• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miske: Džeko je najbolji kad je najpotrebnije

Autor mondo.ba

Tim koordinator reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović uvjeren da će kapiten "zmajeva" Edin Džeko biti igrač odluke protiv Izraela iako nema mnogo utakmica u nogama u Mančester sitiju.

Misimović se oporostio od reprezentacije BiH i aktivnog igranja fudbala, ali je imenovan tim koordinatorom "zmajeva" i doći će na okupljanje izabranika Mehmeda Baždarevića pred ključnu utakmicu sa Izraelom 12. juna u Zenici.

Forma igrača i nastupi u svojim klubovima nisu na zavidnom i priželjkivanom nivou pred meč sa Izraelcima, ali to ne brine legendarnog Misketa.

"I ja sam znao doći na okupljanje 'zmajeva' bez utakmica u dresu kluba i često bih odigrao dobru utakmicu. Međutim, kada se dođe u BiH ti problemi više ne postoje. Svi igrači imaju period kada ne igraju zbog ovoga ili onoga, ali pun stadion u Zenici nas uvijek tjera da damo maksimum, a uvjeren sam da će tako biti i protiv Izraela", rekao je Misimović za "Goal.com".

Nekadašnji mozak "zmajeva" uvjeren je da BiH može da pobijedi Izrael 12. juna i ostane u trci za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Posebno, jer su Izraelci u seriji od dva uzastopna poraza, što treba iskoristiti.

Po njegovom mišljenju, ključni igrači u timu Mehmeda Baždarevića protiv Izraela biće Džeko i Miralem Pjanić.

"Vjerujem u najboljeg strijelca BiH svih vremena. Nije Edin slučajno najefikasniji naš igrač, a uvijek je najbolji kada je to najbitnije. Tako je bilo u mnogim utakmicama. Uz Džeku, možda je vrijeme i da Miralem Pjanić uzme stvari u svoje ruke", rekao je Misimović.

Rekorder po broju nastupa za BiH takođe je uvjeren da će "zmajevi", ukoliko izbore plasman na EURO 2016, u Francuskoj neće ponoviti iste greške sa Mundijala u Brazilu.

"U Brazilu smo vjerovatno platili danak neiskustvu. Svi su vidjeli kako ofsajd protiv Nigerije nije postojao, a u eliminacionoj fazi bi nas čekao susret sa Francuzima, s kojim smo uvijek igrali zanimljive utakmice. Otišli smo sa manjkom iskustva, a bili smo i jedini debitanti, što se osjetilo. Ukoliko se plasiramo na EP, vjerujem da nećemo ponoviti slične greške, jer u pripremama za SP je bilo nepotrebnih odluka i stvari koje se nisu smjele desiti", naglasio je Misimović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC