• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bezbradica za MONDO: Bidasoa odskočna daska

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Poslije epizode u Izraelu, nekadašnji lijevi bek banjalučkog Borca m:tel Nemanja Bezbradica karijeru nastavlja u Španiji, gdje je dogovorio jednogodišnju saradnju sa Bidasoom, drugoligašem iz baskijskog grada Iruna.

 Nemanja Bezbradica potpisao za Bidasou Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nemanja Bezbradica, potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine i nekadašnji lijevi bek banjalučkog Borca m:te potpisao je jednogodišnji ugovor sa španskim drugoligašem Bidasoom.

Poslije polusezone u izraleskom Bnei Herzliji, mladi 22-godišnji rukometaš tako je napravio korak naprijed u karijeri i u narednih 12 mjeseci nosiće dres Bidasoe, kluba u kojem nastupa i golman Peđa Dejanović, dok je neizvjestan ostanak Gorana Trkulje, koji je takođe prošle sezone branio boje kluba iz Iruna, grada na samom sjeveru Baskije.

"Potpisao sam ugovor na godinu dana. Biće to novo iskustvo za mene. Izuzetno sam zadovoljan uslovima i smatram da sam napravio pravi potez. U Španiji se igra mnogo bolji rukomet nego u Izraelu i vjerujem da će odlazak u Bidasou biti odskočna daska u mojoj karijeri", istakao je na početku razgovora za MONDO novi igrač Bidasoe i otkrio da je razgovora sa ovim klubom bilo i prošle godine, ali da tada nije bio zadovoljan ponuđenim uslovima. Ipak, stvari su sada došle na svoje mjesto. Iako je imao i ponudu Vogošće, nije želio da se vraća bh. rukometu.


Kako je naglasio, dobro je upoznat sa kvalitetom rukometa u španskoj drugoj ligi, koja je na mnogo višem nivou od onog koji se igra u Izraelu.

REPREZENTACIJA

Bezbradica je u oktobru prošle godine bio na širem spisku reprezentativaca BiH za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali nije uspio da se izbori za mjesto među putnicima na Mundijal. Ipak, redovno prati "zmajeve". "Krivo mi je što nisu uspjeli da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo. Malo je nedostajalo. Ipak, imamo dobru reprezentaciju, potrebna nam i je određena doza sreće i mislim da možemo očekivati dobre rezultate u budućnosti. Nadam se da ću se uskoro i ja dobiti priliku da budem na užem spisku selektora Dragana Markovića".

"Što se tiče samih uslova, u Izraelu je sve bilo besprijekorno. Ipak, stekao sam utisak da je tamo rukomet u drugom planu. Iskreno, nisam ni planirao da se duže zadržavam u Izraelu. U Španiji će biti sasvim druga priča. Bidasoa je među najboljim klubovima u drugoj ligi i smatram da imamo realne šanse za plasman u najviši rang, što bi možda i meni donijelo ugovor sa nekim jačim klubom", nada se Bezbradica.

Iskusni pivot Goran Trkulja, koji je odigrao odličnu sezonu za Bidasou, pregovara sa upravom kluba oko produženja saradnja.

"Želio bih ponovo igrati sa Trkuljom, s obzirom da smo tri godine bili saigrači, odlično se poznajemo i nadam se da će i on uspjeti da dogovori nastavak saradnje. Želja novog predsjednika kluba je podmlađivanje ekipe, tako da je njegov ostanak u Bidasoi još neizvjestan".

Mladi lijevi bek na odmoru će biti do 1. avgusta, kada odlazi u Španiju na početak priprema za predstojeću sezonu.

"Na meni je sada da se pokažem svojim radom i od toga zavisi kakva me budućnost čeka. Gledao sam određene snimke utakmice, ali nije isto posmatrati mečeve na TV-u i igrati. Očekuje me period adaptacije na nove uslove, novi klub, saigrače i ligu i vjerujem da ću se dobro snaći. Od mene sve zavisi", rekao je na kraju Nemanja Bezbradica.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC