• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najluđi gedžeti koje ćete videti ove godine!

Autor mondo.rs

Pronašli smo, slikali i snimili najzanimljivije gedžete koji će vas oduševiti - što svojom inovativnošću, što svojom funkcijom. Pogledajte ih!

 Najluđi gedžeti koje ćete videti ove godine! Izvor: MONDO portal.

Najveći evropski sajam potrošačke elektronike, uključujući mobilnu telefoniju i audio-video opremu, koji je u Berlinu trajao od 5. do 10. septembra, a o kojem smo pisali na #MobITIFA2014 linku, bio je idealno mesto da nam se u najboljem svetlu prikažu i oni koji imaju svoje male ideje pretočene u zanimljive i skoro upotrebljive gedžete. Na Sajmu smo ih najviše videli u okviru ShowStoppers događaja, ali smo ih nalazili i u svim halama i na štandovima na kojima ih nikada ne bismo očekivali.

Digitalna Majka, skoro kao prava!
Ona nije nov gedžet, prikazana je na CES sajmu u Las Vegasu početkom godine, ali je francuska kompanija u međuvemenu prikupila novac i počela proizvodnju. Digitalna majka je dadilja, savetnik i zaštitnik, kako dece i članova porodice, tako i kuće. Kada se izvrše početna podešavanja digitalna Majka može recimo da pronađe zaturenu torbu ili tablet, da izvesti o temperaturi u stanu i napolju, da broji korake i meri potrošnju kalorija, prati aktivnosti u kući, poput ovaranja vrata, da prati i podseća na zalivanje cveća, da nadgleda aktivnosti u dečijoj sobi (razbacane ili skupljene igračke, otvoren ili zatvoren prozor), da prati kada je neki član porodice uzeo lekove ili da prati pranje zuba, da podseti na kupovinu ili "čuva" nešto što niko ne bi trebalo da dira. Majka detektuje pokret, digitalnim putem čuje i vidi i na taj način, preko interneta, na smartfonu, tabletu ili kompu odgovorne osobe obaveštava o događajima u kući, kojih, prema tvrdnji proizvođača Majka može da prati 24 odjednom. U skladu sa simpatičnim projektom francuske kompanije nazvani su i senzori Majke - kolačići. Jedna Majka sa četiri senzorska priključka košta 199 evra i naručuje se onlajn.

Veš mašina šalje poruke pametnom TV-u: Oprala sam veš!
Na LG štandu videli smo potpuno neverovatan koncept komunikacije putem Smart Homeplatforme! Platforma je nastala na ideji koja zastupa ujedinjenje više smart uređaja u jedan zajednički sistem, koji obezbeđuje jednostavniju komunikaciju uređaj-čovek. U njegovoj srži je LG HomeChat, nova tehnologija za slanje poruka, koja pruža korisnicima apsolutnu kontrolu i povezanost, i koja im pomaže da obave sve kućne poslove praktično preko telefona ili nekog drugog uređaja. Koristeći, recimo telefon, korisnici mogu da uživaju u kontroli nad njihovim Smart Home ekosistemom, koji poseduje dovitljive režime za štednju vremena i energije, kao što su Leaving Home, Coming Home i Vacation. Na taj način korisnik može da aktivira klima-uređaj pre nego što se vrati kući, s posla, ohladi vino u posebnoj pregradi frižidera ili pokrene robota koji usisava samostalno kada krene napolje.

LG Smart Home je kompatibilan sa postojećim otvorenim platformama Smart Home sistema, kao i sa aparatima i uređajima drugih proizvođača, preko otvorenih protokola AllJoyn, softver otvorenog koda i drugih. AllJoyn dozvoljava korisnicima da budu informisani o stanju LG uređaja, pa tako na primer mogu biti obavešteni da je veš mašina završila ciklus pranja, putem njihovog LG webOS Smart+ televizora, dok gledaju seriju ili slušaju muziku. Takođe, frižider može da pošalje poruku da je vreme za kupovinu, a klima uređaj, umesto daljinskim za klimu možete korntrolisati mobilnim telefonom ili kompatibilnim TV-om.

Zvučnici koje možeš i da ispustiš, više puta!
Ako tako voliš - evo ih! Bacaj ih, šutiraj, gazi, udari o zid i - ništa im ne možeš! Čelična kutija dva vrlo, vrlo jaka zvučnika SkullCandy kompanije, nazvana AIR RAID, sa #STAYLOUD porukom, štiti zvučnike od udaraca, gnječenja i lomljenja, a tu je i vodootpornost, koja je obezbeđena gumenim omotačem u nekoliko boja. Cena je 200 dolara, a da li će se naći u prodaji i kada nisu znali da nam kažu. U svakom slučaju, ako se nađu na tržištu, gruvaće preko Bluetootha do deset sati sa jednim punjenjem i isporučivaće zvuk u svih 360 stepeni.

,,
Izvor: YouTube

Loptica Ollie sa gusenicama
Kompanija Go Sphero prikazala je malenu lopticu kojoj su gume, pomoću kojih se kreće izmenjive i u nekoliko boja, prikačene na telo i omogućavaju pokret u svih 360 tepeni. Loptica Ollie se pokreće i kontroliše preko iPod/iPad/iPhone aplikacije, priključuje se preko Bluetooth veze. Ideja ovog startapa je da "progura" svoj izum, koji košta 99 evra do što više dece, kako bi deca mogla da se zabavljaju na novi način i uče da bolje kontrolišu predmete u slobodnom okruženju.

,,
Izvor: YouTube

Blueair kutija: Čisti vazduh i kuću
Najveći gedžet koji smo videli na sajmu košta nekoliko stotina evra i prečišćava vazduh, ali i usisava velike čestice prašine i prljavštine zbog čega ćete kuću usisavati ređe. Takođe, ispušta snop vazduha tako usmeren da omogućava da baloni i slični objekti levitiraju iznad kutije. Možete okačiti nekoliko balona, koji će se komešati iznad Blueair kutije, kojoj donji deo može da se menja u nekoliko boja. Za sada ne planiraju da dođu u Srbiju, ali više informacija i kupovinu možete obaviti onlajn.

Blueair "kapsula" menja usisvač.
Izvor: MONDO portal.

3D olovka koja piše po vazduhu
Olovka 3Doodler je prva na svetu olovka takve vrste, pomoću koje je moguće crtati u tri dimenzije. Iz mine olovke, koja je nešto veća od standarnih, izlazi ABC plastika (koju koriste mnogi 3D štampači) pomoću koje crtač, u zavisnosti od svog umeća, stvara trodimenzionalne crteže na papiru ili u vazduhu, poput Ajfelove kule ili neke životinje. Tokom korišćenja, iz 3Doodlera izlazi zagrejana plastika koja se brzo hladi i stvrdnjava u čvrste strukture. Njihov zvanični i zaštićen tag je #WhatWillYouCreate?. Olovka se prodaje za 99 dolara, paketi "srca" za olovku su po devet dolara u svakoj boji i postoji i nekoliko dodataka, koji se mogu naručiti preko the3Doodler.com sajta.

3D olovka piše po vazduhu.
Izvor: MONDO portal.

Raščupani denseri: Elektrokidz
Porodica ElektroKidz đuskavaca namenjena je devojčicama od šest godina i ima šest članova. Svaki je drugačiji, ima drugačiji stil đuskanja i frizuru, koja se tokom plesa nekontrolisano mrda. Cena igračke je 20 dolara pa će biti teško sakupiti ih baš sve, na šta nas pozivaju na kutiji, ali makar svaki denser dolazi sa jedinstvenim naočarima ;)

Elektrokidz igračka koja samo đuska.
Izvor: MONDO portal.

WoWWee MiP robot pomagač
Mrzi vas da se izvučete iz kreveta ujutru da odete po vodu? Trebalo bi otvoriti kapiju poštaru? Možda da vam neko donese papuče da ne biste hodali po hladnom parketu? Nema problema - ostanite u krevetu i pošaljite MiP robota da obavi posao! MiP je robot pomagač, koji košta 99 dolara i kontroliše se pomoću aplikacije. On ne može sam na sipa vodu u čašu iz slavine, ali može da donese tacnu s vodom sa stola ili već pmenute papuče. Takođe, do interfona ćete morati da mu napravite putnu "infrastrukturu". Uglavnom, ideja WoWWee proizvođača, grupe mladih pronalazača, jeste da nam svakodnevne aktivnosti učini lakšim. Na kraju ne treba zaboraviti ni to što MiP može da vas zabavi uz ples ili neke druge igre.

WowWee donosi vodu ;)
Izvor: MONDO portal.

WiThings pametna kamera
Čuvarkuća modernog izgleda. Tako nekako glasila bi misija WiThings kamere koja detektuje pokret i snima šta se dešava u stanu ili prostoru ispred nje. Ova kamera može da se upotrebi i kao pametan monitor za bebe, koji prenosi zvuk i sliku na udaljeni telefon ili monitor. Takođe, kamera može da snima non-stop dok ste u kući kako biste sačuvali neki spontan momenat ili prosto beležili sve što se dešava u prostoriji oko vas. Cena kamere je 220 dolara, a više informacija je na sajtu.

WeThings HOME kamera.
Izvor: MONDO portal.

Slušalice u obliku ženske tašne, dijamanta, minđuša, ogrlice...
Šta kažete na jedne modno osvešćene sluške ili Bluetooth zvučnike, koji se koriste kao "2 u 1" uređaj? Kada STELLA Audio sluške nosite oko vrata to je ogrlica, a kada poželite da ih ubacite u uši postaju minđuše i koriste se kao svake druge sluške. Možda svoju torbicu da koristite kao Bluetooth zvučnik ili vazu - može i tako! Ipak, cene ovih modnih gedžeta nisu male, a sumnjamo da će se dizajn dopasti svima. Na slici sve izgleda lepo, ali uživo ne odaju utisak preterano kvalitetnih uređaja, posebno u pogledu dizajna...

..
Izvor: YouTube

Bluetooth zvučnik za kupatilo
Pogledajte ga samo! Jedina mana mu je cena od 149 evra i to što proizvođača ne možemo da se setimo ;) ali rekli su nam da, iako su otporni na bacanje, zvučnici su vodootporni i super su za pevanje u kupatilu, gde će raditi besprekorno i pored litara i litara vode kojom ih pospete!

Zvučnik za kupatilo.
Izvor: MONDO portal.

Slušalice samo za žene
O, da! Postoje i takve! Napravljene su od "posebno mekih", suptilnih materijala, sa zvukom koji je "prijatniji ženskom sluhu", rekoše nam na MOLAMI štandu. Prave se kao bubice i velike slušalice za glavu, čiji jastučići neće iritirati ušnu školjku niti će se ona znojiti. Primenjeni su ženski printovi, dizajn je zaobljeniji i bliži "ženskom senzibilitetu", a cena im je prava "momačka" - od 150 evra pa nadalje!

Slušalice samo za žene!
Izvor: MONDO portal.

Marshall ACTION Bluetooth zvučnik
Poznata kompanija predstavila je svoj atraktivan Bluetooth zvučnik - spikerfon izuzetnog dizajna, ali i prepoznatljivog Marshall kvaliteta. Zvučnik gruva jako, kvalitetno, a može se koristiti i 3.5 milimetarski priključak sa telefona kako bi se povezao na tablet, mobilni ili neki drugi muzički izvor. Na belom ili sivom ACTION zvučniku, kako mu je zvanično ime, nalaze se i pojačivači basa i dubine, a zvučnik sa kompletom opreme koštaće vas 550 dolara i naručuje se preko Marshall Headphones sajta.

Marshall Bluetooth zvučnik.
Izvor: MONDO portal.

Marshall sluške za u uvo
Ako više volite svoju muziku da zadržite za sebe, onda možete da pogledate nove "M" sluške iste kompanije, koje su izuzetnog dizajna, kvalitetne, gruvaju "samo tako" i prodaju se za 99 dolara, a dolaze sa metalnim opasačem na donjem delu, koji pojačava izdržljivost i dugotrajnost. Ko voli, pravac na link!

Marshall slušalice M serije.
Izvor: MONDO portal.

Dron - leteća kamera
Phantom 2 Vision+ je dron sa kamerom koji može da snima iz vazduha, a kontroliše se preko iPhone smartfona. Zahvaljujući konstrukciji dron snima u tri ose, sa DJI kamerom unapređene optike, koja snima u širokom uglu Full HD video sa 30 fps. Brzina kojom dron leti je oko dva kilometra na sat, a sve što snima može direktno biti prikazano na telefonu. Dron još uvek traži finansijera, pa ako znate nekog... I da, dronom snimljen video može da se gleda na posebnoj 3D VR kacigi, koja se kupuje posebno!

Phantom 2 Vision+ dron sa kamerom.
Izvor: MONDO portal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS