Islamisti ubili Salopeka

Autor:

Pripadnici "Islamske države" u egipatskoj provinciji Sinaj objavili su danas fotografiju obezglavljenog tijela hrvatskog taoca Tomislava Salopeka, prenio je veb sajt SIG, koji prati aktivnosti militanata na internetu.

0
A- A A+

  Fotografija je objavljena na "Tviteru" i propraćena je tekstom u kojem je Hrvatska optužena za učešće u ratu protiv "Islamske države".Militanti iz provincija Sinaj objavili su 5. avgusta video snimak Salopeka na kojem je on rekao da je radio za kairsko odjeljenje francuske kompanije CGG i da je otet 22. jula ove godine.

On je rekao da otmičari traže da u zamjenu za njegovo oslobađanje egipatske vlasti u roku od 48 časova oslobode iz zatvora sve muslimanke i da će ga, u protivnom, islamisti ubiti.

Tog 31. godišnjeg oca dvoje djece, kidnapovao je 22. jula, sinajski ogranak egipatske podružnice Islamske države. Vjeruje se da je on prvi stranac koga su militanti u Egiptu oteli, od kada je izbila islamistička pobuna, pošto je armija prije dvije godine zbacila sa vlasti predsjednika Mohameda Morsija.

Tagovi:

Ostale vijesti