• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gasprom" ne dolazi u Borac, uprava tvrdi suprotno

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Kompanija "Gasprom" obavijestila je FK Borac da nijedna od njenih kompanija ne pregovara sa klubom o sponzorstvu. U Borcu tvrde da nisu dobili dopis i kažu da razgovori traju.

 Gasprom ne dolazi u FK Borac, Uprava tvrdi da pregovara Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Uprava banjalučkog Borca najavila je dolazak „Gasproma“ u klub, navodeći da je ova kompanija zainteresovana da bude sponzor, ali kako je objavio MONDO u četvrtak, niko iz ove kompanije ne pregovara o sponzorstvu s Borcem.

Čelnici Borca u međuvremenu su imali sastanak u Banjaluci sa osobom koja im se lažno predstavila kao direktor u kompaniji „NIS“, jednoj od firmi u vlasništvu ruske kompanije.


Zbog toga je „NIS Petrol Banjaluka“ u četvrtak poslao zvaničan dopis Fudbalskom klubu Borac u kojem predsjednika Draška Ilića obavještava da ni kompanija NIS, niti kompanije „Gasprom“ i „Gaspromnjeft“, koje su članice iste grupacije, ne vode nikakve razgovore o sponzorisanju FK Borac iz Banja Luke, niti bilo kog kluba u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Borca Draško Ilić, međutim, u izjavi za MONDO tvrdi da ne zna ni za kakav dopis.

"Nije stigao nikakav dopis. Čuo sam se sa g. Radujkom (direktorom Gasproma u Srbiji op.a.) s kojim sam dogovorio ovaj sastanak, ali je on zbog obaveza prolongiran. Ovo su priče koje samo štete klubu i koje će otjerati i Gasprom i potencijalne sponzore. Očekujem ozbiljne razgovore s njima, ali prije nego što se išta desilo počele su priče o posjetama, pregovorima, lažnom predstavljanju...Najavljeno je i neko okupljanje, ali sve to može donijeti štetu da neko poželi da ne razmatra naš zahtjev i da se prestane sa bilo kakvim razgovorima", izjavio je za MONDO predsjednik Borca Draško Ilić.

MONDO je, međutim, u posjedu ovog dopisa koji je poslan juče elektronskom poštom na adresu kluba, ali i dostavljen lično u prostorije kluba na Gradskom stadionu.

Izvor: MONDO

Istovjetan dopis, kako saznajemo, dobili su i predsjednik kluba Draško Ilić, kao i direktor kluba Robert Zrilić.

Uprkos tom dopisu Ilić i dalje smatra da postoji šansa da "Gasprom“ dođe u klub i tvrdi da je u kontaktu s ljudima iz ove kompanije.

"Kako da ne. Ja ću ako treba napisati pozivno pismo tražiti i da nas podrži i Aeroflot da podrži FK Borac, spreman sam dotle ići, a kamoli Gasproma za kojeg smatram da kao velika kompanije treba da iskaže interes da podrži sportske aktivnosti u BiH, a da zauzvrat dobiju podršku od građana Banjaluke i onih koji vole Borac i da na taj način pojačaju svoje ekonomske interese. Sa g. Radujkom sam imao kontakt još tokom utakmice između Borca i Zvezde kada smo razgovarali o mogućnosti da postanu sponzor, poslije toga smo spremili pismo koje smo poslali Gaspromu i normalno da nećemo odustati, niti želimo da odustanemo od traženja sponzora. Ja sam se čuo s njim juče (četvrtak) i dogovorili smo da se stiša ovo pisanje medija i da sljedećih dana nastavimo da razgovaramo na ovu temu i pokušamo probuditi interes Gasproma i isto tako da ostvarimo svoj interes da uđu ako ne kao generalni sponzor, onda kao potencijalni sponzor u manjem obimu“, rekao je Ilić.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pismen

Svako ko je pismen može pročitati da uprava ne tvrdi ništa sem da nastoji ostvariti neki kontakt i eventualno zainteresovati Gazprom.

NIS

NIS petrol Banja Luka a kao da je iz Vaskovićeve kuhinje izašao

KOJI LAZOV

hahahaha, Svaka Vam cast na ovom tekstu, napokon da ste i VI SHVtili o kakvom se lazovu radi.

fino

Gospodinu Iliću puna podrška da se u ovom teškom vremenu izbori za jakog sponzora ma ko to on bio. A svima onima koji se raduju Borčevom neuspjehu ili ga prizivaju bi rekao nešto ali nije za javno pisanje. Borac naš jedini, svi uz Borac!

lesinari1987

Novinari, politicari, ratni profiteri i ostali olossto dalje od naseg Borca !

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC