• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta donosi novi Adobe Acrobat DC

Autor mondo.rs

Adobe Acrobat DC softver predstavlja unapređenu verziju programa Acrobat XI. Saznali smo šta to sve novi PDF program može, pročitajte!

 Šta donosi novi Adobe Acrobat DC Izvor: MONDO portal.

Kompanija Extreme je u Srbiji predstavila novi Adobe Acrobat DC softver, koji donosi značajna unapređenja u odnosu na prethodne verzije - Acrobat X I Acrobat XI. U zajednici sa Adobe Cloud servisom Acrobat DC nudi kompletnu PDF podršku za rad bilo gde i bilo kad, sa uređaja koji vam je trenutno pri/u ruci.

Adobe Acrobat DC nudi se u tri verzije: Acrobat Pro DC, Acrobat Standard DC i Acrobat DC za mobilne uređaje, gde su podržane platforme Android (4 i kasnije), iOS (verzija 8 i sledeće) i Windows Phone (verzija 7.5 i potonje). Što se ostalih platformi tiče nova DC verzija podržava Windows, Mac OS i ima verziju za pregledače interneta (Internet Explorer 10 i kasnije, Firefox, Chrome i Safari 7 i sve kasnije verzije).

Nova verzija najpopularnijeg PDF softvera posebno je okrenuta mobilnim platformama različitih uređaja. Posebno se vodilo računa da Adobe Acrobat DC bude prilagođen tabletima, bez obzira na to kojoj platformi uređaj pripadao, jer se danas tablet koristi u gotovo svim poslovnim, a sve više i situacijama kada se zabavljamo ili opuštamo. Većina opcija i funkcionalnosti novog Acrobata DC je dostupna za teblete kao i na računarima i mnogo toga se, što se korisničkog okruženja tiče, ne razlikuje u verziji za komp i mobilne uređaje (tablete). Ipak, određena ograničenja mobilne verzije Acrobata DC, ipak, postoje i ona se mogu pogledati na OVOM linku.

Novi dodatak u imenu Acrobat DC označava “Document Cloud”, što predstavlja jaku vezu sa Cloud servisima kako bi se PDF poslovi mogli obavljati bilo gde, bilo kada i sa bilo kog uređaja. Aplikacija je sinhronizovana na svim uređajima i omogućeno je pametno pamćenje, što znači da rad na dokumentu možete početi na tabletu, a nastaviti ga na bilo kom drugom uređaju, na računaru ili telefonu. Ipak, OCR opcija, prebacivanje PDF dokumenta u Word ili Excel ne obavlja se na mobilnim uređajima, nego se smešta u Outbox “fioku”, iz koje se fajlovi šalju na server, gde se transformacija obavlja preko interneta. Nakon uspešnog ttansformisanja ti dokumenti se vraćaju u neki od foldera s fajlovima na tabletu ili telefonu, odakle se mogu koristiti dalje. Ovome se pribegava zbog mogućih komplikacija koje bi mogle nastati usled hardverskih ograničenja koja tableti i telefoni imaju u odnosu na PC koji podržava više standarda i lakše barata sa alatima za konverziju. Outbox sistem, dakle, ne važi za PC verziju Acrobata DC i pomenute radnje se obavljaju direktno na računaru i obavljaju se uglavnom brže.

Camera to PDF je opcija koja omogućava da se tabletom fotografiše dokument, prebaci u PDF fajl (konvertuje iz JPEG-a u PDF na serveru, za koje je vreme dokument u Outboxu) i omogući se njegova dalja izmena primenom OCR ili neke druge funkcije.

Interfejs Adoe Acrobata DC je značajno izmenjen, jer je prilagođen i za mobilne uređaje, pa su ikonice krupne, jednostavno iscrtane, ali su u pozadini sve poznate alatke i funkcionalnosti koje od Acrobata očekujemo. Ovo će na prvi pogled delovati čudno za sve koji su koristili ranije Acrobat verzije, ali će se vremenom navići na novi izgled.

Novi softver za kreiranje i obradu PDF dokumenata, naravnom stavlja svoj fokus i na zaštitu dokumenata, sa efikasnim mehanizmima zaštite poverljivih informacija u dokumentima i njihovo zaključavanje.

U ponudi su tri verzije koje su dostupne za korišćenje - besplatna, sa najmanje (naprednih) opcija, verzija sa punom, kupljenom licencom, koji ima većinu opcija i verzija koja se dobija na pretplatu, mesečnu ili godišnju, koja jedina ima sve opcije dostupne uvek i u svakom trenutku, kao i na svakom uređaju. Verzija sa licencom i pretplatom obezbeđuje i besplatnu licencu za tablet ili drugi mobilni uređaj.

ee
Izvor: YouTube
Cena standardne Adobe Acrobat DC licence je od 13 dolara mesečno za plaćenu godišnju pretplatu, odnosno 15 dolara za plaćanje mesec za mesec ili 300 dolara za jednu kompletnu godišnju licencu, dok je za Pro verziju ta cena 23, 25, odnosno 449 dolara.

Čekamo vaše komentare.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS