• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemci uradiše to opet - 1:7!

Autor mondo.rs

Nisu se slegli utisci sa utakmice polufinala Mundijala između Brazila i Nemačke, a Bajern je isto uradio Romi.

Roma - Bajern!

Izgledalo je da ovog utorka bolje od toga ne može, ali... Samo je izgledalo. Pobednik je na rasprodatom "Olimpiku", koji ovo nije zaslužio, bio rešen već posle 25 minuta igre.

Rezultat je 1:7, identičan onom iz polufinala Svetskog prvenstva u fudbalu, kada je Brazil kao domaćin doživeo jednaku katastrofu u meču sa Nemcima.

Zastrašujuće!


Možda i ne bi bilo tako da Žervinjo nije dao gol u 66. minutu, jer su se Bavarci taman bili zaustavili na 0:5: Roben (9), Gece (23), Levandovski (25), Roben (30), Miler (pen 36)... Ali, onda su pogodili i rezervisti, Riberi (78) i Šaćiri (80).

Najavljivali smo ovo kao derbi, pratili odvojeno od drugih utakmica, ali izgleda da nije bilo potrebe... Roma je doživela najveće poniženje na svom stadionu, istoriji! Ovo je verovatno bila prva utakmica u karijeri Adema Ljajića u kojoj mu je prijala uloga rezerviste.



0:1 - Prvi gol za Romu je postigao Arjen Roben u 8. minutu. Sve je sam uradio na desnoj strani, stao, zalomio igrača i, iz izuzetno "oštrog" ugla, pogodio levom dalji ugao gola Morgana De Santisa.

Minijatura majstora!






0:2 - Svega 15 minuta kasnije, Mario Gece i Tomas Miler promešali su inače stabilnu odbranu Rome kao na malom fudbalu. Gece je povukao iskosa sa leve strane ka sredini, dodao do Milera koji je odigrao ulogu "sidraša", ali je samo petom vratio loptu u prostor, posle čega je Gece rutinski po zemlji savladao De Santisa.

I opet je De Santis, možda, mogao bolje...







0:3 - Manje od 100 sekundi kasnije, 0:3! Bajern je brzo uzeo loptu domaćinu, Huan Bernjat idealno centrirao sa leve strane, a Robert Levandovski se "poklonio" za treći gol mašine iz Bavarske.

Romi preti KATASTROFA!




0:4 - Roben je za pola sata igre uništio Ešlija Kola! Ovog puta nije ga predriblao, već mu prošao iza leđa i pas u prostor završio rutinskim udarcem u mrežu De Santisa, 0:4, 31. minut.

Spasite Romu!







0:5 - Na kraju, Romu je udario i sudija Jonas Erikson. On je mogao i da ne dosudi penal za Bajern na 4:0, kada je lopta posle centaršuta Bernjata pogodila u ruku jednog igrača Rome, koji je bio na zemlji, ali nije Šveđanin propustio priliku da svirne...

Siguran je bio Miler, pored smešnog De Santisa, koji je skakutao po gol-liniji, a onda nije stigao ni da se baci prema lopti kada je Nemac šutnuo...

Na poluvremenu, trener Rome Rudi Garsija ostavio je u svlačionici veterane Frančeska Totija i Ešlija Kola, koji jednostavno nisu mogli da prate tempo.

Od povratka na teren, Gvardiolin tim je bukvalno stao, odlučivši da pomiluje domaćina, koji je sa Hozeo Holevasom i Andreom Florencijem u timu zaigrao malo življe.

Fenomenalni Manuel Nojer skinuo je NEVEROVATAN zicer Žervinju, pre nego što je isti igrač uspe da ga savlada posle 814 minuta igre!







1:6 Ispostavilo se da je Roma samo naljutila Bajern. Ili su možda samo rezervisti bili željni fudbala - Riberi se vratio na teren posle povrede i odmah dao gol u 78. minutu, a onda se upisao i Đerdan Šaćiri za ponižavajućih - 1:7.







SASTAVI:

ROMA: De Santis - Janga-Mbvija, Torosidis, Manolas, Kol - De Rosi, Najngolan, Pjanić, Iturbe - Toti, Žervinjo.

BAJERN MINHEN: Nojer - Lam, Benatija, Boateng, Bernjat - Alonso, Alaba - Gece, Roben, Miler - Levandovski.

NAJAVA UTAKMICE:

Ranije u utorak, u Grupi E, Mančester siti ispustio je vođstvo od 2:0 u Moskvi, posle čega je CSKA stigao do 2:2, pa stvari sada stoje ovako: Bajern ima 6, Roma 4, Siti 2, a CSKA bod. Već 5. novembra klubovi će zameniti domaćinstva.

Ovo je treći susret Rome i Bajerna u Evropi, prvi posle sezone 2010/11. Tada je Bajern dobio utakmicu u Bavarskoj, ali poražen u Laciju, uprkos vođstvu od 2:0. Golovima Frančeska Totija i Danijelea De Rosija, Roma je stigla do pobede od 3:2.

Bajern ima tri uzastopne pobede nad italijanskim klubovima.

Sujetni vlasnik poseta lopte, Pep Gvardiola je magu defanzive i tranzicije Rudiju Garsiji, suprotstavio čudnu postavu, koju će teško biti rasporediti na terenu, bez da se to "snimi" u prvih 15, 20 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC