• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pametan sat za koji vredi dati pare: Huawei Watch

Autor mondo.rs

Huawei na MWC 2015 predstavio jedan od najboljih i najlepših pametnih satova, pogledajte ga!

Nakon što je najavio najlepši Android telefon tokom 2014, Huawei je na MWC 15 predstavio verovatno i najlepši pametan sat koji smo dosad videli - a da to od njega niko nije očekivao...

Napravljen je od nerđajućeg čelika, ima safirno staklo, nekoliko boja i kružan oblik kao i klasičan sat, jer po definiciji Huaweija - sat bi i trebalo da izgleda kao sat!

Dijameter kruga je 42 milimetra, koji imaju i obični satovi, a spoljašnjost i unutrašnjost napravljeni su u maniru vrhunskih stvaralaca najfinijih satova. Sat će podržavati Android Wear tehnologiju i imaće veliki broj dizajniranih dodataka, koji će njegov izgled promeniti u trenutku. Displej je AMOLED, dijagonale 1.4 inča, ima 286 ppi što je više od konkurencije, a kontrast ekrana je čak 10.000 naprema jedan.

Materijali korišćeni za izradu tela sata i narukvice su vrhunski aluminijum i nerđajući čelik, koji se ne grebu i ne habaju. Kaiš je debljine 18 milimetara, kao kod standardnog sata, pa možete koristiti kaiš po svom izboru. Huawei Watch dolazi sa 40 preinstaliranih izgleda sata na ekranu, a osim standardne u ponudi će biti i dve zlatne verzije sata, što ukupno daje pet modela za izbor.

Sat omogućava pametne notifikacije, prikazuje ko zove i daje mogućnost upravljanja mejlovima i porukama. Na zglobu sad možete nositi i kalendar, kao i koristiti Facebook, druge društvene mreže ili pregledati mape. Google Now preko „OK, Google“ opcije omogućava komuniciranje sa satom putem glasa, pa simim tim i proveravanje, recimo vremena ili drugih podataka.

Sat ima senzor koji detektuje šest osa, koji prati šetnju, vožnju, penjanje i trćanje. Sadrži Daily Health aplikaciju i beleži koliko ste sedeli, hodali ili spavali, između ostalog. Na poleđini ima senzor za merenje brzine otkucaja srca. Zajedno sa satom predstavljen je i Huawei Health sistem, koji čuva, beleži i obrađuje sve zdravstvene podatke koje unesete ili sat sakupi i kombinuje ih sa drugim aplikacijama, recimo Google Fit, kako bi pratitli životne funkcije i učinili život zdravijim. Sat stiže u maju, ali cena nije najavljena.

Pratite nas, tražite #MobIT_MWC15 oznaku i budite na našoj Facebook, Twitter i Instagram stranici za video, slike i izveštaje!

#HuaweiWatch stiže u maju. Cena nije otkrivena. @huaweisrbija #MWC15 #MobIT_MWC15

A photo posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS