• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baković ostaje gensek FSBIH

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Jasmin Baković ostaje generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH i naredne četiri godine, odlučio je Izvršni odbor bh. kuće fudbala. Usvojen i kodeks ponašanja za članove reprezentativnih selekcija.

Nakon što mu je istekao mandat, članovi IO FSBIH na današnjoj sjednici ukazali su Bakoviću povjerenje na još četiri godine jer je, kako su istakli, veoma dobro i predano obavljao dužnost.

"Zahvaljujem članovima Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BIH na povjerenju. To je za mene velika satisfakcija za dosadašnji naporan rad, ali istovremeno i obaveza da sve kapacitete uložim u interesu daljnjeg progresa bh. fudbala", istakao je Baković nakon što je izvršen njegov reizbor na funkciju prvog operativca FSBiH.

Bakoviću je čestitke na novom mandatu prvi uputio Teodor Teodoridis, direktor za nacionalne saveze članove Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

"Drago mi je što je prva čestitka stigla od Teodoridisa iz UEFA sa kojim sam mnogo radio proteklih godina. I to je potvrda da ljudi iz Niona cijene naš rad i da je FSBiH na pravom putu", rekao je Baković.

Na današnjoj sjednici članovi IO FSBiH usvojili su i Kodeks ponašanja članova reprezentativnih selekcija kao i Pravilnik o nagradama u kvalifikacijama za EP 2016, te sjedeće odluke:

Prijedloge za zaključivanje marketinških i komercijalnih ugovora, Polugodišnji finansijski izvještaj FS BiH, Informacije o takmičenju Premijer lige u dosadašnjem dijelu prvenstva,

Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o naknadama za službena lica, Odluku o raspodjeli sredstava iz UEFA fonda solidarnosti za razvoj omladinskog fudbala u klubovima Premijer lige, Izvještaj o godišnjem internom pregledu sistema licenciranja   klubova.

Izvršni odbor pokrenuo je disciplinsku prijavu Disciplinskoj komisiji FSBiH protiv Amera Halepa, zbog kršenja Kodeksa ponašanja FS BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC