• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Buna trenera u Partizanu!

Autor mondo.rs

Momčilo Vukotić, Ilija Zavišić, Nedeljko Kostić, Duško Trbojević, Nikica Klinčarski i druge legende Partizana digle glas zbog odnoa aktuelne uprave crno-belih prema trenerima u Omladinskoj školi. "Plate nismo primili mesecima!".

 Buna trenera u Partizanu! Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Koliko je Fudbalski klub Partizan u teškom finansijskom položaju, govori i najnovije saopštenje koje su potpisali treneri i zaposleni u Omladinskoj školi crno-belih, ali i nezvanična informacija do koje je došao MONDO da su zaposleni u Sportskom centru "Teleoptik" danas stupili u generalni štrajk nezadovoljni odnosom uprave kluba prema njima.

Dakle, treneri i zaposleni u Omladinskoj školi Partizana, među kojima su takve legende kluba kakvi su Momčilo "Moca" Vukotić, Ilija Zavišić, Zvonko Živković, Nikica Klinčarski, Duško Trbojević, Nedeljko Kostić, Miodrag Radović... napisali su saopštenje u kojem su izrazili svo nezadovoljstvo odnosom uprave prema njima, odnosno prema Omladinskoj školi višedesenijskom rasadniku talenata od kojih kluba, na kraju krajeva, i živi.

Između ostalog, napisali su da plate ne primaju mesecima, da ih boli odnos članova uprave prema njima i Omladinskoj školi "koje se sete i koji je hvale samo kad je to njima potrebno", ali su posebno istakli da ovaj njihov dopis nema nikakve veze sa predstojećom izbornom skupštinom u Partizanu.

"U Omladinskoj školi rade treneri ili funkcioneri koji su proneli slavu Partizana širom Evrope i sveta i koji su dres našeg oblačili ukupno 3.775 puta, a mnogi od njih su dovedeni do ruba egzistencije. Pojedinci su već orinuđeni da se zadužuju ne bi li prehranili svoje porodice, da plate račune ili kirije za iznajmljene stanove u kojima žive", navodi se u saopštenju i nastavlja se:

"Plate se ne primaju mesecima i to je postalo normalne, a nagrade, koje trenerima pripadaju shodno ugovorima koje imaju sa klubom, nisu isplaćene VIŠE OD TRI GODUINE, sve pod izgovorom da novca nema. Pritom novca, za sve ove godine, ima za isplate otpuštenim igračima, bivšim trenerima, bivšim sportskim direktorima, raznim menadžerima i ko zna kome sve, samo nema za one koji regrutuju, proizvode, edukuju i treniraju buduće prvotimce i reprezentativce. U istom tom periodu, čelnici kluba nisu našli za shodno čak ni da nam se obrate. Pre toga je i održano nekoliko sastanaka na kojima su rukovodioci kluba predlagali način i dinamiku isplate zaostalih primanja, shodno mogućnostima kluba. NIJEDNO obećanje nije ispunjeno i NIJEDAN dogovor nije poštovan. Da apsurd bude veći, o nama, koji smo profesionalci u ovom klubu i koji živimo od svog rada, odlučuju sportsko-amaterski radnici koji imaju svoje privatne biznise ili su zaposleni van Partizana. I to bez apsoultno ikakve odgovornosti".

U saopštenju se ističe da su za svo ovo vreme treneri i zaposleni u Omladinskoj školi bili maksimalno korektni i maksimalno privrženi klubu i što u javnost nisu iznosili nikakav prljav veš ili probleme sa kojima se svakodnevno susreću u radu.

Treneri i zaposleni posebno ističu koliko je Omladinska škola Partizana cenjena u Evropi i u svetu, što je UEFA tu školu već jednom proglasila za jednu od najboljih (odmah iza Ajaksove), podsećaju koliko je ta škola iznedrila igrača koji su bili nosioci igre Partizana i mnogih evropskih klubova...

"Poslednjih desetak godina, klub je na prodaji igrača iz naše škole zaradio više od 50 miliona evra tako da se slobodno može reći da je, u ovim teškim vremenima, škola praktično i održala klub", ističe se u saopštenju i dodaje:

"Nažalost, čelnici našeg kluba Omladinsku školu hvale samo kad je to njima potrebno, u javnim nastupima ili na izbornim skupštinama, kada treba da se dobije još jedan mandat, i tu školu, koja je zvanično na drugom mestu u Evropi, po tretmanu ljudi koji rade u njoj, postavili su na poslednje mesto".

Ovo pismo potpisalo je 26 trenera i zaposlenih u Omladinskoj školi Partizana. Imena pojedinih su:

Momčilo "Moca" Vukotić, Ilija Zavišić, Zvonko Živković, Nikica Klinčarski, Duško Trbojević, Nedeljko Kostić, Miodrag Radović, Slađan Šćepović, Dragan Šušnjar, Darko Tešović, Milan Ristić, Igor Spasić, Slobodan Todorović, Miodrag Stojanović...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC