• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo Milošević veruje: Nije gotovo

Autor mondo.rs

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) smatra da i ekipa i navijači ne bi trebalo da unapred dižu ruke od plasmana na Evropsko prvenstvo.

 Savo Milošević veruje: Nije gotovo Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Posle poraza od Danaca i odlaska Dika Advokata, Savo Milošević izašao je pred novinare i rekao: "Od danas sam ja odgovoran".

U skladu sa tim, on se u svojstvu potpredsednika FSS obratio novinarima i u Lisabonu, nakon bolnog poraza od Portugala, posle kojeg su "orlovi" ostali sa samo jednim bodom.

Selektor Radovan Ćurčić nazvao je šanse za plasman na Evropsko prvenstvo 2016 realnim. Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da "rezultat leči sve", a Savo Milošević apelovao da se ne donose zaključci u afektu.

"Bili smo blizu, nije još sve gotovo. Znali smo da će biti teško kada smo preuzeli funkcije u reprezentaciji. Nije lako vaditi se protiv najtežeg rivala u grupi. Moramo biti realni i staloženi, zadržati dozu ozbiljnosti i vere da se ipak može izboriti plasman na prvenstvo Evrope. Još uvek može da se preokrene situacija, uz jedan dobar rezultat može da se promeni sve", rekao je potpredsednik Saveza srpskim izveštačima u Lisabonu.

On je dodao da su nedostatak koncentracije i samopouzdanja glavni krivci za poraz od Portugalije (2:1).

"Ima pomaka u odnosu na meč sa Danskom, dva naivno primljena gola su nas koštala ovakvog rezultata. Ima pozitivnih i negatvnih stvari. Negativne su manjak koncentracije i nedostatak sampoudzanja, jer smo kod oba gola imali nekoliko individualnih grešaka. Nedostatak koncentracije dolazi iz straha, oni igraju u velikim klubovima, i ne mislim da imaju problem pritiska igranja za reprezentaciju", objasnio je Milošević.

Prema njegovim rečima, bod je Srbiji u meču protiv Portugalije značio mnogo, jer bi podigao moral ekipi.

"Radili su fenomenalno na treninzima, ali to nije dovoljno, tim mora da se pokaže na utakmicama kada je teško. Momci su mnogo više hteli, sinoć je bila izuzetno teška utakmica. Mislio sam da ćemo moći da istrčimo na višem nivou, ali ovo je bio njihov maksimum. Bez obizra na negatvne stvari, igrali smo egal, da smo zadržali nerešen rezultat sigurno bi sve bilo drugačije", rekao je Milošević.

Srbija posle četiri odigrane utakmice u I grupi kvalifikacija zauzima pretposlednje mesto sa samo jednim bodom, koliko ima i Jermenija na začelju. Naredni meč izabranici selektora Radovana Ćurčića igraju 13. juna u Kopenhagenu protiv domaćina Danske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC