• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaplet 06: Frustrirane princeze i poročni prinčevi

Autori mondo.ba Autori Vesna Kerkez

Jeste li se nekad zapitali zašto Trnoružica, Snježana, Pepeljuga i Mala Sirena imaju imena, a njihovi prinčevi su bezimeni? Da li ste razmišljali jesu li ove bajkovite ljepotice srećne u braku? Šta se desilo poslije "čiča miča"...?

 Zaplet 06: Frustrirane princeze i poročni prinčevi Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Predstava “I živjeli su sretno…?”, odigrana u petak veče u banjalučkom Gradskom pozorištu “Jazavac” u okviru Festivala mladog glumca “Zaplet” nudi odgovore baš na ova pitanja. Duhovite, malo groteskne, ali svakako moguće i veoma iskrene odgovore.

Predstavu su pred prepunom dvoranom izveli glumci Scene Gorica iz Hrvatske – Ivan Bošnjak u ulozi Trnoružicinog princa, Ivan Magud kao Pepeljugin princ, Adrian Pezdirc kao skoro razvedeni Snježanin princ i Filip Vidović kao Sirenin princ. Autorka predstave je Nina Horvat, a režiju potpisuje Frana Marija Vranković.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba Četiri princa, četiri priče koje znamo kako su započele, i princeze koje su… pa, obične žene.

“I živjeli su sretno…?” je urnebesna komedija, ali i ozbiljno pozorišno djelo koje nam kroz poznato gradivo predočava realnost u kojoj više ne znamo šta je istina, a šta tabloidni PR.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba Srećnih krajeva, znamo, nema. Ni bajke ne postoje. Ima samo relativno srećnih svakodnevica, u kojima je Pepeljuga sponzoruša (znali smo!), Trnoružica lijena hipsterka, Snežana klasična starleta, a Sirena je svog princa trajno unesrećila. Ni prinčevi nisu bolje prošli, neki piju, neki duvaju, neki šmrču, neki spavaju sa svima, a samo jedan vjeruje u ljubav, i to, naravno, samo onaj koji još nije oženjen.

Program za vikend

Pred nama su još tri predstave u okviru Zapleta – u subotu je na programu Veberova “Večera budala” u izvođenju Pozorišta Prijedor, u nedjelju gledamo predstavu “Aleksandra Zec” koju igraju glumci HKD teatra iz Rijeke, a u ponedjeljak će festival biti zatvoren “Glomaznom poezijom” Ramba Amadeusa.

I da, ako ste se pitali, Crvenkapa ima novog vuka. Ljepotica je zadržala Zvijer, jer je malkice devijantna. Snježana patuljke voli na maaaalo drugačiji način nego što su nas učili, a Ivica i Marica imaju poslastičarnicu. Nismo se usudili da pitamo šta se desilo sa tri praseta, carom Trojanom, Ružnim pačetom…

U svakom slučaju, ovog petka prisustvovali smo jednoj spektakularnoj momačkoj večeri, a gromoglasni aplauz najbolja je ocjena predstave.

Pročitajte šta su novinari i fotoreporter našeg portala zabilježili prethodnih večeri - pratili smo "Od kolijevke pa do braka", "Ćelavu pjevačicu", i "Terapiju" i svakako prelistajte foto galerije!

Najnovije i najzanimljivije vijesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDOBIH, kao i na Twitteru @MondoBH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop