• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana Ninković nastavlja školovanje u Arizoni

Autor mondo.ba

Najbolja plivačica Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, članica banjalučkog Olimpa Ivana Ninković dobila je stipendiju univerziteta Arizona Stejt i karijeru će nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

 Ivana Ninković nastavlja školovanje u Arizoni Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Plivačica banjalučkog Olimpa Ivana Ninković, rekorderka Bosne i Hercegovine i najbolja plivačica Republike Srpske i BiH, školovanje i plivačku karijeru nastaviće u Sjedinjenim Američkim Državama, piše "Glas Srpske".

Članica banjalučkog Olimpa 1. septembra putuje u Arizonu, gdje će studirati kao stipendista Arizona Stejt univerziteta.

"Dobila sam punu stipendiju univerziteta Arizona Stejt. Žao mi je što napuštam Olimp i trenera Željka Panića, jer sam sa njima stvarno dobro sarađivala i dosta napredovala. Međutim, sigurno ću se vratiti ovdje kada bude kraj školske godine. Tamo očekujem da još više radim i napredujem. To je odlična prilika za mene", rekla je mlada Trebinjka, koja od septembra 2012. godine živi u Banjaluci.

PANIĆ

Trener Željko Panić istakao je da je Ivana na EP mogla ostvariti mnogo bolje rezultate. "Očigledno da je Ivani potrebno češće učešće na jakim takmičenjima nakon čega bi stekla rutinu i bolje plivala kada je to najpotrebnije. Kako god, ovo je sport i moramo se okrenuti novim izazovima. Ne zaboravimo da je Ivana u periodu od 24 mjeseca ostvarila nevjerovatne rezultate", rekao je Panić koji je sa Ninkovićevom radio od njegon dolaska iz Trebinja u Banjaluku.

Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Berlinu, Ivana je nastupila u tri discipline (50 i 100 metara prsno, te 50 metara slobodno, ali su očekivani rezultati izostali.

"Ne mogu biti zadovoljna nastupima na Evropskom prvenstvu. Dobro sam trenirala i spremala se, tako da sam očekivala bolja vremena i rezultate. Mislim da je velika trema učinila svoje i da samo zbog toga plivala lošije. Prije svega dvadesetak dana sam na 50 prsno plivala vrijeme koje bi mi donijelo najmanje polufinale, a možda i finale. Znam da nije do fizičke spreme jer sam u odličnoj formi, tako da je do treme ili jednostavno nisam imala svoj dan", naglasila je Ninkovićeva, koja je prije Evropskog prvenstva na Prvenstvu BiH u Banjaluci 50 metara prsno isplivala u vremenu 31.70, čime je popravila državni rekord.

Ivana bi u decembru trebalo da nastupi na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima, koje će biti održano Dohi, u glavnom gradu Katara. Ipak, njen nastup nije siguran zbog obaveza na univerzitetu u SAD-u.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC