• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Jagodiću "treća sreća", apeli povjeriocima

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Novi-stari trener Borca Vlado Jagodić predstavljen je u Trofejnoj sali Gradskog stadiona. Predsjednik, trener i sportski direktor apelovali na povjerioce da potpišu reprogram i omoguće nastup kluba u Evropi. Istočna tribina besplatna.

 BORAC: Jagodiću "treća sreća", apeli povjeriocima Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Odlaskom Vinka Marinovića na klupu Zrinjskog, "Velikan iz Platonove" je ostao bez trenera, ali je rukovodstvo brzo reagovalo i vratilo Vladu Jagodića, tvorca šampionskog tima crveno-plavih.

Iako je bilo nekoliko kandidata, za predsjednika Draška Ilića nije bilo mnogo dileme ko će dobiti povjerenje da nastavi Marinovićev posao.

"U nekoliko dana smo uspjeli da rješimo pitanje imenovanja novog trenera zbog odlaska Vinka Marinovića u Zrinjski. Upravni odbor je sagledao sve opcije koje je imao od domaćih trenera, ali i nekih kandidata iz drugih sredina iz okruženja. Odlučili smo da mandat povjerimo našem ‘borčevcu’ - Vladi Jagodiću, čovjeku koji je u dva navrata bio trener. Dolazi sa funkcije selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i odlično poznaje naš mladi tim, ali i protivnike u prvenstvu. Osim toga, Jagodić nije postavio nikakve uslove, ali nije nikad bio u sporu sa Borcem i to je bila jedna od stvari zbog kojih smo mu ukazali povjerenje", rekao je predsjednik Banjalučana prilikom predstavljanja novog-starog šefa struke.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

POSLIJE SJEVERA I ISTOK - BESPLATAN!

"Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović dan ranije je posjetio Gradski stadion i obećao da će ‘Grad rasteretiti barem dio naših potraživanja i uloženog novca’. Uložili smo u posljednjih pola godine oko 200.000 KM. Naš stadion je najljepši u BiH bez obzira na tešku situaciju u kojoj se nalazimo", rekao je Ilić. U tom smislu je Upravni odbor odlučio da pozove sve ljubitelje Borca i fudbala da besplatno dođu na stadion već od naredne utakmice. "Želimo da naš stadion bude pun na svakom meču i zato smo odlučili da od naredne utakmice pored sjeverne, otvorimo za besplatan ulaz i na istok. A zapadnu tribinu će plaćati svi, uključujući i mene otkako sam došao na funkciju predsjednika kluba". Idemo u Beč gdje ćemo pokušati da pronađemo nekim drugim metodama i preko nekih fondova, partnerstva, donacija dođemo do sredstava kako bi pomogli klub.

Prema njegovim riječima, Borac uvijek puca na visoko.

"Nadam se da će novi trener nastaviti istim putem sa mladim timom koji mu je ostavio Marinović. Mi imamo ambicije da do kraja Premijer lige BiH pobijedimo u svim utakmicama i da uđemo u finale Kupa BiH. To nije opreterećenje već motiv za nastup u evropska takmičenja", dodao je prvi čovjek kluba sa Gradskog stadiona.

Na tom putu Borac će imati velikih problema sa dobijanjem evropske licence.

"Ozbiljno radimo na reprogramima dugovanja kako bi zaslužili nastup u Evropi. Tehnički dio smo završili, do 31. marta je rok za ispunjavanje onog finansijskog dijela u kojem su potraživanja naših nekadašnjih članova, igrača ili trenera. Njihova potraživanja su realna, ali apelujem na njih da potpišu reprograma jer Borac jedino može da preživi ako zaigra u međunarodnim takmičenjima. Svi oni koji to budu uradili, objaviću njihova imena da javnost zna o kolikim ‘borčevcima’ je riječ, a takođe, biću primoran da objavim eventualna imena i onih koji ne budu željeli reprogram. U tom slučaju, sigurno neće moći da naplate svoj dug, jer ćemo morati da proglasimo stečaj", dodao je Ilić i podsjetio da je prošle godine Borac na ime dugovanja isplatio oko 700.000 KM.

"Zato molim sve da nađu razumijevanja da u svom, ali i klupskom interesu da nam pomognu. Unaprijed im se zahvaljujem i još jednom apelujem da se svi koji imaju potraživanja od Borca da se jave i potpišu reprograme dugovanja".

Sa predsjednikom se složio i trener Jagodić, potvrdivši da ni za njega nijednog trenutka nije bilo dileme da li će se vratiti u svoj klub.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

VELIKI MOTIV PEHAR KUPA BIH

"Nisam imao nikakve uslove da preuzmem ekipu u ovom trenutku kad svi ‘borčevci’ trebaju stati kao jedan i pokušati da riješe probleme i pomognu klubu da stane na zdrave noge", rekao je Jagodić i priznao da je poslije smjene na klupi BiH želio da ode u inostranstvo.

KRITIKA KATEGORIZACIJE SPORTA

"Neshvatljivo je da je dvorana ‘Borik’, prema prijedlogu Savjeta za sport, dobija 1.900. 000 KM za 2015. godinu, a da Borcu, kao korisniku Gradskog stadiona, koji uzgred nije proglašen javnom ustanovom, pripadne 200.000 KM. Ta suma je nama dovoljna samo za tekuće održavanje stadiona, tako da je Borac praktično bez finansijske pomoći od strane Grada. Međutim, i pored toga, uspjeli smo da prodajom tri igrača, ali i ličnim sredstvima, riješimo određena dugovanja, ali i da omladinsku školu dignemo na viši nivo i rezultati su odmah vidljivi po plasmanu na tabeli", istakao je Ilić.

"Međutim, našim trenerima je užasno teško da pronađu angažman u inostranstvu. Često sam govorio da je Borac moj tim. Znam s čime je Marinović ušao u prvenstvo i želim mu sve najbolje u Zrinjskom, koji je za njega iskorak u karijeri u ovom trenutku jer u Mostaru ima siguran plasman u Evropu. To kažem bez obzira da li se to nama sviđalo ili ne. Volio bih jedino da se ne susretnemo sa Vinkom već u polufinalu Kupa BiH već u finalu. Taj pehar mi u karijeri jedini nedostaje i imaću poseban motiv da poslije titule u Premijer ligi BiH, nekoliko trofeja u prvenstvu i Kupu Republike Srpske, podignem i pehar Kupa BiH", rekao je Jagodić i najavio da će kompletan stručni štab ostati da radi jer "dobre stvari ne treba mijenjati".

"Moj cilj se zna, sve želimo pobjede iako smo svjesni da će biti teško. Borac ima mlad i brz tim, kojeg krasi disciplina i želim da još samo budemo efikasniji. Želim da vjerujem da ćemo naći zajednički jezik u svlačionici, koja je aplauzom ispratila bivšeg trenera. Siguran sam da tu problema neće biti. Imamo vremena da se spremimo za Čelik, gdje sam takođe radio godinu i po dana, i imaću dodatni motiv da se spremimo za ‘Bilino polje’. A onda poslije, svaka utakmica je najbitnija", rekao je Jagodić i podsjetio da je ovo njegov treći boravak na klupi Borca.

"Treća sreća kaže naš narod. Volio bih da jednom odem iz Borca uz aplauze, a ne na ružne načine kako je bilo u periodima dok sam prethodnih puta bivao trener mog kluba".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

SLIJEDITE PRIMJER BOKE RASPUDIĆA

Sportski direktor Banjalučana Robert Zrilić saopštio je finansijske detalje koji koče Borac da dobije licencu za međunarodna takmičenja i ponovio apel od kolega iz uprave.

"Prema bivšim igračima i trenerima, njih oko 15-ak, Borac duguje oko 450.000 KM i taj novac je potreban za evropsku licencu. Takođe, apelujem na sve da dođu i potpišemo reprograme za bolje sutra Borcu. Blizu smo Evrope i finansijske dobiti od transfera, eventualnih evropskih utakmica i slično…Želim da im svima poručim: ‘Ugledajte se na našeg bivšeg kapitena Borisa Raspudića, koji me prvi nazvao iz Bruneja i rekao da će odmah potpisati reprogram dugovanja. Slijedite njegov primjer kao pravi ‘borčevci’", rekao je Zrilić i podvukao da će ukoliko dobije malo vremena, ova uprava napraviti "evropski Borac".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Treba pomoći

Borcu treba pomoći i sačekati malo sa potraživanjima. Malo fali da stane na noge a onda će Borčeva mašina da melje redom.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC