• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH prelomio: Radnik - Olimpik 0:3

Autor mondo.ba

Sporna utakmica 15. kola Premijer lige BiH Radnik - Olimpik (2:2), koja je odigrana prije dva i po mjeseca, registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist Sarajlija.

 FS BiH prelomio: Radnik - Olimpik 0:3 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nakon dva i po mjeseca, utakmica 15. kola Premijer lige BiH između bijeljinskog Radnika i Olimpika iz Sarajeva konačno je (valjda) registrovana.

Naime, iz najmlađeg sarajevskog premijerligaša, nakon remija sa Bijeljincima 2:2, žalili su se na nastup napadača Jovana Vučinića, koji je kolo ranije isključen u duelu sa Čelikom, ali je nastupio protiv Olimpika. U Radniku su smatrali da se suspenzija može odraditi u Kupu Republike Srpske, što je Vučinić i učinio. Odigrao je meč protiv gatačke Mladosti, a onda izašao na megdan Olimpiku.

A onda su nastali problemi.

Olimpik se prvo žalio smatrajući da Kup RS ne može biti mjerodavan, te da se ne može uzeti u obzir kada je takmičenje na nivou BiH u pitanju. Ipak, s tim se nisu složili u semberskom premijerligašu, s obzirom da od Saveza nisu dobili informaciju da je Vučinić suspendovan za meč sa Olimpikom, pa je on uvršten u sastav.

Žalbu Sarajlija prvobitno je odbila Takmičarska komisija FS BiH i susret registrovala postignutim rezultatom. Iz Olimpika je zatim uslijedila žalba i Apelacionoj komisiji Saveza, koja je donijela novu odluku i bodove dodijelila timu sa "Otoke".

Međutim, uslijedila je nova žalba, ovaj put od strane Radnika, pa je Izvršni odbor FS BiH poništio odluku i vratio je Apelacionoj komisiji, koja je donijela odluku kao i prvi put, pa su tri boda otišla u Sarajevo. Susret je registrovan službenim rezultatom 0:3.

"Razmarajući ovaj predmet, Apelaciona komisija je većinom glasova donijela odluku kojom se usvaja žalba Olimpika i preinačuje odluka Komiteta za takmičenje FS BiH vezano za registraciju utakmice 15. kola Premijer lige BiH Radnik- Olimpik te se pomenuti susret registruje službenim rezultatom 0:3 u korist Olimpika. Utvrđeno je, da igrač Radnika Jovan Vučinić nije imao pravo nastupa na pomenutoj utakmici zbog automatske suspenzije, odnosno kazne zabrane igranja jednog susreta radi isključenja na prethodnoj prvenstvenoj utakmici", navodi se u saopštenju FS BiH.

Ipak, s obzirom na sve što se dešavalo u prethodnom periodu, konačnu odluku treba uzeti sa rezervom, jer se rezultat pomenutog meča u nekoliko navrata mijenjao, pa ne treba isključiti mogućnost da Radnik novom "kontražalbom" pokuša vratiti osvojeni bod na zelenom terenu.

Dakle, konačna tabela nakon prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH izgleda ovako:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC