• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka dobija Siti mol

Autor mondo.ba

Gradnja najvećeg tržnog centra u Banjaluci, vrijednog 60 milona KM, trebalo bi da počne iduće godine. Objekat od 9000 kvadratnih metara biće smješten preko puta zgrade Saveza sindikata RS.

Banjalučki biznismen Nenad Luburić objašnjava da je nakon deset godina rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, izabrano idejno rješenje za izgradnju tržnog centra u središtu grada, preko puta zgrade Saveza sindikata RS. On je za "Euro Blic" rekao da je u toku izdavanje lokacijskih uslova, nakon čega će uslijediti pribavljanje građevinske dozvole.

"Očekujemo da će Grad Banjaluka i republička vlast prepoznati kao dobru investiciju i omogućiti brzo rješavanje građevinske dokumentacije, kako bi smo iduće godine počeli gradnju obejekta", kaže Luburić, dodajući da bi tržni centar trebalo da bude završen 2017. godine. Prema njegovim riječima, u tržnom centru biće otvoreno oko 700 novih radnih mjesta, a u gradsku kasu će se, po osnovu jednokratne rente i troškova uređenja građevinskog zemljišta sliti čak deset miliona KM, te oko 100 hiljada KM godišnjeg poreza na imovinu.

Siti mol biće na 9000 kvadratnih metara zemljišta, bruto površine 54.700 metara kvadratnih, s osam etaža od kojih će tri biti podzemne. U najvećem gradskom tržnom centru nalaziće se oko 150 poslovnih prostora, hotel sa zatvorenim bazenom, fitnes centar i oko 3.500 kvadratnih metara kancelarijskog prostora. U tržnom centru nalaziće se  i kongresna dvorana sa 1.000 mjesta.

"Banjalučani više neće morati da idu u šoping ture u evropske gradove, jer će im svi svjetski brenodvi biti na dohvat ruke", rekao je Luburić i najavio da će uskoro biti održana prezentacija Siti mola kako bi javnost bila detaljnije upoznata s ovom značajnom investicijom.

Najaktuelnije vijesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDOBIH, kao i na Twitteru @MondoBH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pitam se

Ko je Luburić?

Nikola

Banja luka kasni za Mostarom 10 godina. Mostar ima najbolji trzni centar na Balkanu

MONDO REPORTAŽE