Vaha: Prvi cilj je plasman Japana na SP u Rusiju

Autor:

"Japan ima potrebni potencijal kako bi dodatno napredovao u svjetskom fudbalu", istakao je Vahid Halilhodžić, novi selektor popularnih "samuraja".

0
A- A A+

Bh. fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić samo je dan nakon imenovanja na poziciju selektora reprezentacije Japana predstavio plan kako bi pomogao azijskoj selekciji da zabilježi nove uspjehe i napreduje na FIFA-inoj rang listi.

"Bio sam u stanju da Alžir vodim do 17. mjesta na rang listi, i želim isti uspjeh ostvariti i sa Japanom", rekao je Halilhodžić prilikom predstavljanja za selektora Japana.

Dodao je da Japan ima potrebni potencijal kako bi dodatno napredovao u svjetskom fudbalu.

"To se neće desiti preko noći, ali vremenom Japan može napredovati", istakao je Halilhodžić.

Bh. stručnjak bi trebao primati godišnju platu od 2,2 miliona dolara.

"Uzbuđen sam i počašćen da budem dio ovog novog izazova. Nestrpljivo čekam da počnem raditi sa igračima, a prvi cilj će biti da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo u Rusiju", kazao je popularni Vaha.

Povezane vIJesti

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Japana zvanično je imenovao Halilhodžića za selektora fudbalske "A" reprezentacije zemlje "izlazećeg sunca" na jučerašnjoj sjednici. Na klupi će naslijediti otpuštenog Meksikanca Havijera Agirea. Od bivšeg selektora Alžira i Obale Slonovače očekuje se da nacionalni tim Japana vrati na pobjednički kolosijek nakon neuspjeha na nedavnom Azijskom kupu.

Halilhodžić je drugi bh. stručnjak na funkciji selektora Japana, poslije Ivice Osima koji je popularne "samuraje" trenirao 2006. i 2007. godine.

Ostale vijesti