• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO i VIDEO: Borusija prejaka za hrabro Sarajevo

Autor mondo.ba

Borusija iz Menhengladbaha savladala Sarajevo 3:2 u sjajnoj atmosferi pred blizu 30.000 gledalaca na "Koševu", u prvoj utakmici posljednje runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

 FOTO i VIDEO: Borusija prejaka za hrabro Sarajevo Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Sarajeva nisu razočarali blizu 30.000 hiljada (većinom svojih) navijača!

Tim Dženana Uščuplića prikazao je sjajnu, mušku, hrabru igru, ali to ipak nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz od bundesligaša Borusije iz Menhengladbaha.

SARAJEVO - BORUSIJA MENHENGLADBAH 2:3 (1:2)

Imao je bordo tim svoje prilike, dva puta stizao prednost favorizovanih gostiju, ali nakon trećeg gola kao da je ponestalo snage Sarajlijama da se još jednom vrate protiv izuzetno jakog rivala.

Od samog starta utakmice, nošeni gromoglasnom podrškom sa tribina, fudbaleri u bordo dresovima krenuli su agresivno ka golu Nijemaca.

Mogli su Miloš Stojčev i Ševko Okić donijeti prednost Sarajevu u 4. i 8. minutu, ali nisu bili precizni, a kazna je uslijedila već u 10. minutu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan Andre Han, koji je ovog ljeta pojačao Borusiju iz Augzburga, sjajno je reagovao nakon tečne akcije Borusije i prelijepim udarcem iskosa sa desne strane pogodio za vođstvo "koltova".

Nisu se fudbaleri aktuelnog osvajača Kupa BiH predavali. U 26. minutu erupcija oduševljenja na prepunom "Koševu". Kreste Velkoski izveo je slobodan udarac, golman Borusije Jan Zomer nije stigao da boksuje loptu, odlično je reagovao Bojan Puzigaća i glavom poravnao rezultat.

Petnaest minuta kasnije novi hladan tuš za domaće igrače i navijače. Strijelac prvog gola Han je centrirao sa desne strane, Dejan Bandović loše je procijenio let lopte, ona ga je preletjela, a Branimiru Hrgoti nije bilo teško da je sprovede u praznu mrežu i tako iskoristi poklon golmana Sarajeva.

Sjajno je Dženan Uščuplić pogodio sa izmjenom u 52. minutu. Neprimijetnog Ševku Okića zamijenio je Haris Duljević, a samo sedam minuta kasnije zatresao je mrežu Borusije.

Ponovo je sjajni Velkoski asistirao, a Duljević milimetarski precizno pogađa sa 15 metara donji lijevi ugrao njemačkog gola.


Ipak, iskusni Nijemci u 73. minutu ponovo dolaze do prednosti. Redali su se napadi gostiju kao na traci, gol je visiu u zraku, a onda je Granit Džaka kratko dodao loptu do Hrgote, švedski internacionalac sjajno je šutirao sa vrha šesnaesterca i svojim drugim pogotkom donio novu prednost, 3:2, ispostaviće se i pobjedu.

Treći gol kao da je potpuno slomio bordo tim, koji do kraja susreta nije uspio da ozbiljnije zaprijeti golmanu Zomeru.

Sarajevo će tako na revanš za sedam dana na "Borusija parku" u Menhengladbah otputovati sa golom minusa.

Pokazali su igrači Dženana Uščuplića da ove godine igraju mnogo bolje na gostovanjima. Slavili su prvo protiv Haugesunda 3:1, a istim rezultatom srušili su i Atromitos. Ostaje nada da nešto slično mogu ponoviti i u Njemačkoj…

SARAJEVO: Bandović, Tatomirović, Berberović, Dupovac, Stojčev, Cimirot, Puzigaća (od 76' Protić), Okić (od 52' Duljević), Velkoski, Radovac (od 76' Kovačević), Bilbija. Trener: Dženan Uščuplić.

BORUSIJA MENHENGLADBAH: Zomer, Alvaro Domingez, Džonson, Jančke, Štrancl, Traore (od 46' Herman), Nordvejt, Han (od 65' Korb), Džaka, Rafael (od 82' Azar), Hrgota. Trener: Lusijen Favr.

TOK UTAKMICE:

KRAJ

80 - Hrgota je noćna mora za Sarajlije. Srećom, ovaj put stativa je sačuvala Bandovića i njegove saigrače.

...
Izvor: YouTube


73 - GOOOL!!! Borusija treći put vodi. Visio je gol u zraku. Granit Džaka je kratko dodao loptu do Hrgote, a švedski internacionalac prelijepo pogađa gol sa vrha šesnaesterca i svojim drugim pogotkom dovodio goste u vođstvo 3:2.

70 - Stopostotna šanza za Borusiju. Fabijan Džonson je šutirao, ali loptu sa gol linije u polje izbija iskusni Berberović.

68 - Odlična prilika za goste. Srećom po Sarajevo, Herman šutira preko gola.

...
Izvor: YouTube


59 - GOOOL!!! "Rezervista" Haris Duljević pogađa mrežu Borusije samo sedam minuta nakon što je ušao u igru. Ponovo je sjajni Velkoski asistent, a Duljević milimetarski precizno pogađa sa 15 metara donji lijevi ugrao njemačkog gola.

58 -  Sarajevo konkretnije u drugom poluvremenu. Bordo tim već je izveo tri kornera u nastavku, ali čvrst bedem Borusije ne dozvoljava da lopta prođe do gola Nijemaca.

52 - I Dženan Uščuplić vrši prvu izmjenu. Haris Duljević zamijenio je Ševku Okića.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme. Jedna izmjena u redovima Borusije. Umjesto Igrahime Traorea na terenu je Patrik Herman.

- Sjajno prvo poluvrijeme Sarajeva, ali gosti ipak vode. Izabranici Dženana Uščuplića igraju muški protiv favorizovane Borusije iz Menhengladbaha - 1:2.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

...
Izvor: YouTube


41' GOOOL!!! Ponovo hladan tuš na "Koševu", Borusija vodi 2:1. Strijelac prvog gola Han je centrirao sa desne strane, Dejan Bandović loše je procijenio let lopte, ona ga je preletjela, a Branimiru Hrgoti nije bilo teško da je sprovede u praznu mrežu.

31 - Prva javna opomena na utakmici. "Požutio" je Ivan Tatomirović.

...
Izvor: YouTube


26 - GOOOL!!! Sarajevo preko Bojana Puzigaće stiže do izjednačenja! Kreste Velkoski izveo je slobodan udarac, golman Borusije Zomer nije stigao da boksuje loptu, odlično je reagovao Puzigaća i glavom poravnao rezultat.

22 - Auuu, kakva prilika za Sarajevo! Stojčev je sjajno šutirao, ali lopta završava malo pored desne stative gola Borusije. Šteta!

15 - Gojko Cimirot pokušava udarcem iz daljine, ali pravo u golmana Borusije Jana Zomera.

...
Izvor: YouTube

10 - GOOOL!!! Borusija vodi 1:0. Odmah kazna nakon promašaja Sarajlija. Prvu pravu priliku gosti pretvaraju u pogodak. Nakon odlične okcije cijele napadačke linije, Andre Han efektno pogađa s desne strane za 0:1.

8 - Već u narednom napadu još jedna odlična prilika za bordo tim, koji igra bez pardona u uvodnim minutima meča. Džemal Berberović uposlio je Ševku Okića čiji udarac završava preko gola.

4 - Velika prilika za Sarajevo odmah na otvaranju meča, ali Miloš Stojčev loše šutira iz povoljne pozicije.

1 - Počeo je spektakl na "Koševu". Fudbaleri Sarajeva imaju ogromnu podršku sa tribina.

- Meč sudi Španac Antonio Mateu Lahos.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC