno pomena je žuti karton za RIstovskog, koji je oborio Nuspahića na samoj ivici šesnaesterca.

16. GOOOOOOOOOOL! Željo vodi! Centrirao je Bajić a lopta je zakačila makedonskih igrača Dodevskog i završila u mreži 1:0!

Željo - Metalurg 1:0
Izvor: YouTube

25. Sarajlije su nastavile da atakuju ka golu makedonske ekipe, ali zasad bez ozbiljnijih šansi iako imaju inicijativu i posjed lopte. Najzanimljivije je ono što se događa na tribinama, koje u ovim trenucima pružaju podršku djeci Gaze skandiranjem "Palestina, Palestina"...

31. Gosti iz Skoplja su se probudili i uputili nekoliko šuteva na gol, najprije je probao Krstev sa više od 30 metara, ali je Antolović odlično odbranio, da bi u sljedećem napadu, Leskaroski probao iz voleja, ali je opet golman Želje bio na visini zadatka.

32. Prva izmjena na utakmici - Simonovski je zamijenio Tanturovskog u redovima Metalurga.

45. Imali su plavi s Grbavice još nekoliko polušansi, prvenstveno kapitena Stanića ali nisu uspjeli da opet savladaju golmana Emfremova. U finišu prvog dijela požutio je strijelac autogola Dodevski zbog oštrog starta nad Sadikovićem. Ukoliko ostane ovaj rezultat do kraja, Željo je u trećem pretkolu Lige Evrope.

-kraj prvog dijela-

Izvor: mondo.ba

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

50. Odlično su domaći igrači ušsli u nastavak utakmice i stvorili dobru priliku preko Jamaka, nakon odlične akcije Nuspahića. Međutim, dobro je intervenisala odbrana gostiju.

54. u redovima gostiju druga izmjena - umjesto Ristevskog u igri je Naumoski.

55. GOOOOL!!! 2:0 za Željezničar! Odlično je kontranapad završio Bajić nakon još bolje lopte Jamaka!

Željo - Metalurg 2:0
Izvor: YouTube

56. U narednom napadu hladan tuš za domaće navijače - Kvesić je igrao rukom u šesnaestercu, a sudija iz Sjeverne Irske pokazao na jedanaesterac.

57. Promašio je Simonovski! Ostaje 2:0 za Želju!

62. Samo tri minuta poslije nerealizovanog penala, gosti su uspjeli da smanje golom Radeskog - 2:1 i ostali u igri za treće pretkolo Lige Evrope. Makedonski fudbaler je poslije solo akcije matirao Antolovića.

Željo - Metalurg 2:1
Izvor: YouTube

64. Reagovao je trener Želje Adžem i umjesto Nurkovića, koji je zaradio nezgodnu povredu u igri je bivši igrač banjalučkog Borca Sead Bučan.

70. Makedonci su preuzeli inicijativu i igraju sve bolje, a gostujući strateg je uveo Angelova umjesto Dodevskog i po svoj prilici bacio sve karte u napad. Nadamo se da će biti prilika za kontranapade Želje da prelomi ovu utakmicu.

77. Adžem vrši i drugu izmjenu - Sadikovića mijenja Hasanović.

84. Simonovski se našao u stopostotnoj šansi ispred golmana Želje! Sa pet metara je direktno šutirao u Antolovića!

89. Krstev je ponovo pokušao sa velike udaljenosti, ali je opet bio za malo neprecizan na sreći domaćih navijača kojih se na stadionu "Asim Ferhatović Hase" okupilo oko 8.000.

90. Igraće se četiri minuta sudijske nadonkade. Željo se grčevito brani od makedonskih napada.

90+2. GOOOL! Željo nije izdržao! Krstev je poslije nekoliko nepreciznih pokušaja podesio nišanske sprave i sa 20-tak metara iz slobodnog udarca pogodio mrežu Antolovića za izjednačenje 2:2!

Željo - Metalurg 2:2
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC