Pretraženo korito Vrbasa, ni traga od nestalih

Autor:

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da tokom pretrage korita rijeke Vrbas nije pronađeno tijelo nijedne od šest nestalih osoba.

0
A- A A+

Pretraženo korito Vrbasa, ni traga od nestalih Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Aktivnosti pretrage riječnog korita trajale su od 11. do 15. maja, a na području grada Banjaluke prijavljen je nestanak po dva lica prošle i ove godine, te nestanak dva lica iz Donjeg Vakufa u Federaciji BiH.

"Da li je to na tom prostoru, da li su zbog nanosa, možda, tijela ili skeleti negdje zatrpani, ne možemo znati, ali naši ljudi su pokušali da još jednom pretraže", rekao je Vasić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da postoji mogućnost i da obučeni psi hrvatske Gorske službe spašavanja budu angažovani u novoj pretrazi kada nivo Vrbasa opet bude nizak.

Pripadnici Specijalne jedinice policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

 detaljno su pretražili 72 kilometra korita rijeke Vrbas u dijelu od Rebrovačkog mosta do ušća u rijeku Savu.

Sa područja Banjaluke tokom prošle godine nestao je Goran Simić rođen 1985. godine, koji je nestao 5. avgusta 2014. godine, Bojan Koprena rođen 1988. godine nestao je u julu 2014. godine, Živko Vasilić rođen 1945. godine nestao je u januaru ove godine i Goran Čavić rođen 1975. godine, koji je nestao u martu ove godine.

Iz Donjeg Vakufa prijavljen je nestanak Halime Paleškić, rođene 1939. godine, koja je nestala u martu ove godine i Armine Kovač, rođene 1999. godine, koja je, takođe, nestala u martu ove godine.

Tagovi:

Ostale vijesti