• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Igokea je lider!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee savladali su Široki u Laktašima, ali što je još važnije nadoknadili "minus šest" sa "Pecare" čime su preuzeli lidersku poziciju i najvjerovatnije prednost domaćeg parketa pred početak plej-ofa u prvenstvu BiH.

 LIGA 6: Igokea je lider! Izvor: MONDO/Nemanja Babić

Izvor: MONDO/Nemanja Babić

"Igosi" su u srijedu uveče imali imperativ pobjede i plan da nadoknade šest razlike iz prve utakmice sa Širokobriježanima iako to nije želio da prizna trener prvaka BiH Željko Lukajić.

I u tome su uspjeli zahvaljujući odličnoj igri u posljednjoj četvrtini - 78:68 (19:20, 15:17, 20:16, 24:15).

Veći dio prvog perioda protekao je u "egalu", kao i cijelo prvo poluvrijeme ekipe su se smjenjivale u vođstvu, ali se na odmor otišlo sa prednošću od tri poena u korist "rasterećenih" izabranika Ivana Velića (34:37).

Izvor: MONDO/Nemanja Babić

Aleksandrovčani su u trećem kvartalu  uspjeli da više povežu redove, da zaigraju mnogo bolje odbranu što je rezultiralo da pred odlučujućih 10 minuta uđu sa minimalnom prednošću od "plus jedan" (64:63).

A onda je uslijedila "kanonada" domaćih košarkaša sa svih strana - punili su koš hercegovačkog kluba i "prelomili" utakmicu već do petog minuta posljednje četvrtine odlijepivši se na +13!

Do kraja je sve ostalo bilo stvar rutine za prvaka BiH...

Najzaslužniji za šesti trijumf ove sezone, ovog puta nije bio Brejdi Heslip, što je apostrofirao Lukajić izjavom da Igokea nije samo Kanađanin već ozbiljan tim, već kapiten Branko Jorović.

Izvor: MONDO/Nemanja Babić

Odigrao je iskusni kapiten najbolje kad je bilo najpotrebnije upisavši 16 poena uz pet skokova. Dvocifren učinak imali su i Marko Čakarević (15 poena, osam uhvaćenih lopti) i Duško Bunić (11 koševa), dok je pomenuti Heslip bio, za njegove dosadašnje partije, vrlo skroman - osam pogodaka.

REZULTATI SEDMOG KOLA

Igokea - Široki 78:88

Leotar - Spars 68:74 (53:53)

Zrinjski - Sloboda 83:78

Tabela: Igokea 6-1, Široki 6-1, Spars 4-3, Sloboda 3-3, Leotar 1-6, Zrinjski 1-6.

 U taboru gostiju sa "Pecare", "dabl-dabl" je upisao Kori Remekun (11 poena, 10 skokova), Ivan Novačić je ubacio 16, Toni Katić 15, a Josip Bilinovac 12 pogodaka uz sedam skokova.

Veoma zanimljivo bilo je večeras i u Trebinju, gdje su Leotar i sarajevski Spas odigrali sjajnu utakmicu!

Tek poslije dva produžetka slavio je gostujući tim - 68:74 (12:11, 13:20, 14:8, 14:14, 9:9, 6:12).

Regularni dio utakmice okončan je rezultatom 53:53, a dodatnih pet minuta 9:9. Tek u drugom produžetku izabranici Marka Trbića su uspjeli da stignu do trijumfa za koji su najzaslužniji bili Nikola Đurasović (21 poen, 9 skokova), Nedim Buza (20 koševa, 13 skokova) i Igor Josipović sa 11 koševa i 13 uhvaćenih lopti.

Kod trebinjske ekipe, koja je upisala šesti neuspjeh, "odskočili" su Dušan Cvetković sa dabl-dabl učinkom (13 poena i 10 skokova), Marko Rikalo sa košem više i Danilo Negovanović sa skorom od 13 poena, osam skokova i sedam asistencija.





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC