Skandal! Prekinuli "srpske ojkače" (VIDEO)

Autor:

Na festivalu “Ojkače”, koji je organizovalo Srpsko kulturno društvo Prosveta iz Zagreba, a koji je finansirao grad Petrinja, prekinuli su takozvani hrvatski branitelji pesmom "Oj Hrvatska mati."

2
A- A A+

Na festivalu su nastupala kulturna društva sa područja Banovine, BIH, kao i iz Beograda.

Pripadnici Hrvatske stranke prava su zbog nastupa "četnika pereobučenih u narodne nošnje", ali i samog festivala, izrazili svoje neslaganje u poruci na Facebooku:

"Petrinja kao vekovni hrvatski grad, natopljen krvlju hrvatskih branitelja, danas "ugošćuje" četnike preobučene u narodne nošnje iz Beograda i ostalih srpskih zemalja na takozvanom festivalu "OJKAČA" u 18 sati u HRVATSKOM DOMU. Petrinju su branili ljudi koji je vole bez obzira na opredeljenost i nacionalnost, a ovi koji danas dolaze su rušitelji i ubice ovog grada. Ojkače su na Banovini simbol zla i uništenja, a građani Petrinje ga danas sami plaćaju. To je festival nemoći i nepravde. Očito neko iz vladajuće garniture nema razumjevanja. Oprostiti da, ali zaboraviti nikada."

Nije sve ostalo samo na statusu na Facebooku, već su  došli na festival i prekinuli ojkače pjesmom “Oj Hrvatska mati”, prenosi dnevno.hr.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Izvor: YouTube

Tagovi: