• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Nadam se da ću ostati "broj jedan"

Autor mondo.rs

Srpski teniser izjavio da se trudi da se ne bavi kalkulacijama i rezultatima Rodžera Federera, već da pokušava da se koncentriše samo na svoje mečeve.

Novak Đoković se pobedom protiv Endija Mareja plasirao u polufinale Masters turnira u Parizu, ali nije profitirao samo svojim rezultatom.

U korist vodećem svetskom teniseru ide i iznenađujući poraz Rodžera Federera od Miloša Raonića, pošto su sada veće šanse da Đoković ostane na prvom mestu ATP rang liste do kraja sezone.

Naš teniser, međutim, kaže da se ne bavi kalkulacijama.

"Naravno da mi plasman u polufinale i Federerovo ispadanje pomažu, ali pokušavam da ne razmišljam o računicama. Moram da se koncentrišem na svoje mečeve i da igram dobro kao u prva dva ovde. Nadam se da ću završiti godinu kao broj jedan", rekao je Đoković posle plasmana u polufinale turnira čiju titulu brani.

Što se tiče duela sa Britancem, Đoković kaže da je iskoristio psihološku prednost u odnosu na Mareja.

"Znao sam da je igrao sedam nedelja uzastopno u pokušaju da se plasira na završni Masters u Londonu. Osvojio je tri titule i igrao je sjajan tenis. Znao sam da ću imati psihološku prednost nad njim ako dobijem prvi set".

Posle velike borbe, Novak je i dobio prvi set, a potom mnogo lakše priveo meč kraju.

"Prvi set je bio neizvestan. Imao sam šanse za brejk i čuvao sam servis, a na kraju prvog seta sam napravio ključni poen. On je imao brejk prednosti u drugom setu, ali je napravio dvostruku servis grešku i dozvolio mi da se vratim. Posle toga sam počeo bolje da udaram i osećao sam se mnogo bolje".

Marej je izjavio da će se verovatno odmoriti pred završni turnir sezone u Londonu.

"Videćemo kako će biti u Londonu, posle malog odmora možda. Mogu i dalje da se hrabrim svojim igrama u poslednjih nekoliko nedelja. Nadam se dobroj igri u Londonu... Osećam da nisam daleko od prvih igrača", rekao je Marej.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC