Kreativna radionica u MSURS

Autor:

U okviru izložbe Beograd Jovana Bijelića Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske u saradnji sa Galerijom Matice srpske iz Novog Sada, organizuje kreativne radionice za djecu.

0
A- A A+
muzej, msurs, kultura, izložba Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Radionice su osmišljene sa željom da se djeca na zanimljiv način upoznaju sa životom i radom Jovana Bijelića.

Prva radionica "Upoznajmo umjetnika kroz blistave boje slike" biće održana u Muzeju savremene umjetnosti RS, 3. jula od 17 do 20 sati.

Na ovoj radionici mališani će imati priliku da saznaju ko je bio Jovan Bijelić. Razgovaraćemo o tome gdje je živio i u kojim evropskim gradovima se školovao. Posmatrajući njegova djela na izložbi djeca će vidjeti kako je ovaj umjetnik kroz slike doživljavao svoj rodni kraj i kako ga se sjećao kada je bio daleko od njega.

Razmišljaćemo o tome da li nam način na koji neka osoba slika može otkriti nešto više o njoj.

Potom, gledajući kako je Bijelić stvarao svoje slike i koje je boje i motive koristio, pokušaćemo da dođemo do nekih saznanja o umjetniku i njegovom temperamentu. U kreativnom delu radionice mališani će pomoću crteža i boja pokušati da dočaraju svoj karakter i osjećanja

U realizaciji radionice biće uključeni kustosi Muzeja, Lana Pilipović i Maša Davidović i akademski slikar, Renato Rakić.

Tagovi:

Ostale vijesti