• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOĆ ZA ISTORIJU!

Autor mondo.rs

Kakvo veče Lige šampiona! 40 golova!

Čak pet golova po utakmici viđeno je u prvom danu 3. kola Lige šampiona! Samo jednom u istoriji "palo" ih je više za jedno veče - 1. oktobra 1997!

Demonstracija sile Bajerna na Olimpiku (7:1), ulazak Šahtjorovog Luiza Adrijana u istoriju, sa pet pogodaka u mreži BATE Borisova, u danu kada je Donbas arena ponovo granatirana...

Triler pobeda Pari Sen Žermena na Kipru (1:0) i novo nesportsko radovanje Edinsona Kavanija, sudijska pomoć Šalkeu u finišu utakmice protiv Sportinga (4:3)...

Pobeda Čelsija nad Mariborom 6:0, novo posrtanje Mančester sitija, u Moskvi (2:2), rutinski trijumf Barselone nad Ajaksom (3:1), novi početak Rikarda Kvarežme u Portou i gol za trijumf nad Bilbaom (2:1)...

Sve to dogodilo se večeras u noći Lige šampiona koja će se dugo pamtiti!

Naravno, svaka priča o utorku i Ligi šampiona počeće i završiće se utakmicom u Rimu, na Olimpiku, gde je Bajern pregazio Romu. Mnogi su očekivali žestok otpor "vučice", a pročitajte šta se dogodilo...

Nekoliko sati ranije, u okviru iste grupe, dokazano je da Mančester siti i dalje ima veliki problem u utakmicama Lige šampiona i da jednostavno ne zna da ih pobeđuje. Pročitajte izveštaj utakmice CSKA - Mančester siti, završene uzbudljivim remijem.

Dok je ceo kontinent brojao lopte u mreži Rome, na istoku, u Belorusiji, Šahtjor je imao svoj šou.

Nemanja Tubić i Filip Mladenović uživo, sa terena, gledali su kako njihov BATE Borisov biva još jednom nokautiran. Ovog puta, na svom, novom stadionu.

Ukrajinski tim, predvođen fenomenalnim Luizom Adrijanom, demolirao jie beloruskog prvaka i ulepšao sumornu svakodnevnicu svojim navijača u Ukrajini. Bez greške su fudbaleri Šahtjora kažnjavali propuste domaćih i praktično svaku kontru pretvarali u gol.

U takvoj utakmici, zablistao je Luiz Adrijano i ušao u istoriju evropskog fudbala. Napadač Šahtjora drugi je igrač koji je postigao pet golova u jednoj utakmici. U prvom poluvremenu je čak četiri puta poslao loptu u mrežu domaćih!

Pre njega to je uspeo samo Lionel Mesi, koji je večeras takođe bio strelac, za Barselonu, u rutinskoj pobedi nad Ajaksom - 3:1. Argentinac je pogodio za 2:0, nakon što je Nejmar "načeo" goste već u sedmom minutu.

To je bio Mesijev 69. gol u Ligi šampiona, koliko ih je postigao i Kristijano Ronaldo. Obojici je cilj da prestignu Raula Gonzalesa i njegov rekord od 71 pogotka.

Holanđani su minut pre nadoknade dali svojim navijačima tračak nade da bi možda mogli i da prirede veliku senzaciju, ali je ta nada nestala u nadoknadi, kada je Sandro Ramirez postavio konačnih 3:1.

Najuzbudljivija završnica viđena je na Kipru, gde je i najduže trajala utakmica APOEL - Pari Sen Žermen. Završena je minimalnom pobedom gostiju - 1:0, kojom su Parižani ostali ispred Barselone na tabeli Grupe F.

Strelac gola odluke bio je Edinson Kavani, u 87. minutu, na asistenciju Žana Baebeka. I bez Zlatana Ibrahimovića, tim Lorana Blana upisao je još tri boda na svoj konto, pa može da konstatuje da u Ligi šampiona sprovodi plan prema planu. To se ne može reći za očekivanja u Ligi 1.

Ostaće zabeleženo da je PSŽ u istorijskoj noći sabrao najveći broj dodavanja - 566, kao i da je više napadao. Uputio je 13 udaraca ka golu domaćina, naspram Apoelovih sedam.

"Posao napadača je da postiže golove. To je ono što sam uradio večeras, dok smo napravili još jedan korak ka svom cilju", rekao je Kavani posle meča.

U okviru Grupe G, takođe su viđene uzbudljive utakmice. Čelsi je ostvario rekordnu pobedu (6:0) nad Mariborom, a Šalke uz pomoć sudija savladao borbeni Sporting, golom u nadoknadi vremena - 4:3.

Ređali su se golovi "plavaca" u utorak uveče. Branislav Ivanović i Nemanja Matić bili su starteri i obojica bili zapaženi u pojedinim momentima. Matić je skrivio penal na Agimu Ibraimiju, koji je potom odlučio i da ga sam izvede, neuspešno. Ivanović je u završnici iznudio jedanaesterac za "plavce", koji je lako iskoristio Eden Azar.

Veče na Stamford Bridžu ostaće upamćeno i po tome da je Didije Drogba na njenom početku dao gol za "plavce" i tako ušao u istoriju! Ovo je njegova 12. uzastopna sezona u kojoj je strelac u Ligi šampiona!

Manje parade, a više znoja i borbe viđeno je u Nemačkoj, gde je Šalke savladao Sporting sa igračem više i uz pomoć sudija - 4:3. Poveo je nemački tim 3:1 i, brojčano nadmoćan, očekivao da mirno privede utakmicu kraju. Međutim, nije tako bilo.

Portugalci su izjednačili golovima Silve (iz penala i iz igre), posle čega su domaći ipak osvojili sva tri boda, pogotkom Žana Erika Čupo Motinga u nadoknadi vremena, iz nepostojećeg penala!

Iako je lopta pogodila defanzivca Sportinga u glavu (čak mu i ostavila trag na licu), ruski arbitar Sergej Karasev pokazao je na belu tačku i doneo Nemcima nezasluženu pobedu. Herojska borba momaka iz Lisabona nije nagrađena...

GRUPA E:

CSKA - Mančester siti 2:2 (2:0)
/Dumbija 64', Načo 86' - Aguero 29, Milner 38'/

Roma - Bajern 1:7 (0:5)
/Žervinjo 66' - Roben 8', Gece 23', Levandovski 25', Roben 30', Miler 36' p, Riberi 78', Šaćiri 80'/

TABELA: Bajern 9, Roma 4, Siti 2, CSKA 1.

GRUPA F:

APOEL - PSŽ 0:1 (0:0)
/Kavani 90'/

Barselona - Ajaks 3:1 (2:0)
/Nejmar 7', Mesi 24', Sandro 90' - El Gazi 88'/

GRUPA G

Šalke - Sporting 4:3 (1:1)
/Obasi 34', Huntelar 51', Hovedes 60' - Nani 16', Silva 64' p, Silva 78'/

Čelsi - Maribor 6:0 (3:0)
/Remi 13, Drogba 23'p, Teri 31', Viler 54' ag, Azar 77'p, 90'/

GRUPA H:

BATE - Šahtjor 0:7 (0:6)
/Tekšeira 11' p, Luiz Adrijano 28'p, 37', 40', 44', 81'p, Kosta 35'/

Porto - Bilbao 2:1 (1:0)
/
Herera 45', Kvarežma 75' - Fernandez 58'/

SVE UTAKMICE SU ZAVRŠENE

22.33 - Sandro Ramirez postavlja konačnih 3:1 za Barselonu na Nou Kampu. Ajaks ipak nije imao snagu za senzaciju.

22.32 - Edinson Kavani donosi pobedu Pari Sen Žermenu na Kipru, protiv Apoela - 1:0! Čupo Moting u Nemačkoj donosi pobedu Šalkeu protiv Sportinga, iz penala - 4:3! Istine radi, penal nije postojao, jer je lopta prethodno pogodila defanzivca Portugalaca u glavu, a ne u ruku.

22.30 - Čelsi ponižava Maribor. Azar se igra sa odbranom gostiju i posle kontre pogađa za 6:0. Sjajno veče za "plavce".

22.29 - Ajaks postiže gol na Nou Kampu, za 1:2. Još dva minuta do kraja. Mogu li "kopljanici" da prirede senzaciju?

22.28 - Penal za Šahtjor iz kojeg je Luiz Adrijano postigao peti gol skrivio je Filip Mladenović. Utisak je da je prestrogo dosuđena najstroža kazna za Šahtjor.

22.26 - Sada je u Londonu penal za Čelsi. Iznudio ga je Bane Ivanović, a iskoristio Eden Azar. Čelsi vodi 5:0 protiv Maribora.

22.23 - Opet golovi u Rimu i Borisovu! Đerdan Šaćiri pogodio je za vođstvo Bajerna protiv Rome 7:1, a Luiz Adrijano postiže peti gol za Šahtjor na gostovanju BATE Borisovu. Sada je je 7:0 za ukrajinski tim u Belorusiji!

22.21 - Iznenađenje u Nemačkoj! Sporting je, sa igračem manje, postigao dva gola na gostovanju Šalkeu! Sada je 3:3! Domaći su vodili 3:1!

22.20 - Bajern ne daje Romi ni nadu. Roben proigrava Riberija kroz sredinu odbrane, a Francuz lobom pogađa za 6:1.

22.17 - Porto ponovo vodi protiv Bilbaa! Rikardo Kvarežma raspevao je "Dragao". Sada je 2:1.

22.07 - U međuvremenu, Sporting smanjuje zaostatak za Šalkeom na 2:3, a Žervinjo postiže gol za Romu protiv Bajerna. Sada je 1:5 na Olimpiku. Promašivao je i promašivao napadač domaćih pre nego što se upisao u strelce.

22.05 - Nemanja Matić skrivio je penal na utakmici Čelsi - Maribor. Oborio je sa leđa Agima Ibraimija, napadača slovenačkog tima. Makedonski državljanin odlučio je i da izvede penal, ali ga je Čeh pročitao i bacio se u svoju levu stranu. Lopta je završila na stativi.

22.02 - Šalke je nadomak pobede. Možda i ubedljive. Sada vodi 3:1 na svom stadionu protiv Sportinga. Veliku prednost doneo mu je Benedikt Hovedes.

22.00 - Bilbao izjednačuje u Portou. Sada je 1:1 na Dragau, golom Giljermea Fernandeza.

21.57 - Čelsi povećava vođstvo protiv Maribora. Sada je 4:0 u Londonu, autugolom Mitje Vilera. "Asistent" je bio Eden Azar. Koliko golova!

21.54 - Prvi u nastavku pogađa Šalke. Golom Klasa Jan Huntelara, nemački tim preokrenuo je rezultat meča protiv Sportinga na svom terenu, 2:1. 12. gol Holanđanina u Ligi šampiona.

- POLUVREMENA NA SVIM TERENIMA

21.31 - Pogađa i Porto. U smiraj prvog poluvremena, portugalski "zmajevi" stekli su na Dragau vođstvo protiv Bilbaa - 1:0. Strelac je bio Meksikanac Erera.

21.30 - ČETVRTI GOL LUIZA ADRIJANA!Šahtjor vodi protiv BATE Borisova 6:0 na poluvremenu! U BelorusijI! Navijači već odlaze sa stadiona.

21.22 - Šahtjor ne staje! Vodi 5:0 u Belorusiji. Het-trik Luiza Adrijana!

21.21 - BAJERN PONIŽAVA ROMU! 5:0! Tomas Miler iz penala! Istovremeno, Šahtjor ponovo izvlači brzu kontru i u Belorusiji postiže dva gola za minut. Već je4:0!

21.19 - Šalke izjednačuje protiv Sportinga na svom terenu. Katastrofalna reakcija Ruija Partrisija, kapitena i golmana lisabonskog tima. Praktično je sam ubacio loptu u mrežu. Njegov saigrač Maurisio isključen je u 33. minutu.

21.17 - KATASTROFA ROME! Roben opet beži Ešliju Kolu i postavlja ponižavajućih 4:0 za Bajern. POSLE POLA SATA IGRE! Istovremeno, Čelsi vodi 3:0 protiv Maribora, a gol postiže Džon Teri. Nogom, iz čistog ofsajda.

21.13 - I Šahtjor vodi 2:0 na gostovanju BATE Borisovu. Luii Adrijano pogodio je iz penala, koji je skrivio golman domaćih, zaustavivši kontru ukrajinskog tima.

21.11 - Čini se da večeras neće biti velike neizvesnosti. Barselona na Nou Kampu vodi protiv Ajaksa 2:0 i u velikoj meri završava posao. Pogodio je Lionel Mesi, na asistenciju Andresa Inieste.

21.10 - Potop Rome! U 25. minutu gubi na svom terenu od Bajerna 0:3. Robert Levandovski pogodio je za 3:0, na asistenciju Benata sa leve strane. Može li "vučica" da dođe do daha?

21.08 - Bajern vodi protiv Rome 2:0, Čelsi protiv Maribora 2:0. Za Bavarce je u Rimu pogodio Gece sa distance, za Londonce je na Stamford Bridžu pogodio Drogba, iz penala.

21.01 - Golovi "pljušte"! Sporting je poveo u Nemačkoj, na gostovanju Šalkeu - 1:0. Gol je postigao Nani, posle prekida.

20.58 - Pogađa i Čelsi, na svom terenu protiv Maribora - 1:0. Rano vođstvo "plavcima" je doneo rezervista Loik Remi, koji je starter u odsustvu Dijega Koste. Na nesreću Žozea Murinja, i on se povredio, pa ga je zamenio Didije Drogba. Za londonski klub od početka igraju i Bane Ivanović i Nemanja Matić.



20.56 - Dok na Donbas arenu i dalje padaju granate, fudbaleri Šahtjora igraju dobro u Ligi šampiona. Vode u Belorusiji, na gostovanju BATE Borisovu - 1:0. Gol je postigao Aleks Tekšeira, obišavši golmana. Za domaće ponovo od prvog minuta igra Filip Mladenović, a u startnoj postavi je prvi put i Nemanja Tubić.

20.54 - Drugi gol u Rimu. Pogotkom Arjena Robena, Bajern je poveo protiv Rome. Utrčao je Holanđanin u kazneni prostor sa desne strane, zalomio Ešlija Kola, koji je ostavljen na vetrometini. Lak posao za iskusnog napadača.

20.53 - Prvi je pogodio Nejmar, za vođstvo Barselone protiv Ajaksa na Nou Kampu.




20.45 - Utakmice su počele. Posebnu pažnju, naravno, izaziva utakmica Roma - Bajern.

Već je odigrana prva utakmica, u Moskvi. CSKA i Mančester siti odigrali su nerešeno na ponovo praznoj Himki areni - 2:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC