• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ZMAJEVI": Može i bez Mirze!

Autor mondo.ba

Posljednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine, košarkaši Bosne i Hercegovine igraju večeras u Rejkjaviku (21:30) protiv Islanda, selekcije sa kojom se bore za prvo mjesto u grupi A.

 "ZMAJEVI": Može i bez Mirze! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon što je trijumfom protiv Velike Britanije 74:68 obezbijedila plasman na Evropsko prvenstvo 2015. godine, večeras od 21:30 protiv Islanda odigraće posljednju utakmicu u kvalifikacijama.

"Zmajevi" će u Rejkjaviku biti oslabljeni neigranjem prve zvijezde reprezentacije Mirze Teletovića (zbog privatnih obaveza, selektor Duško Ivanović oslobodio je kapitena puta na Island), ali to, kako ističu ostali reprezentativci, neće uticati na njihovu želju da kvalifikacije završe sa stoprocentnim učinkom.

Islanđani još uvijek nisu vizirali kartu za EP, tako da će im večerašnji duel biti izuzetno važan, za razliku od selekcije BiH, koja i u slučaju eventualnog poraza, sigurno ide na prvenstvo Starog kontinenta kao jedna od šest najboljih drugoplasiranih selekcija u kvalifikacijama.

"Nije baš da ovaj meč ništa ne znači, jer bi se moglo desiti da ekipa s četiri pobjede, odnosno pobjednik grupe, bude bolje rangirana prilikom žrijeba grupa za EP i dobije lakše protivnike na završnici iduće godine. Znači, motiva imamo, kao što smo imali i u svim prethodnim utakmicama, čak i prijateljskim. Želimo pobjedu i zbog toga da bismo kvalifikacije završili na najbolji mogući način", rekao je za "Dnevni avaz" iskusni bek Marko Šutalo.

"Zmajevi" su u prvom meču sa Islandom u tuzlanskoj dvorani "Mejdan" slavili 72:62, tako da će Ostrvljanima trebati pobjeda sa više od 10 poena razlike da bi preuzeli prvo mjesto u grupi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC