• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UŽIVO: Sve o meču Srbije i Albanije na MONDU!

Autor mondo.rs

Pratite uživo dešavanja i ostanite u toku sa svim što je važno za duel Srbije i Albanije. Albanska provokacija, potom tuča! Ostanite uz MONDO.

 UŽIVO: Sve o meču Srbije i Albanije na MONDU! Izvor: MN PRESS

Od jutros u beogradskom vazduhu oseća se značajna utakmica u Beogradu. A, duel reprezentacije Srbije protiv Albanaca, posle kiksa u Jerevanu, uz ogromne mere bezbednosti - svakako je važan. Najvažniji ove godine!

Ostanite uz MONDO i saznajte sve što je važno za taj meč. Reporteri MONDA su na stadionu i oko njega.

22.26 - Navijači napuštaju stadion.

"Moguće je utakmicu sutra nastaviti. UEFA će doneti definitivnu odluku. Da li će biti odigrana od prvog minuta, bez publike, sve opcije su u igri", objasnio je u izjavi za RTS sudija Karadžić. "Igrači Albanije su odbili da nastav", dodao je.

22.23  - Na sajtu UEFA objašnjeno je da je utakmica prekinuta zbog uznemirenja na terenu:

"The match has been abandoned due to a disturbance on the pitch. More information will follow".

22.22 - Reprezentativci Srbije izašli su još jednom na teren i pozdravili publiku. Potom su se povukli u svlačionicu i to je sasvim izvesno znak da se ne igra. Čeka se još zvanična potvrda.

22.21 - "Kada je UEFA u pitanju, ključna je odluka delegeta i posmatrača za bezbednost. ako oni procene da može da se nastavi - utakmica će biti nastavljena. Ako su naši izašli - verujem da će i igrači Albanije. Dobra je odluka da se nastavi", rekao je sudija Karadžić.


22.19 - Mir na stadionu i iščekivanje koje sve više upućuje na to da neće biti nastavka utakmice.

22.16 - RTS javlja da reprezentativci Albanije pristaju na nastavak utakmice uz pražnjenje tribina.

22.15 Zbog ovoga je sve počelo:

Izvor: MONDO/ Nikola Janković

22.10 - Selektor Dik Advokat i reprezentativci Srbije vraćaju se u svlačionicu sa terena. Ipak neće biti nastavljeno?

22.05 - Pogledajte još jednom sliku.




22.00 - Pročitajte i pogledajte šta se dogodilo.

21.50 - Atmosfera se smirila. Iščekuje se šta će se dogoditi. Zvanično je saopšteno da će utakmica biti nastavljena. Ostaje još da se vidi da li će reprezentativci Albanije pristati.

21:34 - Albanski fudbaleri otišli su u svlačionicu. Šta se dogodilo? Dron sa albanskom zastavom - "Velika Albanija" (otkud ta zastava tu i ta letelica na upravljanje !?) nadleteo je teren stadiona, na šta su navijači Serbije pobesneli. Stefan Mitrović je uspeo da dohvati zastavu i kada je želeo da je skloni, pritrčali su albanski fudbaleri i to je bila inicijalna kapisla da nastane haos. Utrčali su i srpski navijači na teren, krenulo je opšte šaketanje. Sudija je potom naložio igračima da odu u svlačionicu.

21.31 - Utakmica je prekinuta! Tuča zbog albanske prokacije, navijači utrčavaju na teren, a sudija odvodi igrače u svlačionicu.

21.20 - Deo navijača smešten između severne i istočne tribine zasuo je albanskog fudbalera bakljama i petardama. Prvi prekid meča na nekoliko minuta.

21.05 - Zapaljena je zastava NATO pakta. I dalje velika podrška ekipi.

20.59 - Velika podrška reprezentaciji Srbije. Tribine se još "hvataju" međusobno, ali je jasno da su svi stali uz ekipu. Ne baš česta slika.

20.54 - Ogroman broj srpskih zastava na stadionu: "Gračanica, Berane, Novi Sad...". Tu su i parole posvećene Vladimiru Putinu ("Slava Putinu")...

20.47 - Kako je u Tirani?


20.45 - UTAKMICA JE POČELA.

20.43 - Meč uskoro počinje. Tekstualni prenos svega što se događa na terenu pratite u live izveštaju na MONDU.

20.42 - Očekivano, himnu Albanije prate zvižduci celog stadiona. "Bože pravde" optevano kao malo kada do sad. I igrači pevali iz sveg glasa.

20.38 - Kao što je i najavljeno, srpski fudbaleri prvi put su obukli nove, crvene dresove. Izašli su na teren. Uskoro će početi intoniranje himni.




20.36 - Rezervni igrači su zauzeli svoja mesta. Nije zgoreg još jednom ponoviti sastav reprezentacije Srbije: Stojković - Ivanović, Nastasić, S. Mitrović, Kolarov - Gudelj, Matić - Tadić, Đuričić, Z. Tošić - Lazović. Sa razglasa odjekuje "Tamo daleko". Starteri su u tunelu.

20.34 - Stadion je skoro ispunjen. "Ubij Šiptara", odjekuje sa svih tribina.

20.32 - Večerašnja utakmica biće i prva odigrana na novom travnjaku igrališta na stadionu Partizana. Radovi na promeni stare trave počeli su u septembru, a glasne kritike na račun tadašnjeg stanja terena izrekao je kapiten "orlova", Branislav Ivanović. Nova podloga je postavljena na rođendan Partizana.

20.30 - Albanski fudbaleri napuštaju teren i odlaze u svlačionicu. Ispraćeni su zvižducima, uz Marš na Drinu. "Odavdo nije bila ovako pozitivna atmosfera za naš tim", rekao je legendarni golman Ivica Kralj (41 nastup za reprezentaciju) u razgovoru za RTS.

20.28 - Đovani De Blazi vodi Albance ka potencijalno prvom nastupu na završnici nekog evro-turnira. Njegov tim je na prošle tri utakmice primio samo jedan gol - San Marino 3:0, Portugal 1:0, Danska 1:1.

20.25 - Petrović je rekao i da igrači ne bi trebalo da jure, da bi trebalo da odigraju pametno i oprezno. "Albanija ima brze igrače i igra fenomenalno na kontre", dodao je.

20.24 - Željko Petrović, pomoćnik selektora Dika Advokata, objasnio je sastav i formaciju:

"Igraćemo 4-2-3-1 ili 4-3-3. Lazović će igrati u špicu, iza njega Đuričić, Tadić levo, Tošić desno i sve je ostalo isto kao i na prošlim utakmicama. Marković je na klupi jer je malo rovit".

"Momci su radili fenomenalno i od prvog dana nemamo problema. Mislim da nikad u istoriji ni jugoslovenskog, ni srpskog fudbala ovakva grupa nije postojala. Važno je da igrači ne bi trebalo da se obaziru na sve što se događa oko terena. Kiks, emotivna reakcija ili crveni karton - sve to može mnogo da nas košta. Igrači su spremni i moramo da profesionalno odigramo utakmicu", dodao je on

20.20 - Na stadionu Partizana je mirno. Samo se čuje muzika sa razglasa. Igrači se zagrevaju na sredini terena. Na ogradama pri dnu tribina istaknute su srpske zastave.

20.18 - Istorija dve reprezentacije imala je i epizode bez mržnje i netrpeljivosti. Primera radi,
davne 1967. godine, Albanci su senzacionalnim uspehom u duelu sa Nemačkom pomogli Jugoslovenima da se plasiraju u završnicu Kupa nacija. Sa ove distance, to je više nego interesantna priča.

20.15 - Čim su žrebane kvalifikacione grupe za odlazak na EURO, bilo je jasno da će utakmica Srbije i Albanije biti više od sporta. Srpskom narodu na Kosmetu utakmica je, naravno, posebno značajna, pa su iz tog dela naše zemlje poslate posebne poruke "orlovima": Pobedite danas i ne morate više nikad! Sa druge strane, jedan albanski biznismen iz južne srpske pokrajine obećao je albanskim fudbalerima premije od milion evra ako pobede u Beogradu.

20.11 - Činjenica da na stadionu nema ograđenog dela za gostujuće navijače takođe govori u prilog potvrdi da Albanija definitivno neće imati organizovanu podršku. Jasno i nikakvu drugačiju.

20.07 - Albanci će večeras nastupiti u sastavu Beriša, Hisaj, Cana, Mavraj, Agolji, Kukelji, Lila, Džaka, Abraši, Lenjani, Balaj. Cana je saigrač Filipu Đorđeviću. Zajedno igraju za Lacio. Sudija će biti Englez Martin Etkinson iz Bredforda.

20.02 - Na stadionu je sve bučnije. Naravno, prvi su na zagrevanje izašli golmani. Srpski su dobili obacije i skandiranje. Albanci zvižduke i uvredljivo skandiranje. Na tribinama je sve veći broj gledalaca.

19.58 - Očekivano, ceo stadion Partizana skače i peva "Ko ne skače, taj je Šiptar"

19.56 - Dakle, na jedan EURO sigurno idemo, u Češkoj 2015! Hoće li i seniori krenuti ka Evropskom prvenstvu u Francuskoj? Zavisiće u ogromnoj meri od večerašnje utakmice. Trenutno je na stadionu Partizana oko 10.000 ljudi.

19.52 - MLADA REPREZENTACIJA SRBIJE JE NA EVROPSKOM PRVENSTVU!Nanela je Španiji u Kadizu prvi poraz posle PET godina! Eliminisala je "furiju" iz baraža! Au, kakav podvig! BRAVO MAJSTORI!

19.49 - FILIIIIP KOOOOSTIIIIIIIĆĆĆĆĆĆĆ!SRBIJA VODI U ŠPANIJI 2:1!!!! Čavrić je "vukao" kontru više od 30 metara, dodao je igraču Štutgarta, a on je posle solo akcije po levoj strani zakucao loptu u mrežu!

19.47 - U Španiji, u toku je nadoknada vremena. Domaći su izjednačili, ali rezultat 1:1 i dalje vodi "orliće" na EP. Još nekoliko minuta...

19.40 - Nikola Popovac iz Policijske uprave Beograd podsetio je u izjavio za radio "Slobodna Evropa" da će svi koji priđu stadionu sa kartama proći duplu kontrolu.

"Bez obzira na to koji su navijači, primenjuje se zakon. Ono što želim da vam kažem jeste da će policija, u saradnji sa FSS, izvršiti rigoroznu kontrolu u smislu duplog pregleda. Prvo će pregledati redarska služba, a potom i pripadnici MUP-a. Svi će biti snimani", rekao je on.

19.35 - Dnevnik "Blic" piše da su se navijači Srbije sukobili sa policijom u Zemunu, uz korišćenje pirotehnike.

19.34 - Reprezentacija Srbije došla je na stadion iz hotela Hajat, koji je ponovo njena baza, odlukom selektora Dika Advokata. Posle ručka i popodnevnog odmora, "orlovi" su stigli u Humsku uz veliku policijsku pratnju. Nije potrebno isticati kolike su mere predostrožnosti preuzete oko transporta selekcije Albanije.

19.30 - Oko stadiona je trenutno mirno, malo više od sata do početka. Nije napravljen nikakav "čep" da bi prošla organizovana grupa navijača, pa ne bi trebalo očekivati i dolazak Albanaca. Stadion će sigurno biti ispunjen do kraja, kao da se igra derbi. Red ispred severne tribine je veći od 20 metara. Uskoro ćete videti fotografije atmosfere unutar stadiona.

19.26 - Posle večerašnje utakmice, reprezentacija Srbije odigraće još jedan meč do kraja kalendarske godine, 14. novembra protiv Danske.

19.24 - U ulicama koje vode ka stadionu, saobraćaj se odvija s prekidima.

Izvor: MONDO

19.22 - Reporteri MONDA sa stadiona javljaju da na blagajnama nema većih gužvi i da još ima karata u prodaji.

19.18 - U Humskoj će večeras biti i ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković. Ministar je pozvao i pripadnike Vojske Srbije da dođu na stadion i da uživo podrže "orlove". Oni su danas izveli generalnu probu vojne parade, koja će biti održana u četvrtak.

19.14 - Ulice u blizini stadiona Partizana su blokirane. I dalje stižu navijači iz različitih krajeva Srbije i Republike Srpske. Povremeno se i kraće sukobe sa policijom. Prema nepotvrđenim informacijama, utakmicu Srbija - Albanija obezbeđuje celog dana 3.500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

19.09 - Navijači albanske nacionalnosti pristižu na beogradski aerodrom. Nije poznato da li će im i kako biti omogućen ulaz na stadion Partizana. Više o tome u vesti "Sleću Albanci iz raznih krajeva Evrope"

19.04 - Polako se bliži i utakmica na stadionu Partizana. Duel će biti odigran u okviru Grupe I. Trenutni plasman na tabeli izgleda ovako: Danska 4, Albanija 4, Srbija (-1) 1, Jermenija 1, Portugal (-1) 1. Večeras će biti odigrana i utakmica Danska - Portugal, u Kopenhagenu.

19.00 - U međuvremenu, U-21 reprezentacija Srbije vodi protiv Španije u Španiji! Poluvreme je deli od plasmana na Evropsko prvenstvo i eliminacije dvostrukog uzastopnog prvaka kontinenta!

18.57 - Tokom dana je veliku pažnju izazvala i izjava pevačice Jelene Karleuše. Pročitajte šta je napisala o utakmici i kritikama na račun naše reprezentacije.

18.54 - "Kurir" javlja da je policija sprečila veći incident ispred stadiona Partizana. Navodno su navijači iz Albanije prišli tribinama sa obeležjima takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova", ali su im zaplenjeni.

Izvor: MN PRESS 18.50 - U toku dana veliku pažnju izazvao je i presek izjava albanskih fudbalera i selektora pred utakmicu. Pročitajte šta su izjavljivali.

18.41 - Reporter MONDA javlja da je značajan broj pripadnika policije prisutan i ispred Bajrakli džamije u Beogradu.

18.40 - Komesar za bezbednost FSS Milivoj Mirkov dao je nekoliko saveta svima koji planiraju da budu na stadionu u Humskoj.

18.38 - Našem portalu rečeno je u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) da će autobusi sa organizovanim navijačima Albanije biti zaustavljeni na putu ka Beogradu. Naravno, navijači gostiju moći će da uđu pojedinačno na stadion, bez obeležja.

18.35 - Šta mislite? Ko pobeđuje?

Anketa

Ko pobeđuje, Srbija ili Albanija?

  • Srbija

    71.07% (86)

  • Albanija

    19.01% (23)

  • Biće nerešeno

    9.92% (12)

Ko pobeđuje, Srbija ili Albanija?

Rezultati



18.34 - Sastav reprezentacije Srbije poznat je već nekoliko sati. Selektor Advokat napravio je dve izmene u navali, ali nije promenio formaciju.


18.31 - I tri sata pre utakmice, u blizini stadiona Partizana bila je velika gužba. Autobusi su dovozili navijače iz unutrašnjosti i ostavljali ih u blizini Autokomande. Navijači se polako okupljaju, sa obeležjima srpske države, zastavama, kako trobojkama, tako i uobičajenim crnim, sa natpisom: "Sa verom u Boga, za kralja i otadžbinu". Od navijača Albanije nije bilo ni traga.

18.30 - Iako im je zabranjen organizovan dolazak, albanski navijači ipak su doputovali u Beograd. To je njihov "vođa" potvrdio i na svom Facebook profilu, uz priloženu fotografiju. Policija je saopštila da ne očekuje incidente, ali da će biti spremna.

18.25 - Malobrojni su propustili informaciju da je jutros spekulisano o tome da su navijači Albanije ipak došli u Beograd, iako im je to bilo zabranjeno. Fudbalski savez njihove zemlje oglušio se o zahtev srpskog saveza i UEFA da dostavi spisak imena i prezimena navijača koji bi došli u Humsku. Po dolasku u Beograd, Albanci su morali da vrate više od 1.000 karata. To su uradili nevoljno i uz kratko preganjanje sa predstavnicima FSS.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC