• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 10 prati svaki vaš korak!

Autor mondo.rs

Nova verzija popularnog operativnog sistema dolazi sa već aktiviranom opcijom koju je svakako moguće isključiti.

Windows 10 je fantastičan. Windows 10 je odličan. Jedan od najboljih operativnih sistema kompanije Microsoft do sada. Takođe je brži od svih prethodnih verzija. Onakav kakav je Windows 8 morao da bude. Ispravljeni su skoro svi problemi koji su ranije postojali.

Međutim, nešto morate znati: Dok budete čitali ovaj tekst na vašem upravo ažuriranom računaru, Windows 10 prati gotovo sve šta radite.

Vaša je greška ako ovo niste znali. Morate čitati uslove na koje pristajete prilikom instalacije. Jesmo li u pravu?

U tekstu između ostalog piše da Microsoft može pristupiti vašim ličnim podacima, mejlovima i drugim informacijama kada veruje da za tako nešto postoji razlog.

Ako vas ovo brine, na svu sreću Microsoft dozvoljava Windows 10 korisnicima da isključe ovu opciju ukoliko im se ne dopada.

Evo uputstva kako da to uradite:

Prvo, u opcijama podešavanja kliknite na Privacy. Naći ćete 13 različitih prozora. Možete isključiti sve što smatrate da vam nije potrebno. Najvažnija podešavanja nalaze se u okviru General prozora.

Sledeće, onemogućite Cortana program, tj. deaktivirajte ličnog digitalnog asistenta. Međutim, razmislite o ovome, ipak je Cortana jedna od najzanimljivijih novina novog operativnog sistema.

Nakon toga, slede podešavanja novog pretraživača pod imenom Edge. Kliknite na ovaj link i isključite Personalised ads in this browser i Personalised ads wherever I use my Microsoft account. Ovo će isključiti praćenje korisnika u vezi sa reklamama.

Poslednji korak koji možete učiniti je da uklonite svoj Microsoft nalog. Umesto njega možete da koristite lokalni nalog, piše BGR.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

zuzu

Glupost ! Windows 8.1 je vrhunac Microsoftovog rada a Windows10 je samo ušminkana 8.1 čak i faličan po pitanju nekih skrivenih ili izbačenih opcija stim da mu je i skin daleko grublji ako odbijemo minimize -maximize u start meniju 8.1 je čista 10 , a 10 je 8.

RECENZIJE

TIPS & TRICKS