SNS: Reforme i borba protiv korupcije

Predsjednik Srpske napredne stranke Hadži Jovan Mitrović rekao je da ovu stranku kao opasnost vidi i pozicija i opozicija u Srpskoj.

0
A- A A+

"To je dovelo do gubljenja niza izvornih nadležnosti koje je Srpska imala i zbog toga se traži odgovornost svih koji su do sada bili na vlasti na sljedećim izborima. Potrebno ih je kazniti i onemogućiti da dalje urušavaju Srpsku", poručio je Mitrović na večerašnjem mitingu ove stranke u Srebrenici.

Mitrović, koji je kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike rpske, rekao je da se ova stranka zalaže za reforme i promjenu mnoštva zakona po ugledu na Srbiju, što treba da dovede do stvaranja boljih uslova za budućnost i opstanak mladih na ovim prostorima.

Kandidat ove stranke za poslanika u Narodnoj skupštini iz Izborne jednice sedam Petko Rankić rekao je da kao direktor Javnog preduzeća "Gradska čistoća", te vlasnik tržnog centra i benzinskih pumpi u Bratuncu, zapošljava 100 radnika i da će u narednom periodu proširivati djelatnosti i zaposliti još toliko radnika.

On je istakao da je svoj kapital pošteno stekao i i najavio da će se boriti za donošenje zakona koji će omogućiti borbu i sprečavanje korupcije i kriminala i oduzimanje nelegalno stečene imovine.

Rankić je kritikovao sve poslijeratne strukture vlasti u Srpskoj za težak ekonomski položaj naroda i prenošenje nadležnosti na nivo BiH.

Kandidat SNS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Svjetlana Banduka rekla je da ova stranka želi da djeluje tako da se mijenjaju odnosi i da se poboljšava stanje u Srpskoj i život njenih stanovnika.

"Ciljevi za koje se zalažemo na nivou Srpske i BiH su privredni razvoj i ekonomski oporavak, otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje mladih, jer imamo programe da to ostvarimo", rekla je Banduka, istakavši da će se zalagati za borbu protiv korupcije u institucijama vlasti i uopšte u Srpskoj i BiH.

Predizbornoj tribini SNS-a u Srebrenici prisustvovalo je 200 građana od kojih je većina došla iz susjednog Bratunca.

Ostale vijesti