• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "ubio" Ludogorec!

Ništa ludo se nije dogodilo u "Ludoj šumi". Ludogorec - Partizan 0:0, uz povredu Danka Lazovića.

 Partizan "ubio" Ludogorec! Izvor: MONDO/ V. Sukdolak

Izvor: MONDO/ V. Sukdolak

"Ubivši" igru Ludogoreca, fudbaleri Partizana ostvarili su svoj cilj u Razgradu. Odigrali su nerešeno sa domaćom "legijom stranaca" i vraćaju se u Beograd sa realnim šansama za plasman u baraž.

Primenivši jezuitsko "cilj opravdava sredstvo", crno-beli su u Razgradu uložili veliki trud da "umrtve" igru i steknu priliku da sledeće nedelje, pred svojim navijačima, krenu od pozitivne nule.

U tome su i uspeli.

LUDOGOREC - PARTIZAN 0:0

Sva uzbuđenja "prvog poluvremena" dvomeča stala su u prvo poluvreme, kada su i jedan i drugi tim imali koristili greške rivala da stvore prilike, ali ne i da postižu golove. U drugom je Ludogorec "držao" loptu, Partizan čekao rivala na svom poluvremenu i čekao da prođe vreme.

Milan Lukač dobio je žuti karton zbog odugovlačenja već u 71. minutu, domaći navijači okretali su se ka beogradskim izveštačima i pitali "Da li Partizan u Srbiji igra fudbal ili leži", dok su igrači našeg vicešampiona ostvarivali nameru svog trenera Marka Nikolića.

U završnici, kada je na polovini Ludogoreca bilo prostora da crno-beli zaprete, u nogama Beograđana više nije bilo svežine, pre svega zbog velikih defanzivnih napora. U žestokoj borbi na sredini terena "pao" je u Danko Lazović, koji je bio prinuđen da napusti igru u 53. minutu, zbog povrede ramena.

Upravo je najbolji napadač Partizana bio tvorac dve, najbolje prilike za crno-bele. Na početku utakmice dva puta je proigrao Škuletića, čije je udarce golman Stojanov uspešno sprečavao... Uz nespretan udarac Andrije Živkovića posle kontre u 29. minutu, to je bilo sve od prilika našeg tima.

Sa druge strane, Ludogorec je "držao" loptu, a prilike vrebao posle prekida, centaršuteva i grešaka gostiju. Klizanje Miroslava Vulićevića u 17. minutu, na polovini terena, "ispravio" je požrtvovani Vladimir Volkov, sprečivši Aleksandrova da šutira ka Lukaču u poslednjem trenutku.

Uzbudljivih pola sata, završenih šutem Marselinja u petercu Partizana, nagoveštavalo je i žestok nastavak meča, koji je izostao. Opisana slika defanzivnih gostiju i ofanzivnih, ali nekonkretnih domaćina, bila je sve što je puna Ludogorec arena mogla da vidi do završnice utakmice.

Revanš će biti odigran 6. avgusta, u 20.45 časova, na stadionu u Humskoj.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

KRAJ UTAKMICE

90' Igraće se četiri minuta nadoknade.

88' Sada ima prilike za kontre Partizana, ali crno-beli umoreni defanzivnim zadacima nemaju koncentraciju za precizna najprostija dodavanja. Nikolić se kraj klupe nervira.

85' Marselinjo ponovo preti crno-belima, ali ga je Brašanac zaustavio u petercu. Crno-beli u završnici uspevaju da dođu do gola Bugara. Može li završnica biti uzbudljivija od dosadnog drugog poluvremena?

83' Grbić i Luka mogli su da posle brze kontre stvore ozbiljnu šansu, ali je Crnogorac kasnio sa dodavanjem, pa su se igrali Ludogoreca vratili. Potom je usledio centaršut, pa i korner za Beograđane.

81' Luka je odmah imao šansu da šutira, posle odbijene lopte koja je preletela ceo kazneni prostor Ludogoreca. Međutim, uradio je to prilično loše, prebacivši celu tribinu iza gola.

80' Saša Ilić pozvao je lekare, zatrašivši izmenu. Priprema se Predrag Luka, koji će ga zameniti. Iskusnom vezisti ukazuje se pomoć kraj aut-linije.

- Izveštačima iz Beograda obratio se navijač Ludogoreca, pitanjem "Partizan igra fudbal ili leži?".

77' Drinčić je glavom blokirao jak udarac Marselinja, pa legao na zemlju. Potom je sviran faul u korist Partizana, posle prinudnog sudara Trajkovića i Vulićevića na ivici kaznenog prostora. Bezjak se žalio i dobio žuti karton.

75' Brašanac i Volkov loše su kombinovali na oko 30 metara od svog gola, što je iskoristio Espinjo da im uzme loptu i uputi udarac. Prebacio je gol. Još jedna izmena u Ludogorecu, ulazi Anise, izlazi M. Aleksandrov.

71' I golman crno-belih Milan Lukač dobija žuti karton. Zbog zadržavanja vremena. Marko Nikolić istovremeno se žalio kod četvrtog sudije zato što glavni nije pustio prednost pri faulu nad Ninkovićem u prethodnoj akciji.

69' Partizan je prvi put u drugom poluvremenu nagovestio svoj ozbiljniji napad, Škuletić je protrčao po levoj strani i oslobodio se čuvara, ali nije uspeo da doda loptu Grbiću, koji je čekao "povratnu" na oko 17 metara od gola.

68' Sada opasnost preti Partizanu posle prekida i centaršuteva. Najpre je lopta "zujala" kroz peterac posle centaršuta iz kornera sa desne strane, a potom i posle udarca Aleksandrova glavom.

66' Marko Nikolić izvodi iz igre i Živkovića, a uvodi Petra Grbića. Mladi ofanzivac imao je dosta defanzivnih zadataka, ali nije pružio partiju na nivou na kojem je odigrao EP.

63' Izmena u timu Ludogoreca. Izlazi Abalo, ulazi Misiđan, Holanđanin koji je stigao u redove šampiona Bugarske posle probe u Partizanu.

59' Žuti karton i za igrača Ludogoreca. Pokazan je Abalou, kao i u 50. minutu Mociju... Neposredno potom, Marselinjo šutira iz daljine, a lopta odbija od Lukača. Srećom, nije došla do domaćih.

58' Bojan Leontijević, asistent Marka Nikolića, daje pored terena instrukcije Luki i Grbiću. Za očekivati je da oni dobiju priliku u nastavku meča


57' Požrtvovani Stanković sprečava šansu Ludogoreca. Marselinjo se, posle kraće akcije, nameštao na ivici kaznenog prostora, ali je štoper crno-belih uklizao i sprečio ga da šutira... Ponovo pritisak Ludogoreca.

54' Oštar start Saše Ilića na Espinji i još jedan žuti karton za igrače Partizana.

53' Lazović se uhvatio za rame i, čini se, završio utakmicu. Otišao je van terena sa bolnom grimasom. Zameniće ga Ninković.

- Luka, Ninković i Grbić se zagrevaju pored aut linije.

46' Timovi su nastavili utakmicu bez izmena, ali je trener domaćih Stojčević bio prinuđen da zbog povrede posle dva minuta zameni Vitinja. Ušao je Angulo, bivši igrač Granade, Boaviste, Deportiva, Valjekana...

I prošle godine je na poluvremenu prvog duela istih timova bilo 0:0.

Ludogorec je u većem delu prvog poluvremena kontrolisao loptu, ali je Partizan prvi stvorio ozbiljne šanse. U broju prilika timovi su izjednačeni, kao i u golovima.

POLUVREMEl

44' U završnici poluvremena nestao je i pritisak Ludogoreca. Miran kraj prvog dela meča u kojem je lako moglo da bude golova.

39' Meč je prethodnih minuta izgubio žestinu. Partizan je nagovestio lep kontranapad posle minijatura Ilića i Brašanca, ali nije "prošlo" dodavanje Škuletića u prostor ka Lazoviću...

32' Opet je Partizan bio u opasnosti. Volkov je izbacio loptu posle kornera sa leve strane, a Marselinjo posle nekoliko trenutaka pokušao iz prve i poslao loptu kraj desne Lukačeve stative. Navijači Ludogoreca smešteni iza gola crno-belih već su bili počeli da slave...

29' Ponovo velika prilika za Partizan! Međutim, Andrija Živković nespretno je šutirao loptu na dodavanje Petra Škuletića, koga je maestralno proigrao Saša Ilić! Trener Nikolić uhvatio se za glavu...

27' Partizan nekoliko minuta nije preuzeo loptu od protivnika. Odbrana crno-belih je konstantno na oprezu. Beograđani su najopasniji kada je lopta kod Lazovića. Nažalost, nije je često prihvatao do sada.

23' Na momente isprekidana utakmica. Sudija je često prekida zbog "sitnih", ali i opravdano dosuđenih faulova na sredini terena. Igra se u ovim trenucima uglavnom odvija na polovini Partizana.

18' Pokušao je i najistureniji igrač domaćih, Bezjak. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora i prebacio gol.

17' Velika šansa Ludogoreca i odlična intervencija Volkova! Vulićević se okliznuo na sredini terena, Aleksandrov primio loptu u sredini polovine crno-belih i krenuo ka golmanu Partizana, ali ga je Volkov stigao i zaustavio u poslednji čas!

13' Opet Škuletić i opet Stojanov. I opet po levoj strani. Lazović je izveo aut, Crnogorac šutirao iz prve, iskosa, sa leve strane, a čuvar mreže domaćih spremno dočekao loptu. Korner za Partizan.

11' Veliku priliku propušta i Ludogorec. Marselinjo se ubacio iz drugog plana na centaršut posle faula, Vojislav Stanković je zakasnio, a igrač domaćih glavom šutirao pored gola sa "prve" stative.

10' Prvi žuti karton pokazan je Darku Brašancu. Mladi vezista Partizana napravio je faul na oko 30 metara od svog gola, iskosa, sa desne strane...

4' Ponovo prilika za crno-bele! Ovog puta šutirao je Škuletić, posle maestralnog propuštanja lopte Danka Lazovića. Ipak, golman Stojanov ponovo je odbranio. Ovog puta je šut bio prilično opasniji, pod prečku!

2' Počelo je šansom za Beograđane! Vitinja je u petercu izgubio loptu, prihvatio je Brašanac, pa je vratio do Ilića, čiji je šut sa ivice peterca odbranio golman domaćih... Trener Nikolić aplaudira.

1' Uoči starta meča, na tribine je uvedena i veća grupa Grobara. Oglasili su se sa "Partizan, Partizan"

Izvor: MONDO/ V. Sukdolak

Izvor: MONDO/ V. Sukdolak

UTAKMICA POČINJE!

Igrači Partizana stigli su u sredu u Razgrad iz Šumena, na start još jednog dvomeča sa Ludogorecom.


Kao i prošle godine, ko u narednih (najmanje) 180 minuta bude uspešniji, obezbediće mesto u baražu za popunu grupa Lige šampiona!

Pre 12 meseci, plasman je izborio Ludogorec. Partizan je motivisan da se osveti protivniku za taj dvomeč.

Izvor: MONDO/ V. Sukdolak

Nešto manje od 25 minuta pre početka utakmice stadion je skoro pun. Vreme za igru je dobro, nije sparno, kao što je bilo tokom dana.

Prve pristalice crno-belih ušle su u boks za gostujuće navijače oko 19.00 časova. Očekuje se oko 500 Grobara. Na tribinama je i jedan gledalac obučen u majicu sa grbom Crvene zvezde.

Pre početka utakmice na teren je sleteo orao. Navijači su ustali aplauzom i ovacijama pozdravili pticu.




Poznat je i sastav u kojem će nastupiti domaćin. Iako je u najavi utakmice bilo nagoveštaja da će kvartet domaćih izostati (Moci, Bart, Milev, Angulo), jedan od startnih štopera ipak je zauzeo svoje mesto u startnoj postavi:

LUDOGOREC: Stojanov - Kejšaro, A. Aleksandrov, Moci, Vitinja (od 47' Angulo) - Đakov, Ešpinjo, M. Aleksandrov (od 75' Anise), Dani Abalo (od 63' Misiđan), Marselinjo - Bezjak.

Ubrzo potom, razjašnjeno je da će crno-beli i u Razgradu ostati dosledni formaciji 4-4-2, sa Škuletićem i Lazović kao najisturenijim igračima. U veznom redu starter je i mladi Andrija Živković.

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov - Brašanac, Drinčić, Ilić (od 80' Luka), Živković (od 67' Grbić) - Lazović (od 54' Ninković), Škuletić

Crno-beli su istrčali na  teren u 19.20 časova i dobili aplauz svojih navijača.

"Braćo Srbi i navijači Partizana dobrodošli na stadion Ludogoreca. Da pokažemo dobar fudbal i evropsko ponašanje", najavio je oficialni spiker utakmicu"

Domaćini pokušavaju da puštanjem audio snimka komentara završnice prošlogodišnje utakmice iz Beograda dodatno zagreju atmosferu u Razgradu...

Igrači su 17 minuta pre početka utakmice otišli u svlačionicu... Start se približava.

Utakmica će početi u 20.00 časova. Sudije su Ken Hansen, Lars Riks i David Andersen (svi iz Danske)

Ostanite uz MONDO, gde ćete moći da pratite i live tekstualni prenos meča.

Izvor: MONDO/ V. Sukdolak

(Izveštač MONDA iz Bugarske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC