• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Stokićeve majstorije srušile Slaviju!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Borca upisali su 11. trijumf ove sezone u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine! Na Gradskom stadionu u Banjaluci "pala" je Slavija (2:0) zahvaljujući sjajnim potezima Joce Stokića, strijelca i asistenta!

 PL BiH: Stokićeve majstorije srušile Slaviju! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trener Borca Vlado Jagodić "moraće da časti" Jocu Stokića, čiji su majstorski potezi omogućili crveno-plavima da upišu 11. pobjedu ove sezone, prvu otkako se na klupu "Velikana iz Platonove" vratio trofejni trener.

Nije krio Jagodić da Borac protiv Slavije ima imperativ pobjede poslije tri remija i poraza otkako je sjeo na klupu Banjalučana, upražnjenu zbog odlaska Vinka Marinovića u Zrinjski.

Crveno-plavi su od samog starta dali do znanja "sokolovima" da žele sva tri boda, ali poslije dvije početne polušanse bedem kluba iz Istočnog Sarajeva nije bilo moguće probiti.

Lopta u nogama, jalova inicijativa ali Borac nije mogao nikako da premosti posljednju liniju gostiju, a i kad mu je to polazilo za nogom ispriječio bi se večeras odlični golman Slavije Mladen Lučić.

Sastavi

Borac: Avdukić, Pilipović, Redžić, Jović, Stokić, Koljić, Subić, Kostić, Bečelić, Radinović, Runić. Trener: Vlado Jagodić

Slavija: Lučić, Radosavljevič, Hodžurda, Popović, Oglečevac, Lambulić, Govedarica, Karić, Vejnović, Zeba, Osmanković. Trener: Dragan Radović

Slavija je razumljivo čuvala remi, grčevito se branila i vrebala svoju šansu iz eventualnog kontranapada da savlada "besposlenog" čuvara mreže domaćih Asmira Avdukića.

I u 58. minutu su dočekali svoju priliku poslije prodora Mahira Karića po desnoj strani. Napadač Slavije je zastao, pogledao i šutirao, a Avdukić se ispružio koliko je dugačak, ali nije uspio da zaustavi loptu...

Na sreću oko hiljadu pokislih gledalaca i navijača Borca, Karić je pogodio samo desnu stativu.

A onda, ekspresan odgovor u narednom napadu i to u režiji Joce Stokića: primirio je dugačku loptu na ivici šesnaesterca i iskosa sa lijeve strane majstorskim udarcem u suprotni ugao pogodio mrežu! Gol za televizijske špice, tzv. suvi list!

Stokić je bio ključni akter i kod drugog gola, poslije akcije Tonija Jovića po desnoj strani u 75. minutu. Primirio je loptu na drugoj stativi, uputio povratnu na peterac, pa Aleksandru Subiću nije bilo previše teško da je sprovede do Slavijine mreže...

Jagodić je potom izveo igrača utakmice kojeg je publika nagradila dugačkim aplauzima, kao i cijeli tim crveno-plavih kad je arbitar Sanel Silić iz Cazina odsvirao kraj...

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

TOK UTAKMICE

4 - Toni Jović se našao u prvoj polušansi, ali je njegov udarac odlično zaustavio golman "sokolova" Mladen Lučić.

9 - Borac je ponovo stekao priliku da ugozi goste i ponovo su na sceni bili isti akteri - Jović je šutirao, a Lučić ukrotio njegov pokušaj.

20 - Uglavnom se igra odvija po sredini terena, ali crveno-plavi očekivano imaju više loptu u nogama. Banjalučani pokušavaju da dođu do Lučićevog gola, gosti se zasad dobro brane i čekaju da se ukaže šansa za neki kontranapad.

34 - Joco Stokić je odlično na drugoj stativi našao Srđana Bečelića, ali vezista Borca nije bio precizan.

35 - U narednom napadu nova šansa za Borac. I to za Uglješu Radinovića, koji je centrirao u peterac, a lopta je zamalo prevarila golmana Lučića.

40 - Lijevi bočni fudbaler Banjalučana Aleksandar Subić i mladi Elvir Koljić bili su kreatori najbolje šanse za Borac. Poslije duplog pasa, Koljić se našao oči u oči sa Lučićem, ali je ponovo iz duela sa "borčevcima" kao pobjednik izišao čuvar mreže Slavije.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

- poluvrijeme -

46 - nastavljena je utakmica u kišnoj Banjaluci...

54 - Subić je odlično centrirao, Jović još bolje šutirao, ali je lopta prošla pored lijeve stative gola Slavije. U sljedećem napadu u šansi se našao i Stokić, međutim nakon što je izblokiran, izborio je samo korner.

58 - STATIVA za Slaviju! Prvi šut ka golu Borca, ali je okvir gola bio saveznik Banjalučana nakon udarca Mahira Karića.

59 - GOOOL! Majstorija Joce Stokića! Primirio je loptu na ivici šesnaesterca iskosa sa lijeve strane i suvim listom pogodio suprotan ugao gola "sokolova"! Ovo je prvom strijelcu crveno-plavih bio osmi pogodak ove sezone i treći je na listi najboljih golgetera u Premijer ligi BiH.

69 - Ponovo se u šansi našao Stokić, ali je slabo šutirao za razliku od prije 10 minuta.

74 - GOOOOL! Borac vodi 2:0! Jović je pokrenuo akciju i centrirao, Stokić prihvatio loptu i vratio na peterac, a Subić je rutinski pospremio u mrežu!

87 - Banjalučani idu ka svojoj 11. pobjedi ove sezone više nego zasluženo. Koliko su bili dominantni u odnosu na "sokolove" pokazuje i omjer kornera 10:1 za Borac, prvi udarac iz ugla Slavija je izvela u 86. minutu...

- kraj -

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prase

E kakva golcina bravo Joco!

važno

Vrlo važna pobjeda. Možda se moglo odmiriti još kojeg igrača ali nije loše ni ovako. Idemo na pobjedu u Mostar i priključak samom vrhu tabele.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC