• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Intel: Računari koji će obeležiti 2015.

Autor mondo.rs

Na "Intel Spring Technology Showcase 2015" događaju u Beogradu, kompanija Intel prikazala je računare i procesore koji će obeležiti godinu pred nama.

 Intel: Računari koji će obeležiti 2015. Izvor: MONDO portal.

Korporacija Intel organizovala je “Intel Spring Technology Showcase 2015” u Beogradu, gde je predstavljen niz najnovijih i najmoćnijih uređaja za poslovne i privatne korisnike, dostupan korisnicima u Srbiji. Ovom prilikom, Delimir Tasić, Channel Account menadžer kompanije Intel za Balkan ponovio je viziju kompanije Intel o povezanom svetu i njenu misiju da iskoristi snagu Murovog zakona kako bi svakoj osobi na svetu omogućila dostupnost pametnih i povezanih uređaja.

On je predstavio dijapazon najnovijih i najsavremenijih uređaja koje pokreće Intel tehnologija, a koji su dostupni u Srbiji: od onih najmanjih poput smart telefona, preko laptop računara i 2-u-1 uređaja, tableta i desktop računara namenjenih igranju. “Zadovoljstvo mi je što danas predstavnicima medija i partnerima ekosistema mogu predstaviti najnovije i najsavremenije uređaje koje pokreću Intel procesori” kazao je Delimir Tasić. “Sa lokalnom dostupnošću ovih proizvoda, verujemo da smo u prilici da korisnicima pružimo onu tehnologiju koja im je zaista potrebna – bilo da traže bolji način da obave svoje poslovne zadatke ili bolje korisničko iskustvo kod kuće, a sve uz pomoć inovativnih proizvoda” zaključio je on.

Napomena: U galeriji koja sledi deo fotografija nastao je u Londonu, gde je nešto ranije održan sličan događaj, na kojem je Intel predstavio uređaje najavljene u Beogradu!

Uređaji koje proizvode Acer, Asus, Lenovo, Tesla i Toshiba bili su dostupni novinarima i partnerima da ih isprobaju i saznaju više o njihovim karakteristikama. Tu su bili prvi proizvodi 5. generacije Intel Core familije procesora: Acer Aspire Switch 12, Asus Transformer Book T300 Chi, Asus Zenbook UX305, Lenovo Think Pad Helix i Lenovo Yoga 3 Pro.

Kancelarija budućnosti

U kancelariji bez žica uređaji se povezuju približavanjem. Računari u kongresnoj sali kače se jedni na druge i na prezentacijski ekran, bežično, preko zaštićenog sistema i uz poboljšanu vezu, koja omogućava stalnu prohodnost informacija. Više ljudi može da koristi istu docking stanicu, na koje će se uređaji automatski kačiti, nastavljati rad na poslednjoj izmeni na kojoj su radili i lakše se povezati sa drugim kolegama. Više o ovoj temi pročitajte u našem izveštaju iz Londona, na kojem je u januaru bilo više reči o koncelarijama budućnosti.

Nedavno predstavljena, 5. generacija procesora čini dostupnim niz novih i jedinstvenih PC formata, bilo da je reč o 2-u-1 uređajima, Ultrabook računarima, ultratankim preklopnim uređajima i mini PC računarima, koji imaju dvostruko duže vreme autonomije baterije i bolje performanse, a uz to su i preko 50 odsto lakši nego laptop računari kakvi su se proizvodili pre samo četiri godine. Modeli 2-u-1 su PC računari ovog doba, jednostavni za korišćenje i prilagodljivi svakom režimu rada: laptop onda kada je potreban ili tablet onda kada korisnik to poželi.

Intel je predstavio i detalje svoje vizije budućnosti tehnologije. Delimir Tasić je predstavio detalje o 5. generaciji Intel Core procesorske porodice sa vPro tehnologijom koja donosi unapređenja na polju bežičnog povezivanja, preinstaliranih bezbednosnih opcija, bolje performanse i unapređenu upravljivost. Ovo će omogućiti zaposlenima i kompanijama da unaprede konkurentnost i budu produktivniji.

Takođe, prikazan je i niz najnovijih tableta, smart telefona i 2-u-1 uređaja koje pokreću procesori iz Intel Atom procesorske porodice, a proizvode ih Tesla i Toshiba.

Pratite nas i na Facebooku, Twitteru i instagramu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS