Zašto muškarci vole matorke

Autor:

Iskustvo, zrelost, dobar seks, samopouzdanje ili postoji neki potpuno drugi razlog zašto klinci vole matorke?

1
A- A A+

 Iako su takve veze možda najčešće u Holivudu (setite se, na primer, Dženifer Lopez i Kaspera Smarta), nisu rezervisane samo za poznate ličnosti. 

Pre nekoliko meseci, jedna studija pokazala je da, kada je reč o onome što muškarci traže kod žena, mladost igra važnu ulogu. Naime, ispitanici sa sajta OKCupid rekli su da su devojke starije od 22 godine znatno manje atraktivne muškarcima nego one mlađe.

Možda nekim muškarcima zaista jesu, ali svi znamo da ima i onih koji itekako vole starije dame. Šta je ono što im je privlačno kod “matorki?”

Nova studija sajta Elite Singles pokazala je da naročito muškarci starosti između 20 i 29 godina uživaju u zabavljanju sa starijim ženama.

Prema psihologu Semu Ovenu, ovo je mogući razlog zašto oni vole matorke.

"Muškarci verovatno shvataju da starije dame bolje ‘žongliraju’ različitim obavezama poput karijere, brige o deci, vođenja domaćinstva, odlazaka na fitnes, druženja… zbog čega im one postaju tako intrigantne i atraktivne".

Uprkos tome, rezultati druge studije pokazali su da žene generalno vole da budu malo mlađe od svog partnera, a najbolja razlika, po njihovom mišljenju, je da partner bude šest godina stariji.

Šta vi mislite?


Tagovi:

Ostale vijesti