Kosovska policija:Potraga traje, mladić nije nađen

Autor:

Zamenik direktora regionalne policije za sever Kosova Besim Hoti izjavio je da se za nestalim mladićem albanske nacionalnosti čiji je nestanak prijavljen u Severnoj Mitrovici još uvek traga.

0
A- A A+

Hoti je rekao da su netačne informacije pojedinih medija da je pronađeno telo nestalog mladića.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je ranije danas da je policiji prijavljen nestanak jednog sedamnaestogodišnjeg Albanca i da je u toku operativni rad na rasvetljavanju slučaja.

Bojić je rekao da je nestanak prijavljen sinoć i da je u istragu ovog slučaja uključena regionalna istražna jedinica "Sever" Kosovske policije.

Komandant Kfora, general-major Francesko Paolo Filjuolo odobrio je angažovanje ronilačke jedinice Kosovskih bezbednosnih snaga u blizini reke Ibar u opštini Mitrovica, u akciji potrage i spasavanja nestalog lica, saopštio je ranije danas Kfor.

Portal Gazetablic, čije je pisanje prenela agencija Beta, javio je ranije danas da je telo dečaka nađeno danas posle podne i da je njegovo prezime Aljuši.

Hoti je kasnije u izjavi za Radio slobodna Evropa, objašnjavajući svoju izjavu da je mladić po prezimenu Aljuši bežao posle pokušaja krađe, rekao da imaju izjavu svedoka koji je bio sa njim.

"Bili su zajedno sa ciljem izvršenja krađe i posle toga su bežali u pravcu Ibra", rekao je Hoti.

Hoti je za prištinsku agenciju Kosovapres ranije danas rekao da je slučaj nestanak prijavljen posle ponovći u stanici policije na severu Mitrovice.

Prema njegovim rečima, sinoć je pokrenuta intenzivna istraga u koju je uključeno i nadležno tužilastvo, a počela je i akcija pretraživanja reke Ibar .

Ostale vijesti