• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dežulović i Lucić u Banjaluci: Bučno "satiranje"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Osnivači splitskog "Feral Tribjuna" Boris Dežulović i Predrag Lucić u prepunom banjalučkom pozorištu "Jazavac" predstavom "Melodije BUKE i Azbuke" uveličali su u petak uveče 15. rođendan medijskog projekta "Buka".

Prije 15 godina izišao je prvi broj "Buke", tada u štampanom izdanju, a u njemu se nalazi i intervju sa Borisom Dežulovićem, koji prema riječima osnivača i glavnog i odgovornog urednika Aleksandra Trifunovića, nije ni "mrvu" izgubio na aktuelnosti.

"Taj intervju urađen je na Hvaru, kojeg zovu 'sunčani', a tih pet dana je padala kiša kao iz kabla. Nismo ništa drugo mogli da radimo osim da razgovaramo. I poslije 15 godina kad pročitate intervju shvatite da je i dalje aktuelan. Momci iz Ferala Dežulović i Lucić su bili i ostali naši uzori", rekao je vidno uzbuđeni Trifunović napomenuvši da nikad nije imao toliku tremu.

Takođe, Trifunović je naglasio da će sav prihod od ulaznica biti uplaćen kao pomoć za liječenje sedmomjesečnog dječaka Nenada Jokića iz Bratunca, koji se rodio bez jednjaka.

Potom su se na "daskama koje život znače" pojavili Boro i Predrag...

Prvi friško obrijane glave i u "biloj" majici splitskog Hajduka, ali sa starim grbom u kojem je dominirala zvijezda petokraka, dok je Lucić došao u kariranoj košulji uredno zavezanog repa, pa je "satiranje" patologije u našim društvima moglo da počne...

Nizale su se melodije i stihovi koji su "potkačili" bukvalno sve: od političko-nacionalističkih oligarhija, vjerskih vođa, do estradnih zvijezda čiji karakteri i "kičme" se po potrebi pretvaraju u neku vrstu želatina.

Publika je svaku "stvar" ispratila gromoglasnim aplauzima i salvama smijeha, što zbog duhovitosti tvoraca "Vive Ludež" što zbog muke koju je mlađim Banjalučanima stvorilo saznanje da svi živimo u njihovim stihovima, na žalost.

Posebno sjajan prijem kod Banjalučana imale su "popevke" vezane za formiranja vlasti na nivou Bosne i Hercegovine (Ne bez tebe Milorade), posljednje tragične poplave (Bevanda) ili crkvena anatema Amfilohija Radovića za sve koji uvedu sankciji "majčici" Rusiji.

Na kraju dvoipočasnovnog "koncerta", Lucić i Dežulović su zamolili publiku da ustane i zapjeva himna bivše zajedničke države, ali u nešto drugačijim "aranžmanu" i pod nazivom - "Hej kreteni".

Pogledajte...

Hej kreteni
Izvor: YouTube

P.S. Redakcija portala Mondo čestita kolegama iz Buke 15. rođendan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop