Kirije u Banjaluci i do 1.200 KM!

Autor:

Cijene iznajmljivanja stanova u Republici Srpskoj najviše su u Banjaluci gdje stanovnici mjesečno za zakup stana treba da izdvoje i do 1.200 KM.

0
A- A A+

U agencijama za nekretnine koje se bave iznajmljivanjem stanova kažu da cijene variraju u zavisnosti od lokacije i površine stana.

Vlasnik jedne agencije za prodaju nekretnina u Banjaluci rekao je za "Glas Srpske" da se kod njih cijene kreću od 250 KM pa naviše.

Prema njegovim riječima, stanove uglavnom traže studenti i đaci. Tako se bolje opremljeni stanovi kreću od 400 do 1.200 maraka, a najtraženiji su oni u centru grada.

"Centar traže i studenti i đaci, a pogotovo poslovni ljudi", kažu trgovci nekretninama u Banjaluci.

U Prijedoru se stanarine kreću od 150 do 200 KM, a u ponudi su uglavnom jednosobni i dvosobni stanovi, kao i dijelovi kuća.

Nemanja K., koji je skoro iznajmio stan, istakao je da mu cijena od 150 KM odgovara, ali da nije imao nekog većeg izbora, te da je stan za svoju porodicu tražio gotovo tri mjeseca.

Cijene stanova u Trebinju takođe variraju, a kreću se od 150 KM u udaljenim dijelovima, pa sve do 250, 300 KM u centru grada.

Interesovanje za iznajmljivanje stanova u Gradišci posljednjih mjeseci je znatno povećano, a cijene se kreću od 200 do 350 KM.

Potražnja za iznajmljivanjem stanova prilično je velika i u Bijeljini. U zavisnosti od toga kako su opremljeni cijene se kreću od 200 do 350 maraka.

Nakon poplave veliki broj Dobojlija, kojima su kuće poplavljene u potrazi je za privremenim smještajem, te je zbog toga povećana potražnja. Međutim, ponuda je mala, tako da je u Doboju teško iznajmiti stan. Ukoliko neko i uspije da nađe odgovarajući prostor, cijena, koja nije primamljiva, ga odbije.

Dobojlije smatraju da su cijene po kojima se stanovi izdaju skočile u odnosu na period prije poplavnog talasa. Cijena izdavanja jednosobnih stanova je između 250 i 300 KM, a najam dvosobnog stana kreće se od 300 do 400 KM, dok je za najam garsonjere potrebno izdvojiti od 200 do 300 KM.

Tagovi:

Ostale vijesti