• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalsko ludilo na Majni i užasni Dortmund

Autor mondo.rs

Ajntraht i Štutgart odigrali meč sa devet golova i tri velika preokreta. Borusija iz šest poslednjih utakmica u Bundesligi ima jedan bod. Hanover u 9. kolu šokirap Vestfalen.

Pre samo godinu i po dana igrali su finale Lige šampiona i to kao dvostruki uzastopni šampioni Nemačke. Borusija iz Dortmunda danas je pri dnu tabele i posle devet odigranih utakmica u Bundesligi sve je izvesnije da će se "milioneri" umesto za novu titulu ili plasman u Ligu šampiona, ove sezone boriti za opstanak u najjačem rangu takmičenja u Nemačkoj.

Jirgenu Klopu i njegovim pulenima ništa ne polazi za rukom u, naglašavamo, domaćem prvenstvu. Porazi i neuspesi se nižu... Sa druge strane, u Ligi šampiona ekipa igra fantastično. Arsenal, Anderleht i Galatasaraj su poraženi bez primljenog gola (2:0, 3:0 i 4:0).


Posle sjajnog izdanja u Istanbulu pre samo tri dana, u devetom kolu Bundeslige Borusija je pred 80.000 navijača doživela novi, šesti poraz u prvenstvu. Hanover je bio bolji rezultatom 1:0. Strelac jedinog gola bio je Japanac Hiroši Kijotake u 61. minutu iz slobodnog udarca.

Ne tako davno, u premijernom meču Bundeslige za sezonu 2014/2015, Borusija je kod kuće poražena od Bajera iz Leverkuzena. Žuto-crni su igrali, stvarali prilike, ali su "farmaceuti" postizali golove, u prvom i 90. minutu.

Zatim su usledila dva trijumfa protiv Augzburga i Frajburga, i činilo se da je ekipa imala samo loš dan na startu. Ali, onda je brod počeo da tone. Nezdarživo. Na poslednjih šest utakmica Borusija je čak pet puta izgubila, dva puta kod kuće.

Miloš Jojić nije bio u konkurenciji za meč sa Hanoverom, dok je Neven Subotić odigrao svih 90 minuta.

Neverovatan meč odigrali su Ajntraht i Štutgart na Komercbank areni u Frankfurtu!

Skoro 50.000 navijača moglo je da uživa u pravoj goleadi, ali i preokretima kojih je bilo pregršt.Domaći su poveli, pa "švabe" vezale tri komada, onda je Ajntraht uzvratio istom merom, poveo, da bi na kraju izgubio. Da, izgubio 4:5!

Ovakva fudbalska predstava začinjena je nastupima dvojice srpskih reprezentativaca - "A" u Ajntrahtu, Aleksandra Ignjovskog i mladog u Štutgartu, Filipa Kostića.

U domaćoj ekipi Slobodan Medojević nije dobio šansu.

Posle svih rezultata u subotu. Dortmund je na korak od "crvene zone". Štutgart ga je sa tri boda iz Frankfurta pretekao, dok su Herta i Augzburg odmakli na tabeli.

Augzburg je pobedio Frajburg 2:0, Herta je bila bolja od HSV-a 3:0, dok je Hofenhajm savladao Paderborn 1:0 i izbio na drugo mesto tabele. Na sreću po "milionere", u korist im idu porazi Hamburgera i Frajburga, ekipa u zoni ispadanja i baraža.

REZULTATI 9. KOLA:


Borusija Dortmund - Hanover 0:1 (0:0)
/Kijotake 61/

Ajntraht Frankfurt - Štutgart 4:5 (1:2)
/Madlung 21, 65, Majer 57, Aigner 61 - Harnik 34, 36, Gentner 51, 84, Verner 81/

Augsburg - Frajburg 2:0 (1:0)
/Verhag 11p, Halil Altintop 66/

Herta - Hamburger 3:0 (0:0)
/Ben Hatira 59, 85 Heitinga 65/

Hofenhajm - Paderborn 1:0 (0:0)
/Foland 73/

Bajer Leverkuzen - Šalke 1:0 (0:0)
/Kalhanoglu 53/

U nedelju:


Volfsburg - Majnc
Borusija Menhengladbah - Bajern Minhen

U petak:

Verder - Keln 0:1 (0:0)
/Udžah 59/

TABELA: Bajern (-1) 20, Hofenhajm 17, Leverkuzen 16, Menhengladbah (-1) 16, Majnc (-1) 14, Volfsburg (-1) 14, Hanover 13, Paderborn 12, Ajntraht 12, Keln 12, Augzburg 12, Herta 11, Šalke 11, Štutgart 9, Dortmund 7, HSV 6, Frajburg 5, Verder 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC