• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal opet grize metal (ili staklo)

Autor mondo.rs

Španac osvojio prvi turnir još od Rolan Garosa i približio se rekordu Giljerma Vilasa.

Rafael Nadal pobedio je domaćeg tenisera Huana Monaka rezultatom 6:4, 6:1 i osvojio turnir Argentina open u Buenos Airesu.

Njemu je to ukupno 65. ATP titula u karijeri, a 46. koju je osvojio na šljaci.

Isprva je objavljeno da je španski teniser time izjednačio rekord Argentinca Giljerma Vilasa, da bi se ubrzo ispostavilo kako je Vilas od 1973. do 1983. osvojio 49 titula na zemlji, ali da su tri turnira u međuvremenu prešla na tvrde podloge, što su statističari prevideli.

Nadal, u svakom slučaju, ima odlične izglede da obori taj rekord u bliskoj budućnosti - ako ne ove, onda sigurno sledeće godine.

Za Španca je bitno da se radovao trofeju posle nepunih devet meseci i trijumfa na Rolan Garosu, nakon čega je pored standardnih problema sa kolenima, morao da leči i zglob na ruci.

Do kraja 2014, sa pauzama, pojavio se na pet turnira, sa plasmanima u četvrtfinale kao maksimalnim dometom. Pobeđivali su ga igrači koji, u optimalnim uslovima, teško da bi mu uzeli i set - Dastin Braun, Nik Kirjos, Martin Kližan, Felisijano Lopez i Borna Ćorić.

Ovu godinu Rafa je počeo u istom stilu, porazom od Mihaela Berera u Dohi, da bi na Australijan openu stigao do četvrtfinala i u tri seta izgubio od Tomaša Berdiha. Da nije u top formi, videlo se pretprošle nedelje u Rio de Žaneiru, kada ga je u polufinalu - na omiljenoj podlozi - eliminisao Fabio Fonjini.

Slede Indijan Vels i Majami, a od aprila zvanična sezona šljake, tokom koje će Nadal braniti svega dve titule - u Madridu i, naravno, na Rolan Garosu, gde je slavio devet puta u poslednjih 10 godina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC