• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook je nezadrživ!

Autor mondo.rs

Facebook nastavlja da raste i trenutno je broj aktivnih korisnika izjednačen sa brojem stanovnika Kine, najmnogoljudnijom zemljom na planeti!

 Facebook je nezadrživ! Izvor: MONDO portal.

U poslednjem kvartalu Facebook je "izbrojao" 1.35 milijardi mesečno aktivnih korisnika što je porast od 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Broj korisnika Fejsa se tako gotovo izjednačio sa populacijom Kine, koja ima 1.36 milijardi stanovnika! Facebook je pretekao Indiju po istom pitanju, koja ima 1.24 milijardi stanovnika, dok je, recimo, broj aktivnih korisnika Fejsa četvorostruko veći nego populacija Sjedinjenih Američkih Država!

Nastavljamo sa fascinantnim brojkama. Recimo, dnevno Facebook poseti 864 miliona korisnika, što je skoro za 115 miliona više nego što cela Evropa ima stanovnika! Idemo i dalje! Facebook u ovom trenutku vredi skoro 210 milijardi dolara, što ga stavlja ispred kompanija poput Coca-Cole, Nikea, Amazona i kompanije IBM.

Ipak, sve ove divovske cifre i dalje nisu dovoljne da investitori i analitičari sede s mirom. Naime, direktor Fejsa, Cukerberg, već je milijardu dolara dao za Instagram, preko milijardu dolara za Oculus projekat, a onda i skoro 22 milijarde za WhatsApp. Prema planovima Facebook će nastaviti ulaganja i u 2015, a resursi će se trošiti i na unapređenje i poboljšanje funkcija i servisa te društvene mreže. To znači da će profit Facebooka sledeće godine biti manji, a to je dovoljan razlog za brigu investitora.

Nama se čini da sve ide savršeno! Kako vi vidite sve ovo oko Fejsa - čekamo vas u komentarima!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS