• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I treći Sušić u reprezentaciji BiH?

Autor mondo.ba

Poslije selektora Safeta i njegovog nećaka Sven-Tina, još jedan Sušić mogao bi postati član "zmajeva". Riječ je o fudbaleru rumunskog Kluža, Mateu Sušiću.

Mateo Sušić, dvadesettrogodišnji Mostarac, sa dosta uspjeha ove sezona nastupa za rumunski Kluž.

Nekadašnji fudbaler Brotnja iz Čitluka, Zrinjskog, Istre 1961 i Energi Kotbusa, ustalio se u prvoj postavi trenutno drugoplasiranog tima rumunske lige.

Sušić je u vrijeme kada je nosio dres mostarskih "plemića", sa kojima je osvojio i naslov prvaka države, na klupi sa Draganom Jovićem, sa dosta uspjeha nastupao i za U-19 i U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ipak, nikada nije dobio poziv da obuče seniorski dres "zmajeva". U razgovoru za portal source.ba, poručio je da bi volio da se to desi jednog dana.

"Nije da očekujem poziv, jer nisam dosad nastupao, ali mu se nadam. Stoga mi je želja da nastavim dobro igrati i da klub bude jako dobro plasiran ovu godine, te da time zaslužim poziv. To bi mi bio šlag na tortu dosadašnje karijere", poručio je Sušić.

Fudbaler Kluža nije zadovoljan kako su izabranici Safeta Sušića otvorili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016 godine.

"Nisam zadovoljan kako su počele kvalifikacije jer reprezentacija našeg kvaliteta mora imati više bodova na kontu. Ali, i to će se promijeniti na bolje u idućim utakmicama i uvjeren sam u plasman na EURO, te to po meni nije upitno", kaže Sušić.

ZRINJSKI

Sušić je karijeru zapoćeo u nekadašnjem premijerligašu Brotnju iz Čitluka, nakon čega je dvije sezone bio član Zrinjskog. "Zrinjski je moj klub, tako da sam bio jako srećan kad su osvojili titulu prošle sezone, a ove sezone mislim da imaju šansu da je obrane, iako je liga dosta podjednaka, pogotovo sa jakim Sarajevom, Širokim Brijegom, Željom, te sve boljim Olimpikom", istakao je fudbaler Kluža.

Desni bočni odigrao je svih 11 mečeva u Ligi 1, bio jedan od najboljih igrača Kluža, čimi je skrenuo pažnju na sebe. Početkom sezone u Rumuniju je stigao iz njemačkog drugoligaša Kotbusa.

"U Klužu sam se dobro snašao i prilagodio. Nije bilo većih problema, jer su ljudi sličnog mentaliteta kao i kod nas na Blakanu. Do trasfera je došlo nakon poziva trenera Vasiliea Mirjuce, koje me je zvao da dođem kad sam napustio Kotbus, tada mi je rekao da stvara ekipu za jednu od titula i to me je privuklo. On je inače bio igrač i trener Kotbusa, pa je zbog toga bio upoznat sa mojim igračkim kvalitetima", objasnio je Sušić.

Kluž je prošlu sezonu završio tek na šestom mjestu, a ambicije kluba u tekućem prvenstvu su mnogo veće.

"Ambicija kluba uoči sezone je bila borba za jedno od prva četiri mjesta, ali kako sezona odmiče, mi igramo sve bolje, tako da i ambicije rastu. Ipak, treba biti skroman, pa reći 'šta bude, biće', ali potajno se nadam tituli", optimista je Mostarac, koji će 18. novembra napuniti 24 godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC