• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božović: Nije Kairat Mančester junajted

Autor mondo.rs

"Ne smemo da ih potcenimo, međutim ne bi trebalo ni da ih precenimo", izjavio trener Zvezde uoči prvog meča prvog kola kvalifikacija za Ligu evrope protiv kazahstanskog tima.

 Božović: Nije Kairat Mančester junajted Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Ne pamte se kraća pauza i kraće pripreme između dve sezone, ali šta je tu je. Crvena zvezda je posle jednogodišnje suspenzije ponovo na međunarodnoj sceni, a u pohod na grupnu fazu Lige Evrope kreće nikad ranije. Od prvog kola kvalifikacija.

Rival crveno-belima na startu takmičenja je kazahstanski Kairat. Prvi meč igra se u četvrtak u Beogradu od 20.45 časova, dok je revanš nedelju dana kasnije u Almatiju.

U nove izazove, vicešampion Srbije kreće sa novim trenerom, Miodragom Grofom Božovićem i nekoliko novih igrača, ali će samo štoper Zoran Rendulić i krilo Idad Vered moći da igraju u dvomeču sa Kairatom, pošto su Bruno Matos i Ugo Vijeira stigli prekasno da bi bili registrovani za prvo kolo kvalifikacija, dok je Vladimir Jovović od ranije suspendovan i ekipi će moći da pomogne tek od septembra.

"Dobili smo najtežeg protivnika, ne samo zbog kvaliteta, već i zato što im je šampionat u toku i nalaze se u top formi, dok mi nismo uspeli da registrujemo pojačanja koja smo doveli. Bez obzira na sve, Marakana ima neku magiju i mnogi timovi su pali na njoj. Momci koji će igrati svesni su da mogu dosta toga da naprave pobedom", izjavio je Božović na konferenciji za novinare uoči meča sa Kairatom.

Trener crveno-belih ne želi da se stvara pritisak na tim i ne misli da bi eventualna eliminacija od Kairata mogla da ima bitan uticaj na predstojeću sezonu.

Fudbalski klub Crvena zvezda potpisao je jednogodišnji sponzorski ugovor sa kompanijom Alti, odnosno njihovim brendom "Win Win". "Verujem da ćemo sponzorstvom uspeti da vratitimo titulu koja je prošle godine izmakla za malo", naveo je Dejan Popović, jedan od direktora kompanije. Finansijski detalji sponzorskog ugovora nisu saopšteni.

"Nije pred nama Kosovska bitka. Ako ova utakmica bude usmeravala sezonu, onda smo u problemu. Igrači mogu samo mnogo da dobiju ukoliko obezbede prolaz u narednu fazu".

Božović nije želeo da prognozira rezultat kojim bi bio zadovoljan posle prvog meča.

"Za nas bi bilo najbolje da odigramo agresivno, ne primimo gol, a da postignemo dva, tri. Nadam se da bi prva utakmica mogla da nagovesti ko će dalje, samo da to ne budu oni".

Iskusni trener, koji je dugo radio u Rusiji, ekipu Kairata uporedio je sa Dinamom iz Kijeva kada je na klupi sedeo Valerij Lobanovski.

"Ali nisu baš taj kvalitet. Dobro ih poznajem, pošto je dosta igrača igralo u Rusiji. To je ekipa koja ima izvanredan i brz napad, ali nisu Mančester junajted. Ne smemo da ih potcenimo, međutim ne bi trebalo ni da ih precenimo".

Crvena zvezda za ovu utakmicu neće imati kadrovske probleme, osim što je od ranije povređen Aleksandar Luković.

"Imam dve dileme oko sastava, ali ne bih otrkrivao koje", ostao je zagonetan strateg Crvene zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC