• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana Ninković za MONDO: Sanjam polufinale EP

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Najbolju plivačicu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, članicu banjalučkog Olimpa Ivanu Ninković od 18. do 25. avgusta očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Berlinu. MONDO ekipa posjetila je njen trening.

 Ivana Ninković za MONDO: Sanjam polufinale EP Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ivana Ninković, plivačica Olimpa iz Banjaluke, na nedavno održanom Prvenstvu Bosne i Hercegovine osvojila je šest zlatnih medalja, čime je još jednom pokazala da je trenutno najbolja u Republici Srpskoj i BiH.

Ninkovićeva je osvojila prvo mjesto na 50, 100 i 200 metara prsno, 50 i 100 metara kraul, te 100 metara delfin, što je odlična uvertira za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će od 18. do 25. avgusta biti održano u glavnom gradu Njemačke, Berlinu.

Mlada Trebinjka prije petanestak dana na Prvenstvu BiH u Banjaluci popravila je svoje vrijeme na 50 metara prsno, koje sada iznosi 31 sekundu i 70 stotinki, što je za 19 stotinki bolje od prethodnog.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

PANIĆ

Ivanin trener Željko Panić zadovoljan je njenom formom. "Ovo je ciklus priprema koji smo odredili za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a trenažni proces Ivana će uskoro nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje odlazi na studije. Zadovoljan sam njenom formom. Sam rezultat postignut na posljednjem Prvenstvu BiH, gdje je popravila rekord na 50 metara prsno, pokazuje da je u dobroj formi. Takođe, bitno je da je plivala dobro i u drugim disciplinama, gdje polako preuzimat primat, što je jako bitno za nju. Primarni cilj je ispunjavanje norme za Olimpijske igre u Brazilu", naglasio je Panić.

Ono što može da raduje Ninkovićevu, ali i njenog trenera Željka Panića, su osvojene zlatne medalje u ostalim disciplinama, gdje ranije nije dominirala, što je još jedan pokazatelj da se nalazi u odličnoj formi.

Ivana je u septembru 2012. godine preselila iz Trebinja u Banjaluku i od tada se pod nadzorom trenera Panića sprema za nastup na Evropskom prvenstvu ove godine, ali i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Pripreme traju od januara i veoma sam zadovoljna svojom formom. Već dvije godine sam ovdje, navikla sam se na Banjaluku, a na predstojećem Evropskom prvenstvu očekujem što bolji rezultat. Želja mi je da uđem u polufinale, a da bih to ostvarila, moraću još da popravim svoje dosadašnje rezultate", rekla je Ninkovićeva.

Plivačica Olimpa u Berlinu će nastupiti na 50 i 100 metara prsno, te 50 metara slobodnim stilom.

"Najviše očekujem na 50 metara prsno, gdje imam i najbolji rezultat od ove tri discipline u kojima ću nastupiti. U preostale dvije discipline nastojaću da ostvarim što bolje vrijeme", naglasila je mlada Trebinjka.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

POPLAVE

Ivana je jutros trebalo da održi posljednji trening na Gradskom olimpijskom bazenu, ali obilne padavine koje su pogodile Banjaluku prouzrokovale su nove poplave. Voda je ušla u podrume bazena i poplavila tehnički blok, zbog čega bazen neće raditi u narednom periodu.

Ivana će jedan dio priprema obaviti i u Beogradu.

"Zbog redovnog saniranja, 8. avgusta zatvara se Gradski olimpijski bazen u Banjaluci, tako da ću pripreme za Evropsko prvenstvo nastaviti u Beogradu. Tamo ću raditi sa plivačkom reprezentacijom Srbije, nakon čega će uslijediti put na EP", dodala je Ninkovićeva.

Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu u Berlinu predstavljaće četvoro plivača. Osim Ninkovićeve, nastupiće još Amina Kajtaz (PK Jug, Dubrovnik), Ensar Hajder (PK Zmaj - Alpamm, Tuzla) i Arnel Dudić (Gradski klub vodenih sportova, Sarajevo).

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Poslije Evropskog prvenstva, po kalendaru slijedi Svjetsko prvenstvo u Kataru (Doha) na 25-metarskim bazenima, koje će biti održano u decembru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC