Prvi poljubac, prvi seks, prvi orgazam...

Autor:

Prekretnice u životu žene.

0
A- A A+

Sećate li se šta ste radili kad ste imali 34 godine? Prema rezultatima istraživanja, trebalo bi da ste tada bili najsrećniji u životu… Ako ste mlađi - još bolje, najbolje je tek pred vama!

Od ranih tinejdžerskih dana, do poznih godina, evo doba koja su prekretnica u životu žene. Naravno, uz odstupanja od godinu-dve, u zavisnosti od životnog puta. Ali, ovo je - prosek.

12 - Prosečan uzrast u kojem devojčice dobiju prvu menstruaciju i zakorače u svet odraslih u Evropi je 12 godina i sedam meseci. Vreme prve menstruacije određuju u najvećoj meri geni, tako da će devojčica prvu menstruaciju dobiti u uzrastu u kojem ju je dobila i njena majka. Osim gena, na to utiče i brzina fizičkog razvoja, ali i okruženje u kojem devojčica odrasta.

14 - Hormoni "divljaju", a svaki roditelj četrnaestogodišnjakinje potvrdiće vam da su devojčice u tom uzrastu - nezgodne. Ćudljive i svojeglave, svađalački raspoložene, rasplaču se čas posla… Ovo je i vreme prvih ljubavi, ali i vreme za prvu maskaru.

15 - Prvi poljubac, nespretan i stidljiv, onaj koji se nikad ne zaboravlja. Bez obzira na sve poljupce koji dođu u životu…

16 - Otprilike godinu dana posle prvog poljupca, sa 16 godina, devojčice gube nevinost. U proseku, to je godinu dana kasnije nego što će nevinost izgubiti dečaci njihovog godišta.

18 - Dve godine nakon gubljenja nevinosti, mlada žena u 18. godini ima dovoljno seksualnog iskustva i samopouzdanja, tako da može da doživi svoj prvi orgazam tokom odnosa sa partnerom.

20 - Iako je prosečna devojka do 20. godine već seksualno aktivna, u idelanom slučaju, sa stupanjem u seksualne odnose trebalo je da čeka do ovog trenutka. Istraživanja pokazuju da su emotivnim i seksualnim životom generalno najzadovoljnije žene koje su nevinost izgubile u 20. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Teksasa kaže da su žene koje ne stupe prerano u seksualne odnose, kasnije bolje obrazovane, imaju bolje plaćene poslove i srećnije brakove od onih koje su "požurile".

22 - Počinju da uživaju u hrani "za odrasle". Tada prihvatamo manje-više pun opseg ukusa i aroma, pa plavi sirevi, masline, beli luk… više nisu "bljak".

25 - Iako su sve mlade devojke divne, u ovim godinama su najnesigurnije. Preispituju se, nezadovoljne su svojim telom, nesigurne u svoje veštine u seksu…

27 - Tokom života, žene se stvarno zaljube u proseku četiri puta, a većina njih u 27. godini biće u stabilnoj vezi ili će stupiti u brak. Čak trećina imaće toliko sreće da će se ispostaviti da je "onaj pravi" - muškarac koji je njihova prva ljubav.

28 - Iako su mnoge žene u 28. godini u dugim vezama, izgleda da je želja za učešćem u "igri" kod nekih ipak još snažna, pošto tada mnoge počinju da varaju partnere.

30 - Ovo je prosečna starost kad žena rađa svoje prvo dete.

32 - Posle svih tih godina eksperimentisanja sa stilovima, dužinama i nijansama, žene konačno pronađu savršenu frizuru.

34 - Istraživanje čiji su rezultati objavljeni u stručnoj publikaciji the Journal of Health and Social Behaviour kaže, na osnovu podataka o 3.000 žena, da je ovo pravi trenutak za rađanje. Žene koje rađanje odlože do ovog trenutka imaju manje komplikacija na porođaju (ali je važno napomenuti da rizici kasnije ponovo rastu). Osim toga, dovoljno su emotivno zrele i finansijski sigurne.

35 - Održavanje ravnoteže između posvećenosti porodici i karijere čini da su žene u ovim godinama pod najvećim stresom. Ako je žena prethodnih godina pokušavala da ostane u drugom stanju, a u tome nije uspela, u 35. će se najverovatnije odlučiti da pokuša sa vantelesnom oplodnjom.

38 - Vreme je za putovanja. U 38. godini žene se često odluče da odu na putovanje iz snova.

39 - Žena nikad neće imati bolju platu u životu, od one koju ima u ovim godinama. Ali, evropska statistika kaže da će, nažalost, čitavog života zarađivati oko 20 odsto manje nego muškarac na istoj poziciji.

40 - Za mnoge žene život (ponovo) počinje u 40. Ako nisu zadovoljne brakom, ovo je godina kad će "prelomiti" da odu.

47 - Poslednja godina kad se žena prijatno oseća u dvodelnom kupaćem kostimu. Posle 47. rođendana, žene sve više uznemiravaju bore, sede i drugi znakovi starenja.

50 - Sede, sede, sede… Više nema izvlačenja pramenova, vreme je da se pređe na farbu.

52 - Estetske operacije se ozbiljno uzimaju u razmatranje. Pre svega podizanje kapaka, ali i fejslifting i dermoabrazija.

61 - Zbogom menstruaciji. Možda je slučajnost u pitanju, ali ovo je i trenutak kad žene uglavnom postaju "nevidljive" za muškarce, nema više osmeha u prolazu, ali ni pridržavanja vrata…

82 - To bi bilo to… Prosečan životni vek je 82 godine i 9 meseci.

Tagovi:

Ostale vijesti